Na první branku se ve vysokomýtské hale nemuselo čekat dlouho. Již ve čtvrté minutě využil přihrávky Pavla Drozda Everton, který přesně mířenou ranou prostřelil brankáře Ehrenbergera a otevřel střelecký účet utkání. Chrudimští byli dle očekávání častěji u balonu a snažili se domácího brankáře pravidelně zaměstnávat, v sedmé minutě je od druhé gólové radosti dělila nastřelená branková konstrukce.

Everton svůj gólový účet mohl navýšit ještě do přestávky, jeho samostatný únik po chybě Jiráského, brankář Nejzbachu se však po kličce zaskvěl vynikajícím zákrokem. Ani po pauze se obraz hry neměnil, Chrudimští se snažili odskočit, jenže proti dobře bránící obraně soupeře se jim to nedařilo. A tak musel pomoci až pokutový kop po ruce jednoho z domácích hráčů, který bez potíží Everton proměnil.

Vzápětí navýšil vedení Chrudimi po dobré práci uzdraveného Doši Tomáš Koudelka, o čisté konto brankáře Litviněnka obral v samotném závěru Lukáš Merkl. Chrudim zvítězila ve Vysokém Mýtě v poměru 3:1 a příští týden si to s Plzní rozdá o první místo v tabulce.

HODNOCENÍ ZÁPASU:

Felipe Conde (trenér FK ERA-PACK Chrudim): „Nedařilo se nám předvádět strategii, která byla původně stanovena. A to z několika důvodů. Hřiště velmi klouzalo, což naši hru velmi narušovalo, zároveň jsme dělali až moc velké množství chyb, což v případě našeho týmu není normální. Navíc, tým soupeře bránil velmi dobře, gólman odchytal fantastické utkání. Při celkovém pohledu jsme získali tři body v místním derby, které nás posouvají do přímého boje o první místa. Zápas je už za námi, nyní se musíme soustředit na důležité zápasy v úterý a v pátek.“

Lukáš Merkl, hráč Nejzbachu: „Přijel ERA-PACK Chrudim a všichni víme, že je to profi tým. Sempre zvolil správnou taktiku a to bylo bránit od půlky a hlavně neuhnout ze žádného souboje, což jsme skvěle dodrželi. Poločas 0:1, gól jsme jim darovali a sami v první půli nevyužili velice dobré šance. V poločase jsme si řekli, že je to super a že v tom musíme pokračovat, šance přišly a je škoda, že nám to tam nespadlo, jelikož to mohlo být ještě zajímavé, Chrudim poté přidala dvě branky a bylo po zápase, je potřeba říct, že tolik šancí co jsme měli proti Chrudimi se nestane každý den a my je musíme proměnit, zároveň i oni měli šance, nicméně Ehrenberger neskutečně zachytal, klobouk dolů."

Statistiky

Kde se hrálo

Vys. Mýto | DM

Více
Adresa Generála Závady 118, Vysoké Mýto
Kategorie Kategorie A
Kapacita 200 sezení / 200 stání
Rozměry 39 x 18 metrů
Povrch palubovka
Telefon 465421777