Vstup domácího celku do utkání lze zařadit do kategorie katastrofální. Rohový kop Plzně si po sedmašedesáti vteřinách srazil smolně do vlastní sítě novic v chrudimském dresu Duio, který tím poslal plzeňský Interobal do vedení. Hosté se zatáhli na vlastní polovinu a bránili nejtěsnější možné vedení. Chrudimská hra s množstvím chyb jim však nabízela slušné šance, Tomáš Vnuk šel hned několikrát sám na brankáře Litviněnka, který mu však sebral naději skvělými zákroky.

Na druhé straně se k famóznímu výkonu rozchytal také brankář Lukáš Němec, v prvním poločase mu však pomohla také branková konstrukce – jako při střele nejaktivnějšího hráče domácího celku Duia. Stejný hráč se čtyřicet vteřin před sirénou opřel do standardní situace a s tečí brankáře Interobalu poslal balon do sítě! Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Ani po pauze se obraz hry v Chrudimi vůbec nezměnil. Domácí bušili do zavřené obrany Plzně, brankáři Němec, a také gólman Luhový, který ho vinou zranění ve 28. minutě vystřídal, ale působili jako zeď. Zuby si na nich vylámali snad všichni hráči ERA-PACKu, na druhé straně se po dalších rychlých kontrech zaskvěl Litviněnko proti Zdráhalovi či Kovácsovi. Další samostatný únik Vnuka zastavil pět minut před koncem Everton faulem a rozhodčí neváhal vytasit červenou kartu. V přesilové hře Interobal neudeřil, stejně tak se v zakončení nevedlo chrudimskému týmu v závěrečných minutách duelu. Souboj prvního se třetím tak skončil remízou 1:1.

Felipe Conde (trenér FK ERA-PACK Chrudim): „Do utkání jsme vstoupili dobře, ale brzy jsme dostali neuvěřitelný gól, stejně jako se nám to stalo v poháru v Teplicích. Vytvořili jsme si velké množství šancí, zároveň jsme ale naším neklidem soupeři příležitosti darovali. Zklamali jsme v zakončení, ale oceňuji, že se kluci snažili až do poslední vteřiny zápasu. Měli jsme míč většinu času na své straně, ale nedokázali jsme vymyslet kvalitnější řešení. Nejsme v dobrém období, musíme si zhodnotit, co se děje. Je třeba najít řešení, abychom se vrátili zpět do tempa. Gratuluji soupeři za skvělou práci a zasloužený bodový zisk, zároveň chci poděkovat chrudimským fanouškům, kterých se sešlo mnoho. Je mi líto, že jsme je nepotěšili. Ale slibuji jim, že náš tým bude v play-off znovu silný natolik, aby ze všech sil bojoval o mistrovský titul.“

Marek Kopecký (trenér SK Interobal Plzeň):  „Přijeli jsme s taktikou střídat po jednom hráči a chtěli jsme hrát trošku výš, než jsme hráli, ale bohužel po tom zranění Lukáše Rešetára jsme museli hrát na 6 lidí a vycházeli jsme se zatažené obrany. Neslo to ovoce, v prvním poločase Chrudim moc vyložených příležitostí neměla, naopak my jsme měli možná čtyři tutové šance, z toho třikrát šel Tomáš Vnuk sám na brankáře. Ve druhém poločase začala být Chrudim nebezpečnější, nám docházeli síly, ale klobouk dolů před našima klukama, co tam předvedli za obětavé výkony. Na konci zápasu už tam ty síly nebyly, nemohli jsme být aktivní, ale do obrany jsme stále pracovali velmi dobře. Nakonec se nám tam i otevřely okýnka, kdy Peter Kozár dal břevno a poté přesilovka, kdy Chrudim podržel Litviněnko. Samozřejmě nás také skvěle podrželi oba naši gólmani. Bod beru, ale možná jsme mohli i vyhrát. Bod odtud je strašně cenný a uvidíme, co to na konci udělá s tabulkou.“

Statistiky

Kde se hrálo

Chrudim | MSH

Více
Adresa Tyršovo náměstí 12, 537 01 Chrudim
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 720 sezení / 100 stání
Rozměry 40 x 20 metrů
Povrch dřevěné parkety
Telefon 728202004