Chrudim si přijela do České Lípy pro výhru a tento svůj plán začala naplňovat už ve 3. minutě, když se po přesné kombinaci trefil Pavel Drozd – 0:1.

I u druhého gólu hostí stálo jméno Drozd – 0:2.

V 11. minutě se Drozd proměnil v nahrávače, když šikovně našel Evertona – 0:3.

Démonům se nedaří zápas zkorigovat, naopak Chrudimští přidávají v 15. minutě už čtvrtou branku. Domácí ztratili míč, čehož opět využil David Drozd k finální nahrávce Koudelkovi, který už si před domácí brankou poradil – 0:4.

Před odchodem do kabin přidali hosté ještě pátý gól, zasloužil se o něj Pavel Drozd – 0:5.

Hned po návratu na palubovku vstřelili domácí gól. I když velkou zásluhu na tom měl chrudimský gólman Litviněnko, který si srazil Rottovu střelu nešťastně do brány – 1:5.

I ve druhé půli se dařilo bratrům Drozdům. Po přihrávce Evertona se trefil ve 24. minutě Pavel a vě minuty na to po nahrávce vsítil osmý gól utkání David.

Pavel Drozd mohl ještě přidat další góly, ale dvě velké šance už neproměnil.

V neúplné tabulce se Chrudim posunula na vedoucí příčku. Po pondělním šlágru Plzeň – Sparta však bude zase vše jinak. Při případné remíze oba týmy Chrudim přeskočí a první bude opět Plzeň. Sparta musí k posunu na vedoucí příčku vyhrát.

Démoni jsou sedmí.

Felipe Conde (trenér FK ERA-PACK Chrudim): „Odehráli jsme dobrý první poločas, v kvalitní rychlosti a slušným počtem vstřelených branek. Ve druhém poločase jsme tempo ztratili, možná jsme byli trochu unavení, protože jsme byli dlouho bez zápasu. Věřím, že jsme celkově odehráli dobrý zápas a nyní se kvalitně připravíme na poslední utkání letošního roku.“

Karel Kruliš (trenér FC Démoni): „Chrudim ukázala svou kompaktnost a sílu a zaslouženě vyhrála. My se musíme ponaučit z chyb a připravit se na další zápas.“

Statistiky

Kde se hrálo

Č. Lípa | MSH

Více
Adresa Wedrichova 3305, Česká Lípa 470 01
Kategorie Kategorie A
Kapacita 200 sezení / 100 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch palubovka
Telefon 602793982