Chrudimští od úvodního hvizdu do soupeře šlapali a měli jasně navrch. Hra se odehrávala v drtivé většině na obranné polovině Nejzbachu, ojedinělé výpady soupeře hasil bez obtíží brankář Chrudimi Rennan. Úvodní šance však zůstaly nevyužity vinou skvěle chytajícího Ehrenberga či nastřeleného břevna jako v případě Evertona.

Jako první v zápase chrudimské fanoušky potěšil Yuri, který v sedmé minutě přesnou střelou otevřel skóre. Stejný hráč posléze vyslal přízemní střelu přesně na zadní tyč a stanovil tak poločasové skóre na 2:0. Po pauze pokračovali hráči domácího týmu v jednoznačné hře směrem dopředu a za svoji aktivitu byli poměrně rychle odměněni.

Pohledná kombinace skončila narážečkou bratří Drozdových a přesným zakončením Davida Drozda. O devět minut později se stejný hráč stal druhým dvougólovým střelcem utkání, tentokrát zužitkoval přesný pas Evertona. Za stavu 4:0 pro Chrudim přišla také radost hostí a nutno poznamenat, že za tuto branku sklidil Petr Vladyka aplaus chrudimských tribun. Po centru Nováka vybíhajícího Rennana přehodil precizní patičkou a snížil na rozdíl tří branek.

Poslední slovo měli ale přece jen chrudimští futsalisté. Duio zachytil míč ještě na vlastní polovině, při rychlé cestě k brance si ještě stihl narazit se Slováčkem a následně na přední tyč prostřelil Ehrenberga. ERA-PACK Chrudim nakonec porazil Nejzbach 5:1 a udržel se v kontaktu s vedoucí Plzní. O osudu na čele tabulky rozhodne následující vzájemný souboj.

Felipe Conde (trenér FK ERA-PACK Chrudim): „Odehráli jsme dobrý zápas, vypracovali si řadu šancí. Brankář Vysokého Mýta měl skvělý den a spoustu příležitostí nám pochytal. Kousek po kousku se zlepšujeme, pracujeme na nových čtveřicích a nových způsobech hraní. Zabere to čas, ale jsme na správné cestě. Následující týden si dáme pauzu od tohoto procesu a budeme se soustředit jen na čtvrteční zápas. Ale chci hráčům pogratulovat za vývoj, který v dnešním zápase udělali.“

Jaroslav Kubát (hráč Nejzbachu): „Chrudim ukázala kvalitu a zápas kontrolovala. Nicméně bych chtěl poděkovat všem hráčům, kteří nastoupili, protože jsme proti tak kvalitnímu týmu bojovali statečně. Za týden nás čeká Helas a my musíme za každou cenu vyhrát.“

Statistiky

Kde se hrálo

Chrudim | MSH

Více
Adresa Tyršovo náměstí 12, 537 01 Chrudim
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 720 sezení / 100 stání
Rozměry 40 x 20 metrů
Povrch dřevěné parkety
Telefon 728202004