Po roční přestávce se v pátek večer odehrálo ve Vysokém Mýtě krajské derby 1. Futsal ligy mezi místním Nejzbachem a FK Chrudim. Přestože šlo o bitvu posledního celku tabulky s neporaženým, předloňský výsledek 16:4 se určitě nedal předpokládat, což se na palubovce plně potvrdilo. Díky dvěma tábory fanoušků vytvořenou bouřlivou kulisou se odehrála velká bitva, v níž se favorit na výhru hodně nadřel.

Utkání začalo náporem hostů, při němž přišel celkem jasný penaltový zákrok, místo pokutového kopu ale uviděl jen na lavičce sedící Mareš žlutou kartu za „řeči“. Udeřit tak mohlo ve 3. minutě na druhé straně, brejk Jakuba Gerčáka však uhasil gólman Špánik. Hra měla tempo a zanedlouho míč po ráně Maxe orazítkoval břevno. Vysokomýtští rozhodně nepřipomínali tým, který se krčí s jedním bodem na chvostu tabulky, což prokázal po další rychlé akci Hrubý, Špánik byl ale opět pozorný. Skóre se tak poprvé měnilo v 8. minutě, kdy si na Koudelkův rozehraný aut naběhl Tomek a lehkou tečí poprvé rozjásal celkem velký sektor hostujících fanoušků.

Za pouhých dvacet vteřin ale mohlo být vyrovnáno, Merklovu příležitost však opět zlikvidoval Špánik, který nadále prokazuje, že jej začátek letošní sezony zastihl ve fantastické formě. Své kvality ukazoval v domácí kleci ale i nestárnoucí Libor Gerčák, jako třeba ve 12. minutě, kdy vytáhl pokus Davida Drozda na roh. O dvě minuty později se Vysokomýtští hodně zlobili na rozhodčího, že po ráně Jiráského neodpískal penaltu za ruku v pokutovém území. Do konce poločasu pak měli překvapivě více brankových závarů hráči Nejzbachu, skóre se ale neměnilo.

Druhý poločas začal zbytečným faulem Merkla na brankáře Špánika, gólově však uhodilo ve 23. minutě na druhé straně, kdy si na Koudelkův roh opět naběhl Tomek. V dalším průběhu pak byla k vidění řada osobních soubojů, šancí i trocha emocí, zkrátka přesně to, co k pravému derby patří. A ve 30. minutě se vše ještě vystupňovalo, když se Kutovi podařilo snížit na 1:2.

Jenže Chrudimští následně vrhli všechny své síly do útoku s cílem snahu Vysokého Mýta rychle zchladit, což se jim ve 33. minutě a dalším Koudelkově rozehraném rohu podařilo Davidem Drozdem. A když o dvě minuty později zvyšoval přízemní střelou z dálky Záruba již na 4:1, začalo být o vítězi střetnutí rozhodnuto. Domácí si sice ihned vzali oddechový čas, po němž přistoupili k power play, výsledkem ale mohla být jen pátá branka do jejich prázdné klece v podání Špánika. Co se nepovedlo chrudimskému brankáři, provedl o minutu později přesněji Pavel Drozd.

Do konce zápasu se pak oba týmy průběžně střídaly ve hře bez gólmana podle toho, který z nich byl zrovna na míči. A právě s návlekem hrající Seidler se podepsal pod závěrečný gól zápasu, když míč přesně nabilpro ostrostřelce Davida Drozda.

Ohlasy aktérů: 

Pavel Kůta, (Nejzbach):"Dnes jsme se odehráli napínavého futsalového utkání, které bohužel skončilo naší prohrou. V první půlce jsme měli několik slibných šancí, které jsme však nedokázali proměnit. Naše obrana byla pevná, ale ve druhé půlce jsme inkasovali několik gólů, což nás dostalo do těžké situace. I přes prohru jsme ukázali týmového ducha a odhodlání, a věříme, že se z této zkušenosti poučíme a příště budeme silnější. Děkujeme všem fanouškům za podporu!"

Radim Záruba (kapitán FK Chrudim) "Zápas se vyvíjel podle předpokladů. Tvrdé a bojovné utkání. Dnes nás několikrát podržel brankář a nakonec rozhodla naše zkušenost v koncovce. Z horké půdy vezeme důležité tři body."

| STATISTIKY

Další aktuality

Z kabiny: Zaskočí Bohemka po Ústí také Kadaň? Nejzbach chce body z Prahy
Z kabiny: Zaskočí Bohemka po Ústí také Kadaň? Nejzbach chce body z Prahy 17.10.2024

V 6. kole 1. Futsal ligy hostí Chrudim Mělník, Plzeň jede do Brna a Liberec bude hájit stoprocentní bilanci doma proti Helasu. Kadaň se pokusí zastavit sérii proher doma proti Bohemians. Co zaznělo z kabin?

Helas veze tři body z Mělníka, trefil se i Mykytjuk
Helas veze tři body z Mělníka, trefil se i Mykytjuk 14.10.2024

Helas Brno v pondělní dohrávce obral o tři body Mělník. Olympik prohrával od 2. minuty, kdy se trefil David Cupák a dokázal jen vyrovnat. Hosté se dostali znovu do vedení a to už nepustili. V závěru si připsal gól i brankář Andrej Mykytjuk. Helas je v tabulce pátý a má zápas k dobru, Mělník stále čeká na první výhru a je se dvěma body předposlední.

Koudelka: K výhře nám zase pomohly standardky
Koudelka: K výhře nám zase pomohly standardky 14.10.2024

I po pěti kolech 1. Futsal ligy se mohou hráči FK Chrudim pyšnit plným bodovým ziskem. V pátek večer je ale stálo vítězství na palubovce Nejzbachu Vysoké Mýto překvapivě hodně sil, když o své výhře (6:1) definitivně rozhodli až v závěrečných deseti minutách. Po zápase poskytl rozhovor chrudimskému webu Tomáš Koudelka.