Hosté od prvních minut spoléhali především na obranu a snažili se vydržet co nejdéle bez obdržené branky. Nedařilo se jim to špatně, Liberec si v úvodních minutách vytvořil pár šancí. Udeřit Svarog dokázal až po osmi minutách. Prosadil se Archil Sebiskveradze. V 10. minutě se při zákroku zranil brankář Michal Hůla a mezi tři tyče nastoupil Jeronimo, který často vystupoval hlouběji do pole na pomoc svým spoluhráčům. Teplicím to pomohlo udržet klid a plné nasazení, což bylo proti houževnaté obraně Liberce potřeba. Sebiskveradze přidal přesně po dalších osmi minutách od první trefy svou druhou branku a zajistil Svarogu vedení 2:0. Hosté i nadále hrozili především z brejků, ale žádný se jim podle představ nevydařil. Strany se tak měnily za stavu 2:0.

Ve druhé půli už přeci jen obrana Liberce povolila. Po dvou brankách si připsali Jirka Baran a Claudinho. Jako poslední se prosadil Litvinov. Hosté dokázali vstřelit branku za stavu 3:0, ale zápas to nijak nezdramatizovalo. Konečný výsledek se vyšplhal na čísla 7:1.

Claudinho, hráč Svarog FC: "Nebylo to pro nás jednoduché. Liberec je na tom fyzicky dobře a přijel s jasnou taktikou. Ubránit to a hrát na brejky. My se museli o to více soustředit a vydržet hrát s plným nasazením. Zvládli jsme to nakonec dobře a zápas v klidu odehráli. Jsem rád, že to bylo i s takovým výsledkem, protože jsme to jako tým potřebovali."

Pavel Bína, kapitán FTZS Liberec: „Je to možná úsměvné, ale musím náš tým pochválit i za výsledek 1:7. Do zranění Hůly, jsme hráli 4 na 4 se Svarogem vyrovnané utkání. Poté soupeř pod hrozbou 10m kopu praktikoval power-play s Jeronimem a to od 15. minuty utkání až do konce. Hráli jsme poctivě, obětavě, ale bohužel jsme na přesilovku, kterou nás Svarog přehrál, nenašli recept. Soupeři gratuluji ke třem bodům.“

Statistiky

Kde se hrálo

Teplice | SH

Více
Adresa Na Stínadlech 3280, 415 01 Teplice
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 600 sezení / 100 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch dvousložkový polyuretan Lobadur
Telefon 607585282