Třemi asistencemi se na úspěšném derby podílel zkušený obránce hostů Tomáš Koudelka, kterého jsme také krátce po střetnutí požádali o rozhovor. Ten nemohl začít jinak, než zhodnocením odehraného utkání. A Tomáš to probral opravdu důkladně.

„Jeli jsme sem s tím, že půjde o těžký zápas a dobře věděli, v čem je Mýto silné. Myslím si, že trenér nás připravil na soupeře velice dobře. Bohužel hlavně v prvním poločase jsme ke střetnutí nepřistoupili úplně tak, jak by se mělo, hlavně jsme nedohrávali situace, kdy soupeř v nich byl důraznější, silnější. Chyběl nám také pohyb a zakončení, takže celkově bylo skoro až štěstí, že jsme o poločase vedli 1:0, protože Nejzbach tam měl tři čtyři samostatné úniky a my musíme poděkovat gólmanu Špánikovi, že se mu zápas takhle vydařil.

Druhá půle už byla z naší strany lepší, vyšel nám i nástup a hned jsme dali branku. Tím jsme trochu čekali, že se hra na palubovce uklidní, bohužel Mejtu se podařilo snížit a na balónu jsme si začali víc věřit asi až za stavu 3:1. Šli jsme i do power play, abychom si trochu pomohli a snahu domácích eliminovali, což se nám plně povedlo. Domácí jsou totiž známí tím, že si hru nekomplikují a nakopávají dlouhé míče do soupeřova území, kde jeho útočníci čekají, kam se balón odrazí. Také oni zkusili hru bez brankáře, ale při té se nám také podařilo vstřelit branku, takže celkově se dá říct, že šlo o těžké utkání, které jsme ale dokázali zvládnout.“

Řekl bych, že jedním z hlavních důvodů vítězství byly výborně zvládnuté standardky…

My si jimi pomáháme od začátku sezony. Hned v prvním kole nám zachránily body na Žabinách, v Plzni také pomohly a posledně doma s Kadaní rovněž. Standardní situace totiž máme zvládnuté výborně, už dlouho se to o nás i říká, což je možná až takové obehrané, ale pravdivé, klišé. Dnes jsme vstřelili po secvičených standardkách první tři branky a sám gólman Nejzbachu Libor Gerčák mi před chvílí říkal, že to byl mezi týmy asi největší rozdíl. Že herně byl zápas hlavně v první půli vyrovnaný, ale když oni inkasují tři takové branky, tak se špatně hraje a jsou z toho zklamaní.

Říká se, že derby nemá favorita, což se plně potvrdilo. Na palubovce nebylo moc poznat, že hraje první a poslední celek tabulky...

Rozhodně nebyl, hlavně tedy v prvním poločase. Jak jsem ale říkal, trošku jsme přistoupili k utkání s tím, že se nám nemůže nic stát, a proto bylo derby velkou část zápasu vyrovnané. Nakonec můžeme být rádi, že jsme zápas zvládli, navíc s takovým výsledkem. Ten však může hodně klamat.

Vy a pět dalších spoluhráčů se v týdnu zúčastnilo čtyřdenního srazu reprezentace. Kolik vás to vše stálo sil?

To bylo právě možná ono... Vrátili jsme se ve středu v noci po dlouhé cestě, ještě večer jsme v Kadani měli trénink, na kterém jsme už nevypadali moc dobře a trenér z toho radost moc neměl. Ve čtvrtek již na týmovém tréninku děláme předzápasové věci a dnes bylo vidět, že náš pohyb nebyl ideální, že jsme byli opravdu slabí. Proto můžeme být rádi za pomoc spoluhráčů, když někteří dnes podali velmi dobré výkony a tím nám vlastně společně se zmíněnými standardkami zápas vyhráli. Tak je to ale vždy, po repre pauze je následující utkání vždycky složité. Na druhou stranu nesmím zapomenout ani na soupeře a musím přiznat, že Vysoké Mýto dnes hrálo opravdu dobře.

Příliš času na odpočinek však nemáte. Hned v úterý vás čeká cesta do Plzně a tam těžké čtvrtfinále Poháru SFČR.

Je velká škoda, že zase nehrajeme pohár doma - já si snad už ani nepamatuji, kdy to bylo naposled. Je jasné, že nám Interobal určitě bude chtít oplatit nedávnou porážku v lize. Osobně mám ale tyto velké zápasy rád a těším se na ně.
My si teď jeden dva dny odpočneme, trenér připraví nějaká videa se soupeřem, určitě ukáže také dobré i špatné věci z našich zápasů a půjdeme do toho. Oba týmy mají za sebou určité změny v sestavě, takže uvidíme, s jakou taktikou oba nastoupí. My si tam ale pojedeme pro postup.

Na srazu reprezentace nějaké špičkování o zápase proběhlo?

Řekl bych, že jen takové úplně malinké. Už se s některými kluky známe dlouho a dost jsme spolu prožili, takže něco málo bylo, ale jen v drobné formě. Vše pak končí se začátkem zápasu. Jak se začne hrát, je to většinou na krev a na srandičky není kdy.

Další aktuality

Z kabiny: Zaskočí Bohemka po Ústí také Kadaň? Nejzbach chce body z Prahy
Z kabiny: Zaskočí Bohemka po Ústí také Kadaň? Nejzbach chce body z Prahy 17.10.2024

V 6. kole 1. Futsal ligy hostí Chrudim Mělník, Plzeň jede do Brna a Liberec bude hájit stoprocentní bilanci doma proti Helasu. Kadaň se pokusí zastavit sérii proher doma proti Bohemians. Co zaznělo z kabin?

Helas veze tři body z Mělníka, trefil se i Mykytjuk
Helas veze tři body z Mělníka, trefil se i Mykytjuk 14.10.2024

Helas Brno v pondělní dohrávce obral o tři body Mělník. Olympik prohrával od 2. minuty, kdy se trefil David Cupák a dokázal jen vyrovnat. Hosté se dostali znovu do vedení a to už nepustili. V závěru si připsal gól i brankář Andrej Mykytjuk. Helas je v tabulce pátý a má zápas k dobru, Mělník stále čeká na první výhru a je se dvěma body předposlední.

Liberecká jízda trvá - Žabinští Vlci ji nezastavili
Liberecká jízda trvá - Žabinští Vlci ji nezastavili 13.10.2024

Pět zápasů - pět výher. FTZS Liberec dělí od první přičky jen horší skóre oproti Chrudimi. Severočeši si odvezli tři body také z Modřic, kde vyhráli 6:5. Domácí Vlci sice náskok hostů dotahovali a usilovali o remízu až do samotného závěru, ale nakonec na ni nedosáhli. David dal dvě branky, Allanzin si připsal tři asistence.