Začátek utkání tomu ale nenasvědčoval. Už v 32. vteřině využil Wilde zaváhání domácí obrany a Novak otevřel skóre utkání 0:1. Pak už se ale hráči Helasu zkoncentrovali a ve 3.minutě Špička vysunul na levé křídlo Kamenského, jehož střela ke vzdálenější tyči prolétla okolo Vahaly a zapadla přesně za tyč 1:1. Hra se sice vyrovnala, ale v deváté minutě ukázal Wilde, že je rozdílovým hráčem. Nadvakrát dostal míč do sítě a bylo to 1:2. Hned vzápětí mohlo být vyrovnáno. Sznapka nabil před branku Kamenskému, ale ten odmítl druhý zářez na střelecké pažbě a branku minul. 17. minuta byla rušná na obě strany. Nejprve zahodil velkou šanci Seidler, zprotiútoku Brno dokonale rozebralo obranu Sparty, ale Poul nedokázal zamířit do branky. Následovalo Nedáš? Dostaneš! Mladen Kocic vysunul Seidlera, který naprosto dokonale přesnou střelou poslal míč s odrazem od obou tyčí do sítě. Do šatny se tedy šlo za stavu, který byl hratelný pro obě strany.

Helas se ale zapomněl v kabině a dovolil v úvodní minutě druhého poločasu a Sparta vede o tři branky. Rychlou akci hostí vedl Michal Seidler, který v klíčový okamžik našel Drahovského, jenž usměrnil míč do odkryté branky 1:4. Následovaly šance na obou stranách. V pětatřicáté minutě to vypadalo, že je rozhodnuto. Seidler prchnul po levé straně a tváří v tvář Konečnému nezaváhal 1:5. Helas se ale nevzdal. 37. minuta Lukšija na pravé straně dobře zpomalil akci a krásným míčem našel Kamenského, který měl jednoduchou práci 2:5. V 38. minutě to bylo z domácího pohledu ještě veselejší. Prokeš dává na 3:5. V 39. minutě je drama na světě. Tomáš Prokeš posílal míč před branku, kde si jej Kocic srazil do vlastní sítě 4:5. I přes velkou snahu se domácím ale vyrovnat nepodařilo. Utkání Helas prohrál, ale se vztyčenou hlavou.  

Ohlasy k utkání:

Marek Konečný (brankář, Helas Brno):
"S jedním z favoritů na titul jsme odehráli dobré utkání. V první půlce jsme bohužel zahodili velké množství šancí, kdežto Sparta všechny svoje využila a dostala se do pohodlného vedení. Jsem rád, že jsme tentokrát Spartě nedarovali vítězství zadarmo a v posledních pěti minutách zápas pěkně zdramatizovali. K bodovému zisku nám dnes chybělo i trochu štestíčka.”

Beni Simitči (trenér, AC Sparta Praha):
"Jsem strašně zklamaný a naštvaný na všechny kluky, bez rozdílu, jak si dnešní zápas odchodili. Chápu, že lehce v hlavě může být důležitost čtvrtečního zápas a nedělního derby, ale takto hrát je neakceptovatelné! A už vůbec ne ve Spartě pod mým vedením!“

Helas Brno - AC Sparta Praha 4:5 (1:3)
Branky: 3. Kamenský (Špička), 37. Kamenský (Lukšija), 38. Poul, 39. Kocic (vla.) – 1. Novak (Wilde), 9. Wilde (Novak), 18. Seidler (Kocic), 21. Drahovský (Seidler), 35. Seidler.

TABULKA

Kde se hrálo

Brno | Vodova

Více
Adresa Vodova 336/108, Brno
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 2900 diváků
Rozměry 40 x 20 metrů
Povrch palubovka
Telefon 541212152