Zápas začal velmi opatrně, kdy oba celky poctivě bránily a vyčkávaly na chyby soupeře. Skóre se poprvé měnilo v 8. minutě, kdy BÍNA po vlastní střele do tyče dokázal míč z dorážky protlačit skrz brankáře i obranu Helasu a poslal domácí do vedení. Následně se hra vrátila do taktického boje s minimem šancí na obou stranách. Ve 14. minutě srovnal Lukšija, když po autovém vhazování dorazil odražený míč do branky Vogta a zařídil tak poločasový stav 1:1.

Druhý poločas se nesl v podobném duchu jako první – obě mužstva pokračovala ve vyrovnaném a opatrném souboji, kde dominovala defenzivní práce. Klíčovým momentem se stal volný kop, který si vzal na starost DAVID. Přímou střelou do horní části branky překvapil brankáře hostí a vrátil Liberci vedení. Helas se ještě pokusil o závěrečnou power-play, ale domácí obrana odolala a Liberec si připsal další cenné vítězství 2:1.

FTZS Liberec tak zůstává na vrcholu tabulky 1. Futsal ligy se stoprocentní bilancí. Kvůli účasti soupeřů z Plzně a Chrudimi v Lize mistrů nyní čeká Liberec dvoutýdenní pauza, po které se 8. listopadu vydá na další zápas do Ústí nad Labem.

Ohlasy aktérů: 

Dominik Vogt (FTZS Liberec): “Od začátku to byl takový nervózní zápas, protože ani jeden tým nechtěl udělat chybu. Šli jsme do vedení, což pro nás bylo velmi důležité. Helas sice po právu vyrovnal, ale my jsme pak přidali pohyb a kvalitu v klíčových situacích, a to nakonec rozhodlo. Byl to velmi těžký zápas a jsem hrozně rád, že jsme to zvládli.” 

Oleksandr Danko (Helas Brno): „Jeli jsme po náročném týdnu do Liberce pro výhru, bohužel nám zápas nevyšel výsledkově a byli jsme chudí v útočné fázi hry. Z jiné strany se dnes nemáme za co stydět. Každý z nás nechal na hřišti všechno, za mě to byl vyrovnaný zápas, ale určitě musíme ocenit hezký výkon od Liberce, kterému pomáhala domácí palubovka a měli trochu více štěstí vepředu. Nás teď čeká dlouhá cesta do Brna, musíme se vyspat a od zítra se začínáme připravovat na Chrudim. Případně bych chtěl pozvat na páteční utkání všechny Brňáky a my jim to za podporu oplatíme na palubovce. Důležitá utkání jsou před námi. Helas jedeme dál.”

| STATISTIKY

Další aktuality

Rapid poprvé vyhrál, po přestávce otočil průběh v Chomutově
Rapid poprvé vyhrál, po přestávce otočil průběh v Chomutově 21.10.2024

Chomutov po prvním poločase v severočeském derby nad Rapidem vedl 3:2, po změně stran ale Ústečtí skóre dvěma góly otočili a odvezli si domů tři body a první výhru do tabulky. V tabulce poskočili na sedmé místo před svého pondělního soupeře.

Salák a spol. nastříleli Klokanům čtrnáct branek
Salák a spol. nastříleli Klokanům čtrnáct branek 20.10.2024

Kadaň v neděli nepřipustila proti Klokanům ani náznak nějakého vyrovnaného průběhu - po prvním poločase vedla o sedm branek a stejný příděl nachystala nováčkovi i po změně stran. Hattrickem k výhře 14:0 přispěli Salák, Caio a Rodrigo (ten se trefil dokonce čtyřikrát). Domácí poskočili na pátou příčku, Bohemians jsou osmí.

Před odletem na Ligu mistrů si Plzeň odvezla body z Brna
Před odletem na Ligu mistrů si Plzeň odvezla body z Brna 18.10.2024

Plzeň vyhrála v Modřicích oba poločasy shodně 4:1 a odvezla si ze zápasu proti Žabinským Vlkům tři body za vítězství 8:2. Po dvou gólech vsítili Maur a Knobloch, prosadili se také Kaká a Mikuš. Za domácí snížovaly opory Havlín a Chráscina.