Dynamo dorazilo do Chrudimi jen s osmi hráči do pole, což pro nováčka nejvyšší soutěže nevěstilo nic dobrého. Chrudimští futsalisté se do svého soupeře zakousli hned od začátku, v prvních minutách si ale žádnou velkou příležitosti vypracovat nedokázali. Dobře bránící Dynamo hrálo velmi kvalitně, nastavený koncept narušila až vlastní branka Radima Pouzara po nástřelu Tomáše Koudelky, která skončila za zády gólmana Beránka. Vedoucí trefa chrudimské střelce probudila a ti stihli ještě do pauzy nastřílet dalších šest gólů.

Na branku Davida Drozda z osmé minuty navázala skvěle hrající první čtyřka Chrudimi ještě pěti góly. Trefili se Matěj Slováček, Duio a ještě do pauzy stihl čistý hattrick nasázet Brazilec Max. Po přestávce se obraz hry vůbec nezměnil, hostům nepomohlo ani střídání brankáře, protože gólman Jasenský přišel o čisté konto hned v první minutě po přesné střele Pavla Drozda. Svůj střelecký koncert vzápětí uzavřel Max, ukázkovou ránu ze svého repertoáru vytáhl také Everton, který upravil skóre na kulatou desítku.

Poté přišel čas také na hosty, střídajícího Jakuba Žďánského prostřelil přesným zakončením o tyčku Jiří Hrbáč. Poslední slova si ale vzali futsalisté Chrudimi. Spolupráci bratří Marešových zakončil přesně mladší Michal, do střelecké listiny se v poslední minutě hry zapsal také Yuri. ERA-PACK zvítězil nad Českými Budějovicemi 12:1 a je již jen jedno vítězství od jistoty triumfu v základní části.

Felipe Conde (trenér FK ERA-PACK Chrudim): „Zápas jsme zvládli velmi jistě. Kluci začali ve vysoké rychlosti a vstřelili v prvním poločase velké množství branek, Soupeř, který dorazil s malým počtem hráčům, se našem rytmu přizpůsobil a utkání nám tím nesmírně ulehčil. Nicméně chci hráčům poděkovat angažovanost a koncentraci, v jaké zápas dokázali odehrát.“

Vojtěch Vejvar (trenér SK Dynamo PCO České Budějovice): „Chrudim předvedla obrovskou kvalitu. Spojení techniky a kondice byla pro nás hlavně v prvním poločase smrtící. Pozitivum je první vstřelená branka Jirky Hrbáče v sezóně. Gratulujeme výbornému týmu k vítězství."

Statistiky

Kde se hrálo

Chrudim | MSH

Více
Adresa Tyršovo náměstí 12, 537 01 Chrudim
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 720 sezení / 100 stání
Rozměry 40 x 20 metrů
Povrch dřevěné parkety
Telefon 728202004