Po úvodním oťukávání se přišla první branka. Radovat se z ní mohli domácí. David Cupák nahrával a Jiří Mužík otevřel skóre 1:0. Domácí tým se pak dostal "na koně" a jen nepřesnostmi v zakončení ho dělily od navýšení vedení. Svou roli sehrálo i obnovení zranění Vojtěcha Cupáka, který patří k hrotovým hráčům. V 8. minutě už to Helasu vyšlo. Spolupráce na druhém gólu byla opět po ose David Cupák - Jiří Mužík 2:0. Minutu před koncem poločasu se pak David Cupák proměnil z nahrávače ve střelce. Na polovině vybojoval míč a namířil si to s ním přímo k hostující brance kde propálil vše co mu stálo v cestě včetně Ehrenbergera, 3:0. Nejzbach se ale nevzdal a když došlo tři vteřiny před koncem poločasu na standardní situaci blízko domácí branky, tak si trenér Miroslav Semerád bere oddechový čas. Co by mělo vést ke gólu vysvětlil svým svěřencům dokonale. Rychlá spolupráce přináší snížení na 3:1. 

Druhý poločas byl plný šancí na obou stranách, ale do další branky se čekalo do 27. minuty. Nejprve zužitkoval Jiří Mužík přihrávku, kterou mu poslal Ivan Šarközy 4:1. Následně pak v téže minutě vyhazuje brněnský brankář Konečný tak dobře, že před brankou hlavičkuje Jakub Sznapka a navyšuje vedení domácích na 5:1. Deset minut na to ještě hosté po spolupráci Vladyky s Šabatou upravují skóre na konečných 5:2.

Helas se tedy může radovat z vítězství, ale Nejzbach mu rozhodně nic nedaroval zadarmo. 

Ohlasy k utkání:

Jakub Sznapka (hráč, Helas Brno): “Dneškem jsme odstartovali sérii několika zápasů, ve kterých by mělo být v našich silách nahnat nějaké body do tabulky. K zápasu jsme přistoupili tedy s jediným cílem, vyhrát. Věděli jsme, že nám soupeř nedá nic zadarmo, a že budeme muset ze sebe vydat stoprocentní výkon, abychom utkání zvládli. Tak se také stalo. Celý zápas jsme měli pod kontrolou, soupeře jsme až na pár výjimek do ničeho nepustili. Mrzí mě zranění našich dvou hráčů, jinak bylo ale utkání z naší strany povedené. Nyní se soustředíme na televizní utkání v Plzni, ve kterém určitě nechceme hrát druhé housle.”

Miroslav Semerád (trenér, 1 FC NEJZBACH Vysoké Mýto): „Zápas jsme bohužel přijeli jen odehrát. První poločas jsme nevystřelili na bránu, což by nevadilo jen v případě, že nedostaneme tři laciné branky. Byť jsme druhou půli začali aktivněji, domácí nás potrestali z brejku a odskočili na rozdíl tři branek. Poté se zápas víceméně dohrával. Nezbývá než domácím pogratulovat k výhře.“

Statistiky

Kde se hrálo

Brno | Vodova

Více
Adresa Vodova 336/108, Brno
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 2900 diváků
Rozměry 40 x 20 metrů
Povrch palubovka
Telefon 541212152