Přitom začátek zápasu nenaznačoval, že by mohlo jít o napínavé utkání. Démoni v páté minutě po gólech Fichtnera a Kubelky vedli 2:0.

Hosté sice dokázali v 16. minutě snížit (Radouch), avšak domácí si do poločasu díky Havrdovi vzali dvoubrankové vedení zpět.

Jenže na začátku druhé půle předvedli Jihočeši gólový uragán. Během dvou minut otočili skóre ve svůj prospěch. Dvě branky dával Radouch (a dokonal tak hattrick) a jeden zásah si připsal Benát.

Fichtner ve 25. minutě srovnal, když dokončil svůj únik, ale hned za minutu opět Benát srovnal. Ten samý hráč napodobil Radoucha a svým třetím gólem dostal Jihočechy do dvoubrankového náskoku.

Démonům dal naději na bod(y) ve 33. minutě Abrham ranou do šibenice.

A tato naděje nakonec byla přeměněna na radostnou skutečnost. Nejdříve sice dvakrát jen zacinkaly tyče, avšak ve 37. minutě se po přihrávce Bažanta už přesně trefil Fichtner.

A za minutu už Démoni vedli, když po rychlé Zapletalově rozehrávce se před brankou nejlépe zorientoval Rott.

„Pro diváka to byl skvělý zápas, v kterém padlo hodně gólů. Skóre nahoru dolů a na konci vítězství, které se nerodilo vůbec lehce. Tým z Českých Budějovic dnes ukázal, proč je v lize, a myslím, že je tam právem. My jsme zápas nakonec zvládli a za to jsme rádi,“ říká trenér Démonů Karel Kruliš.

„Viděli jsme velmi zajímavé utkání, kdy se skóre zápasu přetáčelo z jedné strany na druhou. Domácí ukázali ke konci svoji kvalitu a zkušenosti a bohužel pro nás dotáhli zápas do vítězného konce. Ale myslím, že i my jsme předvedli kvalitní výkon a že divákům se utkání muselo líbit,“ bral s nadhledem prohru Jiří Hrbáč, hráč Českých Budějovic.

Démoni tak díky této výhře přeskočili v tabulce právě České Budějovice a jsou na šestém místě.

Příští týden čeká českolipské futsalisty severočeské derby, protože zajíždějí do Liberce.

Statistiky

Kde se hrálo

Č. Lípa | MSH

Více
Adresa Wedrichova 3305, Česká Lípa 470 01
Kategorie Kategorie A
Kapacita 200 sezení / 100 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch palubovka
Telefon 602793982