Slávistům se vůbec nedařila útočná fáze, ve které bylo příliš nepřesností a chyběla finální přihrávka, naopak Sparta dokázala všechny své šance nekompromisně zakončovat, vynikal v tom zejména slovenský reprezentant Tomáš Drahovský.

Utkání nedohrál zraněný Radim Záruba, který tak rozšířil už tak početnou marodku červenobílých, na které jsou dlouhodobě zranění Leovski a Karpiak, brankář Vondráček a Křemen.

Komentář po utkání:

Radim Záruba (Slavia): "Hodnotí se to těžko. Prohráli jsme o devět branek, což je ostuda pro nás pro hráče i pro Slavii. Každý si musí sáhnout do svého svědomí, jestli plnil taktické pokyny, které jsme si řekli. Sparta proměnila většinu svých šancí, my jsme finální fázi neměli skoro žádnou. Chtěl bych poděkovat našim fanouškům, kteří nás vydrželi až do konce podporovat a slibuji jim za naší kabinu, že tohle už se opakovat nebude."

Beni Simitči, (trenér Sparty): „Zápas se mi hodnotí strašně dobře, zrovna v derby se říká, že favorit nikdy nevyhrává a my už poněkolikáté favorité byli a vyhráli. Po dnešním výkonu musím před kluky smeknout klobouk. Vyhrát v derby 9:0, a to ještě na Slavii jasně ukazuje, že tým funguje skvěle a drží se taktických věcí, které jsme si před zápasem řekli. Myslím si, že jsme domácím jasně ukázali, že Sparta není o individualitách, ale o týmu a taktice. Avšak někdy se individuality v týmu hodí a právě tým můžou povytáhnout ještě více. Máme teď za sebou několik náročných týdnů jako přípravu na Ligu mistrů, kde jsem chtěl po klucích, aby se každý týden přidávalo na nátlakové hře. Proti Slavii byla to jasná ukázka, hráči Slavie nemohli mít 3-4 doteky a pořád nám darovali míče, navíc jsme jim z toho nátlaku dali několik gólů. Byla opravdu radost se na nás dívat, jak hrajeme kompaktně v obranné i útočné fázi. Pro nás to byl trénink na vysokou úroveň, kdy trenér jásá, jak si to hráči odtrénovali, a ještě jim za to poděkuje.“

Statistiky

Kde se hrálo

Praha | Slavia

Více
Adresa Vladivostocká 1460/10, Praha 10 - Vršovice
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 970 sezení / 150 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch parkety
Telefon 602325579