Do branky Východočechů se poprvé postavila nejčerstvější posila mužstva – gólman Ondřej Vahala - a byl to také on, kdo jako první prověřil pozornost svého kolegy mezi třemi tyčemi Petera Tarra, leč jeho střela postrádala přesnost. Ve 3. minutě již byl pokus Mareše lepší, míč se po ní ale jen otřel o levou tyč. Poprvé tak z permanentního tlaku uhodilo až v 7. minutě, kdy potrestal vyběhnutí Tarra chytrým obloučkem z půlky hřiště Seidler.
Z vedení se však domácí radovali pouhých 23 vteřin, než zblízka vyrovnal 16letý talent mělnického futsalu Tomáš Zíta. A pak zase pokračovalo dobývání hostující svatyně, které protrhl teprve v 16. minutě po bratrské spolupráci Pavel Drozd (2:1). Do konce poločasu se pak na palubovce udály ještě dva momenty hodné zaznamenání, kdy nejprve David Drozd rozezvučel krásnou ranou brankovou konstrukci, aby takřka vzápětí zkusil vstřelit gól přes celé hřiště Tarr a jen akrobatický zákrok vracejícího se Vahaly zabránil nejhoršímu.

Opět slušně zaplněná sportovní hale očekávala po změně stran brankostroj favorita, ten však nepřišel. Domácí byli sice dál na míči a snažili se prorazit obranný val soupeře dirigovaný výborným Tarrem, jejich snaha ale byla neúspěšná a naopak Mělničtí několikrát nebezpečně z ojedinělých akcí zahrozili. Nejblíže k vyrovnání měl ve 31. minutě opět mladíček Zíta, jeho brejk všakVahala zneškodnil. Lehce nervózní fanoušky tak uklidnil až o minutu později Max, když skvěle zavřel na zadní tyči přihrávku Seidlera.

Středočeši přesto neházeli flintu do žita a po chvíli se opět mohli vrátit na dostřel, ránu Vokouna z trestného kopu však vykoplna brankové čáře stojící Balog. Navíc se tento chrudimský útočník, který se do hry zapojil až ve druhé půli, mohl zapsat do dějin zápasu i jako střelec. Tarra sice prostřelil, míči v cestě do sítě ale scházely centimetry. Ve 34. minutě se už stav na 4:1 přece jen měnil, pěknou kombinaci zakončil nekompromisně zblízka Koudelka. O tři minuty později sice ještě Vahalu prostřelil Machytka, na utrápené, ale zasloužené výhře to již nic nezměnilo.

Ohlasy aktérů: 

Michal Seidler (FK Chrudim): „Mělník nemá vůbec špatné mužstvo, má to dobře poskládané a navíc my jsme v posledních dvou týdnech bez šťávy. Chybí nám lehkost a produktivita, která nás zdobila. Musíme udělat vše pro to, abychom se co nejdříve vrátili do formy."

Lukáš Chalupa (SK Olympik Mělník): „Před zápasem bychom asi takový výsledek brali, nicméně vzhledem k průběhu jsme nebyli daleko od senzace. Pokud k dalším zápasům přistoupíme ve stejném nastavení jako dnes, tak věřím, že naši černou sérii prolomíme. I když máme zatím jen dva body, tak si nemyslím, že by na nás byla nějaká deka. Zatím to bylo většinou o dvou gólech. Kvalitu máme, pár maličkostí dopilujeme a body přijdou.

| STATISTIKY

Další aktuality

Rapid poprvé vyhrál, po přestávce otočil průběh v Chomutově
Rapid poprvé vyhrál, po přestávce otočil průběh v Chomutově 21.10.2024

Chomutov po prvním poločase v severočeském derby nad Rapidem vedl 3:2, po změně stran ale Ústečtí skóre dvěma góly otočili a odvezli si domů tři body a první výhru do tabulky. V tabulce poskočili na sedmé místo před svého pondělního soupeře.

Liberec má šestou výhru, Helas porazil těsně o gól
Liberec má šestou výhru, Helas porazil těsně o gól 20.10.2024

FTZS Liberec uhájil svoji stoprocentní bilanci také v šestém utkání, když na domácí palubovce porazil Helas Brno 2:1. Na gól Marka Bíny ještě odpověděl Tarik Lukšija, na Davidův gól už hosté zareagovat nedokázali. Severočeši jsou v tabulce druzí, Brňané sedmí.

Salák a spol. nastříleli Klokanům čtrnáct branek
Salák a spol. nastříleli Klokanům čtrnáct branek 20.10.2024

Kadaň v neděli nepřipustila proti Klokanům ani náznak nějakého vyrovnaného průběhu - po prvním poločase vedla o sedm branek a stejný příděl nachystala nováčkovi i po změně stran. Hattrickem k výhře 14:0 přispěli Salák, Caio a Rodrigo (ten se trefil dokonce čtyřikrát). Domácí poskočili na pátou příčku, Bohemians jsou osmí.