První poločas se nesl ve znamení naprosté dominance Liberce. Baník zkusil zahrozit hned na úvod, ale rychle ztratil míč, což dalo Liberci prostor k útokům. Mesquita sice zpočátku nedokázal přetavit svou šanci v branku, ale už v 7. minutě po spolupráci s Křemenem otevřel skóre a poslal Liberec do vedení. Baník se bránil, ale jeho ofenzivní snahy byly neúspěšné a v obraně přicházely chyby. V rychlém sledu padly další dva góly, kdy se Liberec prosadil v 9. a 10. minutě. Domácí hráči se dostali do několika slibných protiútoků, ale nevyužili své šance, a tak Liberec dominoval i nadále. Ke konci poločasu, v 19. minutě, přidal Liberec čtvrtou branku zásluhou Jakuba Daňka. Stav po prvním poločase byl následně 0:4.

Baník zahájil druhý poločas s viditelným odhodláním, ale jeho první útok skončil rychlým faulem hostů. Liberec pokračoval v tlaku a v 22. minutě přidal Jan Křemen pátou branku. Přestože se domácí hráči pokoušeli zvrátit průběh zápasu, proti pevné obraně a skvěle chytajícímu brankáři Vogtovi neměli šanci. V 32. minutě Baník konečně prolomil obranu hostů, když Jakub Žoček skóroval do vlastní branky a krátce po něm přidal druhý gól Lukáš Krok. Na chvíli se zdálo, že by Baník mohl zápas zdramatizovat, ale Liberec si vzal oddechový čas a brzy opět převzal iniciativu. V 36. minutě zpečetil vítězství hostů šestou brankou Marek Bína. Baník už nedokázal odpovědět a zápas tak skončil 2:6.

Další domácí utkání Baník odehraje již tuto neděli 6.10. od 19:00 a pokusí se fanouškům vynahradit nepovedené utkání proti Liberci. Další zápas čeká Liberec příští pondělí, kdy na domácí palubovce znovu přivítá Olympik Mělník, kterého nedávno porazil v pohárovém utkání.

Ohlasy aktérů: 

Filip Schreiner (Chomutov): “Utkání bych nejraději nehodnotil, zkrátka katastrofa. To bylo něco, co si lidé, kteří dorazili do haly, nezaslouží. Tahali jsme za kratší konec od samého začátku. Doufejme, že na to rychle zapomeneme a vzpamatujeme se. Příští neděli hrajeme další domácí utkání, které bude vypadat snad o poznání lépe.”

Dominik Vogt (brankář FTZS): “Je to super. Cesta byla dlouhá a tohle je odměna. Je to soupeř, se kterým se dlouho porovnáváme a chceme ho vždy porazit. Šňůru tří vítězství se nám v lize snad ještě nepodařilo udělat, ale budeme ji chtít ještě prodloužit. Jsme na vlně, daří se nám, ale musíme dál makat.”

| STATISTIKY

Další aktuality

Rapid poprvé vyhrál, po přestávce otočil průběh v Chomutově
Rapid poprvé vyhrál, po přestávce otočil průběh v Chomutově 21.10.2024

Chomutov po prvním poločase v severočeském derby nad Rapidem vedl 3:2, po změně stran ale Ústečtí skóre dvěma góly otočili a odvezli si domů tři body a první výhru do tabulky. V tabulce poskočili na sedmé místo před svého pondělního soupeře.

Liberec má šestou výhru, Helas porazil těsně o gól
Liberec má šestou výhru, Helas porazil těsně o gól 20.10.2024

FTZS Liberec uhájil svoji stoprocentní bilanci také v šestém utkání, když na domácí palubovce porazil Helas Brno 2:1. Na gól Marka Bíny ještě odpověděl Tarik Lukšija, na Davidův gól už hosté zareagovat nedokázali. Severočeši jsou v tabulce druzí, Brňané sedmí.

Salák a spol. nastříleli Klokanům čtrnáct branek
Salák a spol. nastříleli Klokanům čtrnáct branek 20.10.2024

Kadaň v neděli nepřipustila proti Klokanům ani náznak nějakého vyrovnaného průběhu - po prvním poločase vedla o sedm branek a stejný příděl nachystala nováčkovi i po změně stran. Hattrickem k výhře 14:0 přispěli Salák, Caio a Rodrigo (ten se trefil dokonce čtyřikrát). Domácí poskočili na pátou příčku, Bohemians jsou osmí.