Ve třetím kole Inter poprvé poznal hořkost porážky v letošní sezóně, když na domácí palubovce nestačil na Helas Brno. První poločas byl vyrovnaný, ovšem více zakončení měl hostující Helas. První branka padla již v 5. minutě, když Oleksandr Danko nastřelil z lajný míč na branku a ten prošel až do sítě mezi nohama domácího brankáře Gabriela. Ovšem již za dvě minuty bylo srovnáno, když cílený nástřel Tomáše Janošíka na zadní tyč nasměroval do branky kapitán domácího týmu, Jiří Baran. Ve 13. minutě nastřelil míč z autu hostující Martin Zdráhal a díky odrazu od Caiova těla se míč dostal do branky. Třetí branku zařídil zejména hostující brankář Andrej Mykytjuk, který vyvezl míč až před domácí branku. Zde se díky kombinaci dostal před odkrytou bránu Pavol Matejov a zvýšil náskok na 1:3.

Do druhého poločasu šel Inter s vyhlídkou zlepšení svého výkonu. Což se také podařilo. Aktivní hra a následná powerplay měla za následek mnoho střel a také mnoho brankových příležitostí, které ovšem pochytal výborný hostující brankář Andrej Mykytjuk. Právě ztráta z powerplay a následná střela přes celé hřiště zařídila zvýšení náskoku, když svou druhou branku vstřelil Pavol Matejov. Ve 36. minutě se dokázal u lajny uvolnit Jiří Chmelan, který poté dostal do šance Caia. Jeho zakončení ještě dokázala hostující obrana pokrýt, ovšem dorážku od Patrika Janošíka již skončila v síti. Zápletka byla na světě a Inter se tlačil stále více do zakončení a do předbrankového prostoru. Snížení přišlo, ale pro smůlu domácího Interu příliš pozdě. Michal Salák vstřelil branku pouhých šest sekund do konce utkání a Helas si jednobrankové vedení již nenechal vzít.

Ohlasy aktérů: 

Marek Jungmann (International Kadaň): “První porážka v sezóně bolí. Utkání jsme si prohráli v prvním poločase, kdy jsme zbytečně třikrát inkasovali. Teď musíme v týdnu potrénovat a zkusit potrápit favorizovanou Chrudim v dalším utkání.”

Pavol Matejov (Helas Brno): „Na zápas do Kadaně jsme cestovali s jasným cílem vyhrát, což bylo vidět od prvních minut. Navzdory tomu, že soupeř byl posilněný o legionáře z Brazílie si myslím, že jsme byli lepším mužstvem po celý zápas. Po výborném úvodu jsme využilli šance a do poločasu jsme vyhrávali 3:1. V závěru nás sice dostali pod tlak, když hráli power play, ale díky týmové soudržnosti a skvělým zákrokům brankáře jsme udrželi těsné vítězství. Byl to náročný duel, ale zvládli jsme ho a získali cenné tři body. Na závěr bych chtěl pochválit kluky za dnešní předvedený týmový výkon.”

| STATISTIKY

Další aktuality

Rapid poprvé vyhrál, po přestávce otočil průběh v Chomutově
Rapid poprvé vyhrál, po přestávce otočil průběh v Chomutově 21.10.2024

Chomutov po prvním poločase v severočeském derby nad Rapidem vedl 3:2, po změně stran ale Ústečtí skóre dvěma góly otočili a odvezli si domů tři body a první výhru do tabulky. V tabulce poskočili na sedmé místo před svého pondělního soupeře.

Liberec má šestou výhru, Helas porazil těsně o gól
Liberec má šestou výhru, Helas porazil těsně o gól 20.10.2024

FTZS Liberec uhájil svoji stoprocentní bilanci také v šestém utkání, když na domácí palubovce porazil Helas Brno 2:1. Na gól Marka Bíny ještě odpověděl Tarik Lukšija, na Davidův gól už hosté zareagovat nedokázali. Severočeši jsou v tabulce druzí, Brňané sedmí.

Salák a spol. nastříleli Klokanům čtrnáct branek
Salák a spol. nastříleli Klokanům čtrnáct branek 20.10.2024

Kadaň v neděli nepřipustila proti Klokanům ani náznak nějakého vyrovnaného průběhu - po prvním poločase vedla o sedm branek a stejný příděl nachystala nováčkovi i po změně stran. Hattrickem k výhře 14:0 přispěli Salák, Caio a Rodrigo (ten se trefil dokonce čtyřikrát). Domácí poskočili na pátou příčku, Bohemians jsou osmí.