Navzdory tomu, že českolipští Démoni nastoupili na své palubovce, režii zápasu vzali na své futsalky hosté, kteří od začátku měli herní převahu. Jihomoravský tým se tak i zaslouženě dostal do vedení. V 5. minutě se po akci Cupáka a Šarköziho trefil Mužík – 0:1.

I následující minuty měli míč ve své moci spíše Brňané, přesto to byli domácí, kdo měnil skóre, když Fichtner propálil hostujícího gólmana – 1:1.

Nadále však má Brno více ze hry a Cupák mu mohl vrátit vedení, ale v nadějné šanci minul branku. Ani další zajímavé příležitosti Helas nedotáhl do konce, to se týkalo i Démonů, takže v první půli už branka nepadla.

Ke změně skóre došlo ve 23. minutě. Po kombinaci Kirova a Němce se v dorážce prosadil Švec – 2:1.
Druhá půle už je herně vyrovnanější, paradoxně to však domácím nepomáhá ani ke vstřelení další branky, ale ani k udržení nadějného skóre. Ve 31. minutě totiž Sznapka i díky tyči rozvlnil síť za zády Kirova – 2:2.
Hosté se však z vyrovnaného stavu dlouho neradovali, protože matador Bejda propálil brněnského gólmana Mykytjuka – 3:2.

Pomalu se blížil konec utkání a pro domácí to začalo vypadat nadějně, že po třech porážkách konečně zažijí radostné pocity z výhry. Jenže hosté dvěma rychlými góly (Šarközy a Cupák) skóre otočili – 3:4. Démonům se ale nakonec zásluhou dvojice Fichtner, Abrhám povedlo získat alespoň bod – 4:4.

Démoni klesli na osmou příčku, protože se dostalo přes ně Vysoké Mýto, které trochu nečekaně porazilo Slavii 5:4.

David Cupák (hráč Helas Brno): “Zápas jsme začali velmi aktivně a zaslouženě jsme se dostali do vedení po nacvičené standardní situaci. Soupeř první poločas pouze bránil a z ojedinělé šance vyrovnal. Ke konci poločasu jsme měli i štěstí, kdy soupeř neproměnil přečíslení 2na1. Druhý poločas jsme začali opět aktivně, ale soupeř se po vysunutí brankáře dostal do vedení. Po individuální akci se prosadil Kuba Sznapka, ale soupeř se opět po breaku dostal do vedení. Následně jsme se dostali po dvou slepených brankách do vedení. Věřili jsme, že výsledek již udržíme, ale jasné podráždění Sznapky nebylo rozhodčím posouzeno, jako faul a soupeř opět srovnal. Ke konci zápasu nás podržel brankář Mykytjuk. Před zápasem bychom brali bod, který máme, ale myslím si ke vsi účtě k soupeři, že jsme si zasloužili vyhrát."

Statistiky

Kde se hrálo

Č. Lípa | MSH

Více
Adresa Wedrichova 3305, Česká Lípa 470 01
Kategorie Kategorie A
Kapacita 200 sezení / 100 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch palubovka
Telefon 602793982