Oba týmy vstoupily do utkání opatrně, ale Nejzbach postupně přebíral otěže zápasu. Od prvních minut na hřišti byl nejlepším hráčem domácí Vítězslav Hrubý, který ostřeloval branku soupeře z každé možné pozice. Na konci prvního poločasu podržel domácí sérií fantastických zákroků Libor Gerčák. Středočeši ho nedokázali prostřelit ani z nebezpečných situací na brankovišti a do poločasu se tak šlo za nerozhodného stavu 0:0.

Druhý poločas nabídl gólové hody. Ve 26. minutě Nejzbach nastřelil tyč, ale k radosti všech 268 fanoušků o čtyři minuty později pohotově tečoval míč Vítězslav Hrubý a domácí šli do zaslouženého vedení. Jenže pak se nadechli k velkému náporu hosté. V rozmezí 90 vteřin propálili bezmocného Gerčáka hostující Abrham a dvakrát Matěj Sváta. S Nejzbachem to nevypadalo vůbec dobře, navíc hrál celých 10 minut pod hrozbou šestého faulu. Naději vykřesal v podobě snížení na 3:2 krásnou individuální akcí Pavel Kuta a hotovou bouři v hale rozpoutal v čase 39:09 Tomář Hrčíř, který krásnou hlavičkou stanovil konečné skóre 3:3.

Nejzbach tak po heroickém závěru vybojoval první bod do ligové tabulky. Další zápas čeká Nejzbach netradičně v pondělí 7. 10. na půdě Helasu Brno. Ve stejný den a stejný čas se představí Mělník na palubovce FTZS Liberec.

Ohlasy po utkání: 

David Špaček (Nejzbach): "Zápas byl velmi vyrovnaný, šance byly na obou stranách. První poločas jsme gól nedali, i když jsme měli příležitostí dost. Druhý poločas jsme se konečně dokázali prosadit a šli jsme do vedení, bohužel ne na dlouho. Hosté nám odskočili o dvě branky, naštěstí se nám na konci zápasu podařilo vyrovnat a bereme bod."

Tomáš Abrham (SK Olympik Mělník): „Vysoké Mýto ukázalo, že je v lize právem. Vyrovnané utkání, které mělo náboj a skvělou diváckou atmosféru za stavu 3:1 náš zkušený tým měl koncovku už uhrát. Nestalo se tak, teď musíme uhrát zase nějaký ten bod v Liberci.”

| STATISTIKY

Další aktuality

Z kabiny: Zaskočí Bohemka po Ústí také Kadaň? Nejzbach chce body z Prahy
Z kabiny: Zaskočí Bohemka po Ústí také Kadaň? Nejzbach chce body z Prahy 17.10.2024

V 6. kole 1. Futsal ligy hostí Chrudim Mělník, Plzeň jede do Brna a Liberec bude hájit stoprocentní bilanci doma proti Helasu. Kadaň se pokusí zastavit sérii proher doma proti Bohemians. Co zaznělo z kabin?

Helas veze tři body z Mělníka, trefil se i Mykytjuk
Helas veze tři body z Mělníka, trefil se i Mykytjuk 14.10.2024

Helas Brno v pondělní dohrávce obral o tři body Mělník. Olympik prohrával od 2. minuty, kdy se trefil David Cupák a dokázal jen vyrovnat. Hosté se dostali znovu do vedení a to už nepustili. V závěru si připsal gól i brankář Andrej Mykytjuk. Helas je v tabulce pátý a má zápas k dobru, Mělník stále čeká na první výhru a je se dvěma body předposlední.

Koudelka: K výhře nám zase pomohly standardky
Koudelka: K výhře nám zase pomohly standardky 14.10.2024

I po pěti kolech 1. Futsal ligy se mohou hráči FK Chrudim pyšnit plným bodovým ziskem. V pátek večer je ale stálo vítězství na palubovce Nejzbachu Vysoké Mýto překvapivě hodně sil, když o své výhře (6:1) definitivně rozhodli až v závěrečných deseti minutách. Po zápase poskytl rozhovor chrudimskému webu Tomáš Koudelka.