V pondělní dohrávce 4. kola nejvyšší futsalové ligy přivítal FTZS Liberec na domácí půdě Olympik Mělník, se kterým se již střetl před 14 dny v pohárovém klání. Po jasném vítězství v tomto zápase byl Liberec favoritem, což podporovalo i postavení obou týmů v tabulce.

Přesto se úvodní minuty utkání odvíjely v jiném duchu. Olympik Mělník se prosadil hned po dvou minutách hry z protiútoku a šel do vedení. Liberec sice tlačil na soupeře, ale nedařilo se mu skórovat. Ke konci poločasu hosté využili další příležitost a po odrazu od domácího brankáře Vogta zvýšili své vedení na 2:0. Svůj první gól v 1. Futsal lize vstřelil talentovaný mladíček ZÍTA.

Po přestávce však domácí rychle změnili obraz hry. Již po dvou minutách snížil stav po krásné křižné přihrávce JELÍNEK, a o chvíli později po rohovém kopu vyrovnal ALLANZIN. Liberec neustával v tlaku a měl další šance, přičemž VIK se vykoupil za neproměněnou předchozí šanci krásným gólem k tyči a poslal svůj tým do vedení. Hosté ještě dokázali srovnat na 3:3 po chybě v liberecké rozehrávce díky trefě Vokouna. Nicméně Liberec pokračoval v aktivní hře a přidal další branky. Do střelecké listiny se zapsali BÍNA, DANĚK a znovu ALLANZIN. Olympik Mělník sice ještě snížil po chybě Jelínka díky Svátovi, ale konečný výsledek 6:4 znamenal další vítězství pro domácí tým.

Diváci v hale byli svědky atraktivního utkání s deseti góly. FTZS Liberec si připsal čtvrté vítězství v řadě a udržuje se na vrcholu tabulky 1. FUTSAL ligy!

Ohlasy aktérů:

Karel Vrabec (trenér FTZS Liberec): "Napřed jsem chtěl jít do kabiny s bouřkou, ale pak jsem si uvědomil, že jsme dost šancí měli. Zjistili jsme, že musíme víc trénovat na druhou bránu, protože to té nám to nepadá. Trochu jsme zaměřili na to, abychom zapojovali do rozehrávky oba brankáře, že se to podařilo, tak tím lépe. Start do ligy je super, děkuji klukům za to, jak zatím makají, musíme jít zápas od zápasu, doufám, že to tak bude pokračovat."

Tomáš Jelínek (FTZS Liberec): "V kabině jsme si o přestávce něco k zápasu řekli, bylo potřeba se oklepat z první půle. Šance jsme sice měli, ale dělali jsme mnoho laciných chyb. Jsme rádi, že se to v druhé půli otočilo. Že jsme se dotáhli na čelo tabulky? Jsme rádi, že se teď daří, body potřebujeme dělat, abychom měli ke konci nějaký bodový náskok, hlavně se chceme dostat do play off." 

Jiří Vokoun (hrající trenér Mělníka): "Je to bohužel taková naše klasika, první poločasy nemáme tak špatné, ale druhý poločas na nás Liberec vletěl. Chtěli jsme vedení pět minut udržet, nebo ještě zvýšit, ale za pět minut to bylo 3:2 pro Liberec. Pak už to bylo těžké. Dostáváme góly po našich hloupých chybách. Musíme se z toho do dalších zápasů poučit." 

Tomáš Zíta (Olympik Mělník): "Je to dobrý pocit, za obě branky jsem rád, stál jsem na správném místě a dostal jsem od parťáka dobrou přihrávku. Moje šance při power play mě mrzí, ale nedá se s tím nic dělat. Za šanci hrát v prvním týmu jsem velice rád.  

| STATISTIKY

Další aktuality

Rapid poprvé vyhrál, po přestávce otočil průběh v Chomutově
Rapid poprvé vyhrál, po přestávce otočil průběh v Chomutově 21.10.2024

Chomutov po prvním poločase v severočeském derby nad Rapidem vedl 3:2, po změně stran ale Ústečtí skóre dvěma góly otočili a odvezli si domů tři body a první výhru do tabulky. V tabulce poskočili na sedmé místo před svého pondělního soupeře.

Liberec má šestou výhru, Helas porazil těsně o gól
Liberec má šestou výhru, Helas porazil těsně o gól 20.10.2024

FTZS Liberec uhájil svoji stoprocentní bilanci také v šestém utkání, když na domácí palubovce porazil Helas Brno 2:1. Na gól Marka Bíny ještě odpověděl Tarik Lukšija, na Davidův gól už hosté zareagovat nedokázali. Severočeši jsou v tabulce druzí, Brňané sedmí.

Salák a spol. nastříleli Klokanům čtrnáct branek
Salák a spol. nastříleli Klokanům čtrnáct branek 20.10.2024

Kadaň v neděli nepřipustila proti Klokanům ani náznak nějakého vyrovnaného průběhu - po prvním poločase vedla o sedm branek a stejný příděl nachystala nováčkovi i po změně stran. Hattrickem k výhře 14:0 přispěli Salák, Caio a Rodrigo (ten se trefil dokonce čtyřikrát). Domácí poskočili na pátou příčku, Bohemians jsou osmí.