Hostující Liberec ovládl zcela zaslouženě první poločas, když dokázal potrestat téměř všechny chyby, které domácí tým vyprodukoval. Postupně skórovali hostující Žampa (7.), Jelínek (10.), Mesquita (12.), znovu Jelínek (14.) a s domácím týmem to nevypadalo příliš dobře. Vlci se radovali ze vstřelené branky až za stavu 0:4, když se trefil Pfeffer (16.) a stanovil tak podobu poločasového skóre na 1:4. Téměř celý druhý poločas hráli Vlci bez brankáře a podařilo se jim Havlínem (29.) a Jonášem (31.) snížit na kontaktních 3:4.

V následujících minutách tým ŽV neúnavně obléhal branku libereckých, ale šestatřicátá minuta znamenala výrazný pokles jeho akcií, jelikož se během padesáti vteřin hosté prosadili dvakrát - po svých dvou povedených akcích vybídl Allanzin ke skórování své spoluhráče Jelinka a Mesquitu. Ani za stavu 3:6 ale Vlci nesložili zbraně - parádně se trefil Ťok (38.), svoji druhou trefu přidal Havlín (39.) a necelé dvě minuty před koncem to bylo 5:6.

V poslední minutě zápasu mohlo být dokonce i vyrovnáno, ale po faulu na Chráscinu, kdy očekávala celá hala, včetné hráčů soupeře odpískání pokutového kopu, se píšťalka rozhodčích z nepochopitelného důvodu neozvala. Tým Liberce se tak mohl radovat z pátého tříbodového zisku v této sezóně. 

Ohlasy aktérů: 

Michal Letzel (ŽV Brno): "Soupeř hrál v první půli precizně a zaslouženě vedl 4:1, když téměř všechny naše chyby potrestal. Po změně stran jsme jeho převahu eliminovali stálou hrou bez brankáře a v samotném závěru zápasu jsme dokonce sahali po vyrovnání. Na začátku poslední minuty jsme se mohli i dočkat, bohužel ve chvíli, kdy i lavička hostí víceméně počítala s pokutovým kopem po faulu na našeho hráče v brankovišti, nestalo se nic! Liberečtí si tak mohli oddechnout a připsat si tři body."

Marek Bína (FTZS Liberec): "Těžký zápas pro nás, skvělý začátek zápasu nám zkomplikovala téměř 25 minutová power play soupeře, ze které jsme několikrát inkasovali. Naštěstí se nám podařilo včas odskočit a zápas jsme dotáhli do vítězství. Vyrovnaný zápas se sladším koncem pro nás.”

| STATISTIKY

Další aktuality

Z kabiny: Zaskočí Bohemka po Ústí také Kadaň? Nejzbach chce body z Prahy
Z kabiny: Zaskočí Bohemka po Ústí také Kadaň? Nejzbach chce body z Prahy 17.10.2024

V 6. kole 1. Futsal ligy hostí Chrudim Mělník, Plzeň jede do Brna a Liberec bude hájit stoprocentní bilanci doma proti Helasu. Kadaň se pokusí zastavit sérii proher doma proti Bohemians. Co zaznělo z kabin?

Helas veze tři body z Mělníka, trefil se i Mykytjuk
Helas veze tři body z Mělníka, trefil se i Mykytjuk 14.10.2024

Helas Brno v pondělní dohrávce obral o tři body Mělník. Olympik prohrával od 2. minuty, kdy se trefil David Cupák a dokázal jen vyrovnat. Hosté se dostali znovu do vedení a to už nepustili. V závěru si připsal gól i brankář Andrej Mykytjuk. Helas je v tabulce pátý a má zápas k dobru, Mělník stále čeká na první výhru a je se dvěma body předposlední.

Koudelka: K výhře nám zase pomohly standardky
Koudelka: K výhře nám zase pomohly standardky 14.10.2024

I po pěti kolech 1. Futsal ligy se mohou hráči FK Chrudim pyšnit plným bodovým ziskem. V pátek večer je ale stálo vítězství na palubovce Nejzbachu Vysoké Mýto překvapivě hodně sil, když o své výhře (6:1) definitivně rozhodli až v závěrečných deseti minutách. Po zápase poskytl rozhovor chrudimskému webu Tomáš Koudelka.