Nebo-li medailové pozice jsou pro českolipské Démony zatím hodně vzdálené. Aspoň tomu napovídají výsledky s první pětkou letošní nejvyšší soutěže, která zbytku první ligy bodově odskočila. V této sezoně už Démoni dvakrát prohráli se Spartou, stejný počet proher zaznamenali s Plzní a po jedné porážce si zatím připsali se Slavií, Teplicemi a Chrudimí.

A právě včera se Démoni střetli s lídrem soutěže z Plzně. Domáci měli strašidelný začátek utkání. Už po necelých osmdesáti vteřinách prohrávali 0:2… O góly se postarali Holý a Vnuk.

Démonům se dlouho nevedlo více ohrozit plzeňskou branku. Do větší šance se dostali až v 11. minutě, kdy Abrhamova střela mířila do tyče. Za minutu se však už domácí fandové radovali po spolupráci Fichtnera a Rotta – 1:2.

V 16. minutě mohl Slavík vyrovnat, ale plzeňský gólman včasným vyběhnutím zabránil hostující pohromě.

Hosté nakonec odcházeli do kabin přece jenom s dvoubrankovým náskokem, protože Kovács skvěle zvládl standartní situaci – 1:3.

Druhá půle přinesla zpočátku především boj, fotbalovosti (futsalovosti), natož šancí, mnoho vidět nebylo. Až ve 29. minutě napálil Havrda svou střelu do horní tyče.

Když už se zdálo, že si Démoni připíší přijatelnou porážku, přišla ještě děsivější dvouminutovka než na začátku zápasu. Vnukovi se povedlo dvěma zásahy dovršit hattrick, k němu se po chvíli přidali Kovács se Šrajtem.

Démonům se podařilo už jen na konci utkání kosmeticky upravit výsledek na konečných 2:7 (Havrda).

Karel Kruliš, trenér Démonů: „V dnešním zápase se nám do 36. minuty dařilo plnit vše, co jsme si řekli. Pak se ale ukázaly zkušeností plzeňských hráčů. V podstatě nás tak dlouho lákali a čekali na naší chybu, až se dočkali a potrestali nás. I tak si ale troufnu říct, že jsme odehráli kvalitní zápas s týmem, který vede tabulku. V pondělí nás čeká další těžký zápas se Slavií, musíme se dát dohromady a zvládnout i toto utkání.“

Tomáš Vnuk, hráč Plzně: „V Lípě nám vyšel skvěle vstup do utkání, kdy jsme vedli ve druhé minutě 2:0. Poté jsme kontrolovali hru. Zlomovým momentem byl gól do šatny na 3:1. Ve druhé půli jsme zodpovědně bránili a zápas definitivně rozhodli v rozmezí 36. až 37. minuty."

Statistiky

Kde se hrálo

Č. Lípa | MSH

Více
Adresa Wedrichova 3305, Česká Lípa 470 01
Kategorie Kategorie A
Kapacita 200 sezení / 100 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch palubovka
Telefon 602793982