Helas šel do útoku už od úvodní rozehrávky, kterou obstaral Martin Směřička. Nakonec se míč dostal až k Martinovi Zdráhalovi a ten po pár vteřinách prověřil domácího brankáře. V době kdy časomíra ukrojila z doby utkání minutu a čtyřicetpět vteřin, tak dostal David Cupák přihrávku na polovinu hrací plochy a mic užnásledně nikomu nepůjčil. Předvedl slalom ala Šárka Strachová a na závěr poslal míč do sítě - 0:1. V 7.minutě předkládá Tomáš Zíta přihrávku před prázdnou branku, do které doklepává míč nejproduktivnější hráč domácích Matěj Sváta - 1:1. O další dvě minuty později byli ale brňané opět ve vedení.

To Mykytjuk provedl jeden ze svých útočných vypadů z branky až na polovinu soupeře, kde přihrál Zdráhalovi a ten našel volného Lukšiju. Ten následně vyslal střelu, která se zastavila až v síti - 1:2. V 11.minutě dělá chybu před svou brankou domácí brankář Buchvak a nabízí tak Helasu standardní situaci. Tu proměňuje v dvougólové vedení David Cupák - 1:3. Rozhodnuto ale ještě nebylo. Obzvlášť když Pavol Matejov fauluje v 18.minutě Vokouna a je to 6 faul. Následuje desítka, kterou sám faulovaný proměňuje - 2:3. O poločase je tedy Helas ve vedení jen o jednu branku.

Ve druhém poločase se nechal inspirovat Pavol Matejov brankou Davida Cupáka z prvního poločasu. Ve 24.minutě si vzal míč na vlastní polovině, využil volného prostoru k postupu k brance domácích a nakonec vyslal střelu, která se zastavila až v síti - 2:4. Domácí se ale nevzdali a ve 27.minutě opět snížili. Kombinace Tomáše Abrhama s Patrikem Machytkou zakončila brankou druhého jmenovaného na 3:4. Poslední slovo měl ale Helas. V 37.minutě se míč dostává k Mykytjukovi, který při hře domácích bez brankáře nakopává míč přes celé hřiště a ten se zastaví až v brance - 3:5.

Ohlasy aktérů: 

Jiří Vokoun (Olympik Mělník): "Bohužel je to pořád stejné, nemáme špatné první poločasy, druhé jsou horší. Dnes se nepovedl ale ani ten první. Ze začátku jsme dostali zbytečné góly, David Cupák nás tam tři vymíchal, což by se nám nemělo stávat. Smutné je i to, co všechno neproměníme. Musíme se z toho nějak probrat, zahodit deku, která na nás je, a zkusit to zlomit bojovností."

David Cupák (Helas Brno): „Výsledkově zápas hodnotím velmi pozitivně, podruhé za sebou jsme si odvezli tři body z venkovní palubovky, navíc z Mělníku, proti kterému se nám poslední zápasy moc nevyvedly. Rychle jsme se dostali do vedení a vypracovali jsme si i další příležitosti. Důležité bylo, že jsme pokaždé dostali do vedení my a nemuseli jsme dotahovat. Ovšem musíme si dávat pozor na zbytečné fauly, kterých bylo první poločas mnoho, jen já sám jsem udělal tři. Skvěle zachytal a i zahrál v poli brankař Mykytjuk, který je pro naši hru velmi důležitý a právem dostává reprezentační pozvánky. Teď se připravíme na pohárové utkání do Ostravy, které nás čeká už ve středu a opět venku.”

| STATISTIKY

Další aktuality

Z kabiny: Zaskočí Bohemka po Ústí také Kadaň? Nejzbach chce body z Prahy
Z kabiny: Zaskočí Bohemka po Ústí také Kadaň? Nejzbach chce body z Prahy 17.10.2024

V 6. kole 1. Futsal ligy hostí Chrudim Mělník, Plzeň jede do Brna a Liberec bude hájit stoprocentní bilanci doma proti Helasu. Kadaň se pokusí zastavit sérii proher doma proti Bohemians. Co zaznělo z kabin?

Koudelka: K výhře nám zase pomohly standardky
Koudelka: K výhře nám zase pomohly standardky 14.10.2024

I po pěti kolech 1. Futsal ligy se mohou hráči FK Chrudim pyšnit plným bodovým ziskem. V pátek večer je ale stálo vítězství na palubovce Nejzbachu Vysoké Mýto překvapivě hodně sil, když o své výhře (6:1) definitivně rozhodli až v závěrečných deseti minutách. Po zápase poskytl rozhovor chrudimskému webu Tomáš Koudelka.

Liberecká jízda trvá - Žabinští Vlci ji nezastavili
Liberecká jízda trvá - Žabinští Vlci ji nezastavili 13.10.2024

Pět zápasů - pět výher. FTZS Liberec dělí od první přičky jen horší skóre oproti Chrudimi. Severočeši si odvezli tři body také z Modřic, kde vyhráli 6:5. Domácí Vlci sice náskok hostů dotahovali a usilovali o remízu až do samotného závěru, ale nakonec na ni nedosáhli. David dal dvě branky, Allanzin si připsal tři asistence.