V plzeňské brance se představil Jan Žežulka, který přišel narychlo na hostování do konce roku z pražské Slavie, aby nahradil zraněného Lukáše Němce. Chrudim novému gólmanovi moc času na rozkoukání nedala a do zápasu vletěla v raketovém tempu. Už ve čtvrté minutě po rozehrávce autu zamířil do sítě nikým nekrytý Max. Hosté podobnou akci předvedli v sedmé minutě, kdy po dalším rozehrání z postranní čáry zvýšil skóre David Drozd. Ještě v té samé minutě zakončili Chrudimští postupný útok a Pavel Drozd zvýšil na 3:0. Poločasové skóre uzavřel jeho bratr David šikovným obstřelem Žežulky a bylo to 4:0 pro hosty.

Po přestávce přišel další úder po standardce, kdy si vlastní gól vstřelil Michal Holý a Plzeň, která nedokázala tyto situace ohlídat, prohrávala 0:5. Po té se do několika dalších šancí dostali také svěřenci Petera Kozára, Michal Špáník ale předvedl několik spolehlivých zákroků, několik střel šlo také mimo jeho branku. Mladý chrudimský gólman naznačil, že může být velkou oporou.

Už deset minut před koncem sáhl Interobal k power play, když brankářský dres oblékl Michal Holý. Plzeňským se ale náskok stáhnout podařilo až v samotném závěru, když prohrávali už o osm branek. Svůj druhý gól před tím přidal přes celé hřiště do odkryté branky Pavel Drozd - 6:0 pro Chrudim.

Východočeši zareagovali obrannou hrou v pěti a domácí nápor tím otupili, navíc v závěru navýšil svým třetím gólem a dotaženým hattrickem vedení svého týmu Pavel Drozd - 7:0. Osmou gólovou ránu poslal do sítě Radim Záruba. Skóre nakonec uzavřeli přece jenom domácí hráči - Adam Knobloch a Lukáš Křivánek, kteří překonali Daniela Javorského, který v závěru naskočil do branky za Michala Špánika - 8:2 pro Chrudim.

Chrudim si tak po velice sebevědomém a přesvědčivém výkonu připsala druhou výhru a přidala se na čele tabulky k zatím dvěma stoprocentním klubům Kadani a Liberci.

Ohlasy aktérů:

Peter Kozár (trenér Interobalu): "Máme ještě mladý tým a hráli jsme proti velmi zkušeným hráčům. Chrudim byla lepší, mrzí mne standardky, o kterých jsme věděli, a přesto jsme z nich inkasovali. Nebyl to dnes náš zápas, naše koncovka byla bídná. Chrudim hrála agresivněji, jednodušeji za naší obranu, vytvářela si z nich standarky, ze kterých nás přehrávala."

Jan Žežulka (Interobal Plzeň): "Jsem v šoku, mrzí mě to, nemám moc slov. Hostování se doladilo až dnes dopoledne, stihl jsem jen jeden trénink, přesto jsem chtěl klukům víc pomoct. My jsme šance neproměňovali, zatímco jim tam padalo všechno, co čeho kopli. Bylo to strašně těžké na chytání, Chrudim nás přejela a zaslouženě vyhrála."

Michal Seidler (Chrudim):
"Na adaptaci to pro mě nebyl žádný problém, s klukama se znám z reprezentace a myslím si, že to dnes bylo znát. Na zápas jsem se těšil a výhra je pro mě taková třešnička na dortu."

Matěj Slováček (Chrudim):
Do zápasu jsme dobře vstoupili, chtěl jsem po klucích, abychom byli aktivní, nenechali soupeře vůbec hrát a nedostali jsme se pod nějaký tlak - to stoprocentně vyšlo. Dostali jsme se z tohoto tlaku i do nějakých šancí, které jsme proměnili a hned v začátku jsme odskočili na rozdíl tří branek. Pak jsme měli, až na některé pasáže, kdy jsme trochu polevili, zápas pod kontrolou. Kluci zaslouží velkou pochvalu. Výhru bych ale nepřeceňoval, jsme na začátku nějaké práce a byly tam i chyby, které musíme odstranit.Ale jinak to byl super výkon."

| STATISTIKY

Další aktuality

Výsledky: Chrudim zdecimovala Plzeň před televizními kamerami
Výsledky: Chrudim zdecimovala Plzeň před televizními kamerami 09.09.2024

Druhé kolo 1. Futsal ligy nabídlo hned pět zápasů v pátek večer! Kolo dohrál pondělní televizní zápas na ČT sport, ve kterém fanoušci viděli reprízu loňského finále mezi Plzní a Chrudimí. 

Kadaň vyhrála v Mělníce a vede tabulku
Kadaň vyhrála v Mělníce a vede tabulku 06.09.2024

Čtyři branky brazilských hráčů zajistily další tři body pro zatím stoprocentní Inter Kadaň. Domácí Mělník dokázal snížit až v závěru na 1:4. Severočeši se po dvou kolech vyšvlihli do čela tabulky.

Bohemians slaví první historickou výhru!
Bohemians slaví první historickou výhru! 06.09.2024

Bohemians slaví první historickou výhru v 1. Futsal lize! V domácí hale sice prohrávali s Chomutovem 3:5, ale pak Klokani nastříleli šest branek a vyhráli 9:5! Kosina, Lízálek a Nekvasil dali po dvou brankách, jedním gólem k prvním třem bodům přispěli Hora, V. Holub a O. Holub.