Ještě před tím než bylo zahájeno utkání, tak došlo na slavnostní okamžik. Dlouholetý předseda a zakládající člen klubu Jan Loup dostal od nového vedení upomínkový dres. Nechyběly na něm letopočty jeho 42 leté éry v čele Helasu.

Pak už začalo utkání, ve kterém bylo od první minuty jasné, že se nebude hrát žádná vyčkávaná a oba týmy chtějí jít přímou cestou za vítězstvím. Hrál se svižný futsal a zaplněné tribuny se rozhodně nenudily. Šance se střídaly na obou stranách. Domácí hráči byli na začátku zápasu k vidění v několika vážných brankových příležitostí, ale když nezklamalo exekutory zakončení, tak to byl vynikající brankář Jan Grümann v brance Ústí. V 7.minutě se do útočné snahy zapojil i domácí brankář Mykytjuk. Poslední Směřička ale svou přihrávkou před branku hostí našel Hernandeze a ten skoro přes celé hřiště posílá míč do prázdné brněnské branky - 0:1.

Tempo hry neopadalo ani po úvodní brance. Brzo mají oba týmy pět faulů. Nejprve se pošesté proviní proti pravidlům Ústí, a tak Danko kope desítku. Tu ale Grümann zázračně vyrazí na poslední chvíli rukou mimo tři tyče. V 16.minutě se vydal domácí brankář Mykytjuk opět podpořit útok. Tentokrát to ale domácí futsalisté sehráli lépe. Směřička na polovině dává přihrávku právě brněnskému golmanovy a ten udělá s míčem pár kroků a střílí na branku. Míč končí v síti a je to 1:1. Ještě do konce prvního poločasu si ale berou hosté vedení zpět na svoji stranu. Přichází šestý faul domácích a Hernandez okolo Mykytjukovy nohy posílá míč z desítky do sítě. V 19.minutě je to rázem 1:2 a to je také skóre co vydrželo do poločasu.

V přestávce vystřídali dospělé futsalisty mládežníci z Orla Řečkovice, kterým hejtman Jan Grolich poblahopřál k titulu republikových mistrů v kategorii starších žáků.

Ani ve druhém poločase tempo hry nepolevovalo a diváci i reprezentační trenéři Kopecký s Brůnou se futsalem dobře bavili. Ve 32. minutě zahrává Směřička autový kop, kterým našel Perinu a ten následně prostřelil vše co mu stálo v cestě - 2:2. Ani jeden ze soupeřů ale nechtěl body dělit. Zajímavé brankové příležitosti byly k vidění na obou stranách. Skóre už se ale v tomto utkání neměnilo, a tak se oba týmy musí ze zajímavého zápasu spokojit s dělbou bodů.

V utkání se hrál se velmi svižný futsal. Diváci se ve Starez Aréně Vodova rozhodně nenudili a viděli zajímavé utkání. Oba týmy chtěly z utkání vytěžit více než jeden bod, ale střelcům tentokrát nebylo přáno dát vítěznou branku. I tak šlo ale o dobrou pozvánku divákům na tribunu při dalším domácím utkání. To se na Vodové bude hrát v pondělí 7.10. Helas v něm přivítá 1.FC Nejzbach Vysoké Mýto.

Ohlasy aktérů

Oleksandr Danko (Helas Brno): „Výsledek zápasu hodnotím jako spravedlivý pro oba týmy, na začátku utkání jsme mohli dát dva, tři góly a tento zápas uklidnit, místo toho jsme udělali několik zbytečných chyb a faulů, což ukázal i stav utkání v poločase. V druhé půlce jsme se snažili hrát svoji hru, které hodně věnujeme na trénincích a to, co od nás vyžaduje trenér. Za mě gól na 2-2 přišel trochu pozdě a znovu jsme nevyužili hodně šancí. Na konci utkání soupeř měl pár brejků, ale Andy nás skvěle podržel a při power play se nám nepodařilo dát rozhodující gól. Nakonec bych chtěl poděkovat našim fanouškům za úžasnou atmosféru. Jedeme dál, sezóna se zatím rozbíhá.”

Tomáš Mrázek (předseda SK Rapid Ústí nad Labem): „Zaspali jsme začátek zápasu, kde měl soupeř tři gólovky, v celém zápase nás podržel gólman. Na konci jsme měli trochu smůly, kdy jsme bohužel neproměnili své šance. Po průběhu celého utkání bod bereme.”

| STATISTIKY

Další aktuality

Chrudim přejela mistra, Pavel Drozd nastřílel hattrick
Chrudim přejela mistra, Pavel Drozd nastřílel hattrick 09.09.2024

Chrudim s přehledem ovládla souboj s mistrovskou Plzní a zvítězila vysoko 8:2. Svěřenci Matěje Slováčka dominovali od samotného začátku, svůj poločasový čtyřbrankový účet po změně stran zdvojnásobili. Pavel Drozd zaznamenal hattrick.

Výsledky: Chrudim zdecimovala Plzeň před televizními kamerami
Výsledky: Chrudim zdecimovala Plzeň před televizními kamerami 09.09.2024

Druhé kolo 1. Futsal ligy nabídlo hned pět zápasů v pátek večer! Kolo dohrál pondělní televizní zápas na ČT sport, ve kterém fanoušci viděli reprízu loňského finále mezi Plzní a Chrudimí. 

Kadaň vyhrála v Mělníce a vede tabulku
Kadaň vyhrála v Mělníce a vede tabulku 06.09.2024

Čtyři branky brazilských hráčů zajistily další tři body pro zatím stoprocentní Inter Kadaň. Domácí Mělník dokázal snížit až v závěru na 1:4. Severočeši se po dvou kolech vyšvlihli do čela tabulky.