Nejzbach přijel do Edenu hrát kombinační futsal a představil také několik šikovných mladých hráčů, především Kutu a Zachaře. Hrálo se ve svižném tempu s vysokým napadáním a rychlými kontry. Slavia znovu předvedla svoji efektivitu, když v 8. minutě hosté propadli v obraně při rohovém kopu. Brychta po Homolově rozehrávce otevřel skóre - 1:0.

Druhá branka padla až v 18. minutě, kdy Hrdina využil Brychtova uvolnění k tomu, aby zkušeným halfvolejem prostřelil stále výborně chytajícího Gerčáka - 2:0. Hodně nervozity vyvolaly poslední vteřiny, kdy Klaban ve střetu generací postupoval sám na vysokomýtského gólmana, zakončoval s klaksonem a míč poslal po zemi do branky. Dostal za to žlutou kartu, i když pro něj bylo složité pohyb zastavit. TrenérSláma pak raději nešťastného slávistického mladíka stáhl ze hry.

Nervozita z konce poločasu se přenesla i do průběhu po změně stran. Hra byla často přerušovaná a řada situací se slovně dohrávala. Rozhodčí rozdali za protesty rekordní počet žlutých karet. Pojďme ale k futsalu - ve 22. minutě Merkl dostal dost času před slávistickou brankou na to, aby se namířil svou střelu pod Vondráčkovy nohy - 2:1. Slavia přišla s rychlou odpovědí. Už o dvě minuty později slavil Papež svoji premiérovou ligovou branku, když poslal míč do sítě po narážečce s Kuchtou 3:1. Ve 27. minutě propukly emoce znovu naplno. Havrda byl po Nečasově přihrávce zezadu sražen zákrokem na hraně červené karty, zaznělo písknutí, které ale nakonec znamenalo uznání branky, protože se míč dostal do sítě. Slavia vedla 4:1.

Ve 29. minutě Merklovu střelu neudržel v rukavicích Vondráček a míč se mu skutálel za brankovou čáru - 4:2. V samotném závěru padly ještě tři góly. Nečas proměnil přesnou křížnou ránou přímý kop ve 36. minutě na 5:2. Nejzbach se prosadil při power play - Merkl dotáhl přesnou kombinaci na 5:3. Před ním měl obrovskou šanci i Jiráský hrající v brankářském dresu, ale nějakým záhadným způsobem zvládl míč z kroku před brankou překopnout přes břevno.

Posledním úspěšným střelcem zbytečně vyhroceného utkání se stal Havrda, který se narozdíl od kadaňského zápasu, kdy slávistům střely přes celé hřiště do prázdné branky nešly, trefil přesně do sítě a orazítkoval tři body pro domácí - 6:3. Je škoda, že se utkání nehrálo ve větším klidu, mohlo nabídnout mnohem zajímavější futsalovou podívanou.

Ohlasy aktérů:

Jakub Papež (Slavia): "Věděli jsme, že to bude boj, protože soupeř je vždy silový, byl silnějnější na balonu, že než jsme čekali. Nakonec jsme to zvládli, vyhráli jsme 6:3, ale museli jsme to urvat. Můj první ligový gól jsem si představoval jinak, ale jsem za něj hodně rád, pomohl jsem klukům, na to se nezapomíná. Ani nevím, jak ta akce vznikla, dával jsem to na Kuchtiče a vrátil mi to a už to bylo jednoduché."

Ondřej Dolníček (Nejzbach): "Vyhrocený zápas jsme si prohráli neubráněnými rohy a protiútoky. Ve druhém poločase jsme se dostali na dostřel díky trefě Merkla. Závěrečný tlak nám body nepřinesl a proto se domů vracíme bez bodů. Zápas ovlivnily hrubé chyby a slabý výkon, který ovšem nepředvedli hráči na palubovce."

| STATISTIKY

Další aktuality

Rapid poprvé vyhrál, po přestávce otočil průběh v Chomutově
Rapid poprvé vyhrál, po přestávce otočil průběh v Chomutově 21.10.2024

Chomutov po prvním poločase v severočeském derby nad Rapidem vedl 3:2, po změně stran ale Ústečtí skóre dvěma góly otočili a odvezli si domů tři body a první výhru do tabulky. V tabulce poskočili na sedmé místo před svého pondělního soupeře.

Liberec má šestou výhru, Helas porazil těsně o gól
Liberec má šestou výhru, Helas porazil těsně o gól 20.10.2024

FTZS Liberec uhájil svoji stoprocentní bilanci také v šestém utkání, když na domácí palubovce porazil Helas Brno 2:1. Na gól Marka Bíny ještě odpověděl Tarik Lukšija, na Davidův gól už hosté zareagovat nedokázali. Severočeši jsou v tabulce druzí, Brňané sedmí.

Salák a spol. nastříleli Klokanům čtrnáct branek
Salák a spol. nastříleli Klokanům čtrnáct branek 20.10.2024

Kadaň v neděli nepřipustila proti Klokanům ani náznak nějakého vyrovnaného průběhu - po prvním poločase vedla o sedm branek a stejný příděl nachystala nováčkovi i po změně stran. Hattrickem k výhře 14:0 přispěli Salák, Caio a Rodrigo (ten se trefil dokonce čtyřikrát). Domácí poskočili na pátou příčku, Bohemians jsou osmí.