Na první branku si museli diváci v Edenu počkat až do 33. minuty. V průběhu prvního poločasu viděli jen celou řadu zahozených vyložených šancí a spolehlivý výkon obou brankářů. Hostující Jan Grümann se ukázal jako velká překážka pro domácí už v úvodu, kdy ho nepřekonal z vyložené pozice hrající trenér Sláma.Následně Correa a Havrda trefili na každé straně břevno. Slávistům se dále nedařilo proměňovat i vyložené šance, proti Grümannovi neuspěli Havrda, Nečas ani Hrdina. Před přestávkou nasbírali oba týmy pět faulů, přímý kop z 10m ale kopali jen hosté - Correův prudký pokus Vondráček vyrazil.

Po změně stran šel sám na ústeckého brankáře Havrda, ale míč do sítě nedostal, Nunes trefil znovu tyčku slávistické branky. Následně Havrdovi odskočil po další slávistické akci míč před brankou do tyčky. Vypadalo to, že žádná branka sand vůbec nepadne, ve 32. minutě se neprosadil znovu Hrdina.

O minutu později už slavili hosté gól. Sanchez si míč nachystal na několika metrech před Vondráčkem a napálil ho do sítě halfvolejem - 0:1. Červenobílí dokázali rychle odpovědět - Homola po Havrdově akci připraveným zakončením srovnal na 1:1. Slavia dál útočila, vzápětí trefil Brychta tyčku! Do vedení tak šli znovu hosté, Sanchez dotáhl dvě minuty před koncem kombinaci k nekompromisní střele - 1:2. Sešívaní začali hrát power play a dokázali srovnat, když se konečně podařilo zakončit také Havrdovi - 2:2.

Po vyrovnání se ještě v poslední minutě děly dramatické věci, slávisté hráli dál power play, ale riskantní rozehrávkou nabídli Ústí dvě dobré pozice, které svěřenci trenéra Vobořila nevyužili. Oba týmy se tak sebraly z hodně nezvyklého zápasu jen bod. Ten bude určitě více těšit Rapid.

Ohlasy aktérů:

Zdeněk Sláma (Slavia): "Proč jsme nevyhráli? Protože neumíme dát gól ani z těch největších šancí. Sledoval jsem zápas Rapidu na Helasu a varoval jsem kluky, že oni také mohli vést o pět branek, nedali šance a nakonec remizovali. Stalo se nám to samé, navíc jsme mohl i v závěru i prohrát. I když jsme dvakrát srovnali vedení soupeře, jsou to pro nás ztracené dva body."

Tomáš Mrázek (Rapid): “Do zápasu vstoupila lépe Slavia a měla pár zajímavých šancí, v průběhu se hra vyrovnala a i my jsme měli několik zajímavých příležitostí, ve druhém poločase jsme se prosadili jako první, bohužel chvíli na to jsme po naší chybě inkasovali, ke konci jsme se dostali opět do vedení a Slavia šla hned do power play, bohužel stihla 50 vteřin před koncem vyrovnat a na konci ještě zbytečnou červenou inkasoval Correa. Vyzdvihl bych výborný výkon Honzy Grümanna.”

| STATISTIKY

Další aktuality

Z kabiny: Zaskočí Bohemka po Ústí také Kadaň? Nejzbach chce body z Prahy
Z kabiny: Zaskočí Bohemka po Ústí také Kadaň? Nejzbach chce body z Prahy 17.10.2024

V 6. kole 1. Futsal ligy hostí Chrudim Mělník, Plzeň jede do Brna a Liberec bude hájit stoprocentní bilanci doma proti Helasu. Kadaň se pokusí zastavit sérii proher doma proti Bohemians. Co zaznělo z kabin?

Helas veze tři body z Mělníka, trefil se i Mykytjuk
Helas veze tři body z Mělníka, trefil se i Mykytjuk 14.10.2024

Helas Brno v pondělní dohrávce obral o tři body Mělník. Olympik prohrával od 2. minuty, kdy se trefil David Cupák a dokázal jen vyrovnat. Hosté se dostali znovu do vedení a to už nepustili. V závěru si připsal gól i brankář Andrej Mykytjuk. Helas je v tabulce pátý a má zápas k dobru, Mělník stále čeká na první výhru a je se dvěma body předposlední.

Koudelka: K výhře nám zase pomohly standardky
Koudelka: K výhře nám zase pomohly standardky 14.10.2024

I po pěti kolech 1. Futsal ligy se mohou hráči FK Chrudim pyšnit plným bodovým ziskem. V pátek večer je ale stálo vítězství na palubovce Nejzbachu Vysoké Mýto překvapivě hodně sil, když o své výhře (6:1) definitivně rozhodli až v závěrečných deseti minutách. Po zápase poskytl rozhovor chrudimskému webu Tomáš Koudelka.