Zatímco domácí nastoupili do pole s jedenácti hráči, hosté měli k dispozici o tři futsalisty méně. Což by mohlo hrát případně roli v druhé půli utkání.

Co se týká prvních minut, tak se hrálo spíše opatrně. Žádný z týmů nechtěl především udělat chybu. Vždyť i Liberci šlo o play-off. V tabulce měl před Lípou náskok dvou bodů a sídlil na tom „magickém“ osmém místě.

První gól přišel v deváté minutě, když liberecký Šisler prostřelil domácího gólmana – 0:1.

Démonům se však povedlo hned v následující minutě srovnat, autorem gólu byl Havrda – 1:1.

Domácí mohli utkání v 16. minutě otočit, avšak Zapletal trefil jen tyč.

Českolipští futsalisté si udržovali herní převahu, ale nedařilo se jim to gólově zužitkovat.

To se jim povedlo až ve 23. minutě, tentokrát už Zapletal mířil přesně – 2:1.

I následující minuty patřily spíše domácím, proto možná trochu paradoxně se gólu dočkali hosté. První šanci druhé půle zužitkovali Liberečtí ve vyrovnání (Rumler) – 2:2.

Domácí potřebovali nutně vyhrát a měli k tomu dvě velké příležitosti, jenže Havrda ani Fichtner neproměnili desítku…

Démoni tak zústali na devátém místě, naopak Liberečtí poskočili o příčku výše. Českolipské futsalisty čeká v závěrečných dvou kolech těžký los, za týden se doma představí proti Teplicím a základní soutěž zakončí na palubovce vedoucí Chrudimi…

Karel Kruliš, trenér Démonů: "Dnešní zápas můžeme opět řadit do série neproměňování šancí, protože kdyby se hrálo na spalování šancí, tak v tom jsme na předních příčkách tabulky. Máme z tohoto utkání bod. Ve výsledku může být zlatý a zachráníme se v lize, ale to už nemáme ve svých rukách. Zápas jsme odehráli v dobrém tempu, soupeře jsme celkem k ničemu nepustili, ale i z toho mála, co Liberečtí měli, dali dvě branky. My bohužel nevyužili ani desetimetrové kopy na konci zápasu, a tak máme pouze bod. Před námi jsou dva soupeři, kteří budou bojovat o titul, tak se musíme nachystat a odehrát důstojné utkání. Soupeř si zajistil účast v play off a k tomu jim gratuluji. Je to pro ně velký úspěch."

Aleš Benek, hrající trenér FTZS: "Se zápasem nemůžeme být spokojeni, protože jsme tentokrát nehráli dobře. V obranné fázi jsme byli zabrždění a nedostupovali jsme hráče. Lípa měla spoustu prostoru při kombinaci a více ze hry. Lípa v tomto utkání byla lepším týmem. Z týmu mohu vyzdvihnout jen Dominika Vogta, který vychytal co šlo. Bod je pro nás zlatý a uvidíme na co bude po konci základní části stačit."

Statistiky

Kde se hrálo

Č. Lípa | MSH

Více
Adresa Wedrichova 3305, Česká Lípa 470 01
Kategorie Kategorie A
Kapacita 200 sezení / 100 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch palubovka
Telefon 602793982