Na plzeňské palubovce došlo na přímý souboj mezi nedávnými spoluhráči - v domácí brance představil Jan Žežulka, v té hostující čerstvý reprezentant Adam Vondráček. V prvním poločase se hrál vyrovnaný futsal, branky ale stříleli jen zkušení futsalisté Interobalu. V desáté minutě trefil ze střední vzdálenosti Tomáš Vnuk skrytou střelou přes hráče prostor u tyče - 1:0. Slavia v té době měla obrovskou šanci, kdy Tomáš Kuchta dostal namazáno po nepřesné rozehrávce obrany, ale jeho ránu z první z několika kroků vytáhl Žežulka nohou. O čtyři minuty později Michal Holý namířil z dálky a Vondráček tahal míč ze sítě podruhé 2:0. Další zlomový moment přišel v poslední minutě prvního poločasu - Dušan Künstner si obhodil slávistického brankáře a připravil míč Holému ke snadnému zakončení - 3:0.

Slavia po přestávce ubrala na odvážnosti svého výkonu. Ve 32. minutě si Vnuk narazil míč s Holým a pak také s Künstnerem a bylo to 4:0. Ve stejné minutě Vnuk uzavřel po Maurově uvolnění svůj hattrick 5:0. Slavia sáhla k power play, ve 35. minutě Havrda připravil Žežulku po Hrdinově přihrávce o čisté konto - 5:1 pro Plzeň. Další zakončení už ke snížení domácího náskoku nevedla, i když Havrda byl dvakrát v dobré pozici. Poslední akcí tak byl fantastický zákrok Vondráčka, který levou rukou vyrazil penaltu Lukáše Křivánka. Plzeň zvítězila zaslouženě, její hráči nemilosrdně trestali slávistické chyby a v útoku hráli přímočařeji s důraznější koncovkou.

Ohlasy aktérů

Michal Holý (SK Interobal): "Jsem rád, že jsme toto utkání dokázali zvládnout. Po minulém absolutně nevydařeném utkání přišel tento důležitý souboj, který vynesl tři body."

Zdeněk Sláma (trenér Slavie): "V prvním poločase to bylo vyrovnané, v některých fázích se mi zdálo, že jsme byli i trochu lepší na míči my. Kluci mě potěšili svým pohybem a držením balonu, bylo vidět, že se Plzně nebojí. Na druhý poločas se musím podívat, protože to nebylo už ono. Inkasovali jsme laciné branky, které mě mrzí, my jsme zase jejich chyby potrestat nedokázali. Tomáš Kuchta tam měl situaci, ze které prostě musí být gól, místo toho jsme dostali druhý gól. Proti takovým týmům prostě musíme takové šance proměňovat, protože jich prostě nebude tolik. Takové zahozené tutovky mrzí v takovém utkání o to víc."

| Statistiky

Další aktuality

Z kabiny: Zaskočí Bohemka po Ústí také Kadaň? Nejzbach chce body z Prahy
Z kabiny: Zaskočí Bohemka po Ústí také Kadaň? Nejzbach chce body z Prahy 17.10.2024

V 6. kole 1. Futsal ligy hostí Chrudim Mělník, Plzeň jede do Brna a Liberec bude hájit stoprocentní bilanci doma proti Helasu. Kadaň se pokusí zastavit sérii proher doma proti Bohemians. Co zaznělo z kabin?

Helas veze tři body z Mělníka, trefil se i Mykytjuk
Helas veze tři body z Mělníka, trefil se i Mykytjuk 14.10.2024

Helas Brno v pondělní dohrávce obral o tři body Mělník. Olympik prohrával od 2. minuty, kdy se trefil David Cupák a dokázal jen vyrovnat. Hosté se dostali znovu do vedení a to už nepustili. V závěru si připsal gól i brankář Andrej Mykytjuk. Helas je v tabulce pátý a má zápas k dobru, Mělník stále čeká na první výhru a je se dvěma body předposlední.

Koudelka: K výhře nám zase pomohly standardky
Koudelka: K výhře nám zase pomohly standardky 14.10.2024

I po pěti kolech 1. Futsal ligy se mohou hráči FK Chrudim pyšnit plným bodovým ziskem. V pátek večer je ale stálo vítězství na palubovce Nejzbachu Vysoké Mýto překvapivě hodně sil, když o své výhře (6:1) definitivně rozhodli až v závěrečných deseti minutách. Po zápase poskytl rozhovor chrudimskému webu Tomáš Koudelka.