První branku zápasu vstřelil po přihrávce Martina Směřičky jeho jmenovec Brychta už ve třetí minutě. Další příležitosti ale slávisté neproměnili, i když byli několikrát sami jen před brankářem Alešem Parobkem, ten ale dokázal jejich střely zastavit.

Domácí podnikali protiútoky, Jan Žežulka ale chytal spolehlivě. Přesné zakončení předvedl jenom Patrik Levčík, který vyrovnal stav utkání. Slávisté dokázali ještě do přestávky přidat další dva góly. Radim Záruba nejprve napálil tyčku, podruhé se ale jeho dělovka už zastavila až v síti. Český reprezentant byl také u velmi sporného momentu, kdy mu jeden z domácích hráčů při protiútoku podrazil zezadu nohy, těsně před zakončením z hrnice deseti metrů. Tango mělo jít pravděpodobně do oslabení, nepískal se však ani faul. Třetí branku zařídil prudkou ránou Marko Radovanovič.

Svěřenci Ivana Božoviče po pauze rychle přidali další dvě branky. Trefil se Směřička a vzápětí po něm po jeho nahrávce také David Jošt. Červenou kartu pak uviděl Patrik Levčík za další zákrok zezadu, tentokrát na Brychtu. Levčík sice svými parádičkami možná bavil diváky, svým spoluhráčům ale moc nepomohl. Po jeho ztrátě padl možná klíčový gól, a poté se nechal vyloučit. Slavia přesilovku nevyužila, z nejlepší pozice střílel neúspěšně Směřička.

Tango začalo více než dvanáct minut před koncem hrát power-play, přišly ale jen branky na druhé straně. Přes celé hřiště se trefil Radim Záruba, sedmou branku pak zajistil tečovanou skrytou střelou uzdravený Daniel Klíma.

Poprvé byl po svém návratu do Slavie na lavičce asistent trenéra David Filinger, v hledišti podpořil Slavii také Igor Leovski, který bude pokračovat v rehabilitaci po zranění v Praze.

Komentáře po utkání:

David Filinger (asistent trenéra Slavia) po Hodoníně: "Byl to pro nás pohodový zápas, ve kterém jsme potvrdili roli favorita. Začátek byl těžký, věděli jsme, že soupeř nastoupí s novým mančaftem, který bude technicky dobře připravený. Ale my jsme na to náš tým s trenérem připravili a zvládli jsme to v klidu. Zlomový byl gól na tři jedna, pak jsme klukům říkali, že hráči soupeře budou chodit jeden na jednoho, že budeme mít brejky. To se vyplnilo a po chybě jsme dali čtvrtý gól a hráli naší hru."

Daniel Klíma (Slavia): "Tango dobře bránilo a vyráželo do brejků, mají na to technické hráče, to na nás chvíli platilo, ale pak jsme nastříleli branky a už to bylo v klidu. Po přestávce jsme přidali ještě dva góly a situaci ještě víc uklidnili."

Miroslav Bartyzal (trenér Hodonína): "Je to vše o naší produktivitě, která je bohužel nyní žalostná! V prvním poločase máme čtyři tutovky, přesto prohráváme 1:3, místo abychom vedli 4:1. Soupeř tam má zkušené hráče, kteří dokážou příležitosti ke skórování využít. Samozřejmě, že dva slepené góly na začátku druhé půle hodně ovlivnily další průběh a dokonáno bylo, když se nechal následně hloupě vyloučit Patrik Levčík po faulu na unikajícího hráče soupeře. Myslím si, že konečný výsledek je pro nás krutý. Mrzí mě, že před letošní největší návštěvou se nám nepodařilo zabodovat, ale snad se to podaří se soupeři z dolní poloviny ligové tabulky."

Statistiky

Kde se hrálo

Hodonín | TEZA

Více
Adresa Lipová alej 4110/23, Hodonín
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 500 sezení / 100 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch palubovka - dub
Telefon 518340857