Hned úvodní minuty naznačily, jakým směrem se bude ubírat průběh utkání. Domácí si ihned dokázali vytvářet střelecké příležitosti a skóre zápasu se záhy měnilo. Už ve 2. minutě připravil Tomáš Vnuk pozici Michalu Holému, který svojí pověstnou levačkou vyslal míč nechytatelně pod břevno. O několik minut později Dynamo udělalo chybu v rozehrávce, k míči se dostal Michal Štrajt, potáhl si balon do lepší pozice a netradičně pravačkou poslal míč do sítě. Povedený start do utkání potvrdil v 8. minutě také kapitán Lukáš Rešetár, který si vyměnil přihrávku s Tomášem Vnukem a přehodil brankáře hostů. Následně předvedl gólman Plzně Jakub Luhový při únicích hostujících hráčů několik velmi dobrých zákroků a stále držel čisté konto. V 15. minutě se opět měnilo skóre. Michal Holý byl u postranní čáry faulován, ovšem v pádu ještě dokázal posunout míč Tomáši Vnukovi, který balón zatáhl po straně a střelou na vzdálenější tyč nedal brankáři Českých Budějovic šanci.

První gól druhého poločasu někteří diváci snad ani nestihli. Už po 11. vteřinách vyslal nechytatelnou střelu pod víko Lukáš Rešetár. Výhodnou pozici kapitánovi Interobalu připravil Tomáš Vnuk. Marek Kopecký poslal do druhého poločasu k trojici reprezentantů Karla Rozbouda, který si připsal první start v sezoně. „Do zápasu jsem šel s tím, že když dostanu šanci, tak jí určitě budu chtít využít. Doufám, že se mi to povedlo, ale nedůležitější jsou tři body,“ komentuje sezonní premiéru hráč s číslem 2 na zádech. A svou šanci chytil za pačesy. Ve 24. minutě Tomáš Vnuk ukličkoval několik protihráčů, přištrčil Karlu Rozboudovi, a ten levačkou poslal míč do odkryté branky. O další gól se v polovině druhého poločasu postaral opět krásnou ranou Michal Holý, kterému jako v prvním poločase připravil pozici Tomáš Vnuk. Osmý gól vstřelil na začátku poslední desetiminutovky Tomáš Vnuk, který nikým neobtěžovaný prošel středem hřiště a rozvnil síť. Vzápětí přišel Jakub Luhový o čisté konto a hosté snížili na 1:8 z jejich pohledu. Už 6 minut před koncem si Plzeň připsala 5. akumulivaný faul, čehož ihned dokázali hosté využít neboť přišel o několik vteřin později šestý a k vidění byla 10m penalta. Po ráně jednoho z Českobudějovických ovšem zaduněla jen pravá tyč. Pět minut před koncem si odbyl svoji premiéru v A-týmu a ve VARTA futsal lize 17 letý brankář Filip Muknšnábl. „Je to pro mě hodně důležitý moment. Mít v 17 letech první start v nejvyšší soutěži je pro mě osobně velice slušný a dobrý. Trenér mi to řekl tak 15 minut před koncem, že tam půjdu, takže to pro mě bylo trochu překvapení. Vcelku rychle jsem si připsal i první zákrok, takže jsem se mohl uklidnit,“ okomentoval svoji premiéru mladý brankář. 36. minuta přinesla další domácí gól. Karel Rozboud prostřelil brankáře hostů, míč směřující do branky ovšem ještě dorazil Tomáš Vnuk a připsal si tak hattrick. Jihočeši přišli s rychlou odpovědí. Na přízemní střelu k levé tyči neměl Filip Muknšnábl šanci dosáhnout. Ve 39. minutě utkání se znovu vlnila síť Českých Budějovic. Přihrávku Michala Holého před branku si srazil jeden z hostů do vlastní branky. V poslední minutě na konečných 11:2 zvýšil vyměřenou střelou o břevno, do tyče a do branky Michal Štrajt. Utkání uzavřela další 10m penalta Českých Budějovic, kapitán hostů svou střelu namířil hodně vedle domácí branky. Skóre se tak již nepohnulo a domácí po vysoké výhře brali další 3 body.

OHLASY PO UTKÁNÍ:

Tomáš Vnuk (Plzeň): "Do utkání jsme vstoupili dobře, ihned jsme si vytvořili několik šancí. Poté se nám přestalo dařit a upustili jsme od naší hry, nebylo to ono. V druhé půli jsme sice měli rychle pět faulů a soupeř mohl dvakrát trestat z 10m penalty, nakonec naši gólmani nemuseli ani zasahovat. Zbytek poločasu jsme dominovali, i když už jsme nemohli hrát s takovou agresivitou, jakou bychom chtěli."

Radim Pouzar (kapitán a hráč ČB): "Další kvalitní zápas, výborný soupeř a pro nás opět zkušenost do dalších bojů. Plzeň zvítězila naprosto zaslouženě, jen skóre utkání mohlo být pro nás přijatelnější."

Statistiky

Kde se hrálo

Plzeň | Lokomotiva

Více
Adresa Úslavská 75, 326 00 Plzeň
Kategorie Kategorie A+
Kapacita 1000 sezení / 400 stání
Rozměry 40 x 20 m
Povrch dřevěná palubovka
Telefon 377444827