Slávisté nastoupili do utkání soustředěně, pozorně bránili a trestali soupeře z kontrů do otevřené obrany. První z nich dohráli v osmé minutě, když Klaban uvolnil Nečase a ten poslal přesný pas na zadní tyč, kterou vzorově zavíral Havrda - 1:0 pro Slavii. O minutu později Klaban připravil podobné zakončení Nečasovi a bylo to 2:0.

Mladá slávistická formace obstarala i třetí branku a byla znovu podobná těm předešlým - Havrda přihrál Klabanovi, který si dal na zakončení do odkryté branky záležet. Vlci v Edenu měli v prvním poločase také své šance, nastřelili břevno, častokrát je zastavil pozornými zákroky brankář Vondráček.

Po změně stran hosté zvýšili tempo a hned ve 22. minutě se jim podařilo snížit, když akce skončila vlastní brankou Havrdy - 3:1 pro Slavii. Pak přišly Nečasovy chvíle - po dlouhém přesném Vondráčkově výhozu poslal míč pod nohama Vyklického do sítě po druhé - 4:1. Ve 31. minutě pak z penalty po faulu na Kuchtu završil svůj první ligový hattrick - 5:1.

Vlci v závěru nasadil power-play s Havlínem v brankářském dresu, ale nedařilo se jim a slávisté několikrát minuli po zisku míče odkrytou branku. Nakonec v poslední vteřině uzavřel skóre Chráscina na 5:2 pro Slavii.

Ohlasy aktérů

Lukáš Nečas (Slavia): "To, že jsem dal hattrick a asistenci je sice hezké a s tím jsem určitě spokojený, důležitější je ale to, že jsme vyhráli a máme tři body a odčinili prohru v Chomutově. Je to můj první hattrick v lize, kluci mě asi skásnou, ale s tím se musí počítat. V minulém utkání jsme spálili spoustu šancí, dnes jsme nastříleli pět branek, doufám, že nám to tam bude padat i dál."

Radek Toman (trenér ŽV Brno): "Dnes jsme si nechali domácí gólově utéct. My jsme se nemohli celý zápas pořádně dostat do hry. Protože jsme z mnoha šancí skórovali pouze dvakrát, odjíždíme za zápasu zaslouženě poraženi."

| STATISTIKY

Další aktuality

Chrudim přejela mistra, Pavel Drozd nastřílel hattrick
Chrudim přejela mistra, Pavel Drozd nastřílel hattrick 09.09.2024

Chrudim s přehledem ovládla souboj s mistrovskou Plzní a zvítězila vysoko 8:2. Svěřenci Matěje Slováčka dominovali od samotného začátku, svůj poločasový čtyřbrankový účet po změně stran zdvojnásobili. Pavel Drozd zaznamenal hattrick.

Výsledky: Chrudim zdecimovala Plzeň před televizními kamerami
Výsledky: Chrudim zdecimovala Plzeň před televizními kamerami 09.09.2024

Druhé kolo 1. Futsal ligy nabídlo hned pět zápasů v pátek večer! Kolo dohrál pondělní televizní zápas na ČT sport, ve kterém fanoušci viděli reprízu loňského finále mezi Plzní a Chrudimí. 

Kadaň vyhrála v Mělníce a vede tabulku
Kadaň vyhrála v Mělníce a vede tabulku 06.09.2024

Čtyři branky brazilských hráčů zajistily další tři body pro zatím stoprocentní Inter Kadaň. Domácí Mělník dokázal snížit až v závěru na 1:4. Severočeši se po dvou kolech vyšvlihli do čela tabulky.