V prvním domácím zápase sezóny přivítal Liberec na Dukle dalšího nováčka, tým 1.FC Nejzbach Vysoké Mýto. Po jasném vítězství v úvodním kole byl Liberec favoritem, zvláště když hosté v předchozím zápase inkasovali 13 branek. Realita na hřišti však byla jiná. Hosté dorazili s úplně jinou sestavou, než která hrála minulý týden, a diváci tak mohli sledovat mnohem vyrovnanější duel, než se původně očekávalo.

Od úvodních minut bylo patrné, že Vysoké Mýto přijelo s taktikou houževnaté obrany a rychlých protiútoků. Tato strategie Liberec zaskočila a po 8 minutách hry šli hosté do vedení. To je ještě více motivovalo k defenzivní hře, zatímco liberečtí se nedokázali prosadit proti pečlivě bránícímu soupeři. Po chybě Marka Bíny na vlastní polovině navíc Vysoké Mýto zvýšilo na 2:0. Liberec však rychle odpověděl. Po neúspěšném pokusu se k odraženému míči dostal ALLANZIN a snížil na 1:2. Zbytek prvního poločasu byl ve znamení libereckého tlaku, zatímco hosté se soustředili na obranu a odkopávali míče směrem k bráně Vogta.

Druhý poločas pokračoval v podobném duchu, s Vysokým Mýtem bránícím svůj náskok před pokutovým územím. Liberec dlouho hledal způsob, jak prolomit jejich defenzívu, dokud KŘEMEN po půl hodině hry nevyrovnal na 2:2. Tento gól vlil domácím novou energii a tlak na soupeře sílil. Pět minut před koncem zvýšil BÍNA M. na 3:2 pro Liberec. Hosté se ještě pokusili o power-play se zkušeným Gerčákem, ale domácí vystihli přihrávku a ALLANZIN zvýšil na 4:2. V samotném závěru opět KŘEMEN upravil skóre na konečných 5:2 střelou z vlastní poloviny.

Liberec zvládl první domácí zápas s přehledem a po dvou kolech se nachází na 2. místě tabulky, těsně za Kadaní. Další utkání odehraje 20. září, kdy na domácí půdě přivítá Olympik Mělník v boji o postup do čtvrtfinále poháru SFČR.

Ohlasy aktérů

Jan Křemen (hráč FTZS): “Mýto sem přijelo s úplně jinou sestavou, než hráli minulý týden a bylo to znát. Věděl jsem, že se točí jen v šesti hráčích a čím déle vydržíme do nich tlačit, tím se zápas bude klonit na naší stranu. Musím před nimi smeknout, bránili opravdu srdceryvně, ale na konci se jsme si už vytvářeli víc šancí a dokázali je proměnit.”

Jaroslav Kubát (Nejzbach): "Utkání s Libercem se hodnotí hořce. Po výborné první půli nám začaly docházet síly a bohužel se nám z brejků nepodařilo odskočit na větší rozdíl. Toho soupeř před koncem využil. Nicméně jestliže se budeme scházet v hojnějším počtu a bojovat jako včera, nemám strach, že bychom na první výhru čekali dlouho. Gratulace do Liberce! Rostou každou sezonou."

| STATISTIKY

Další aktuality

Chrudim přejela mistra, Pavel Drozd nastřílel hattrick
Chrudim přejela mistra, Pavel Drozd nastřílel hattrick 09.09.2024

Chrudim s přehledem ovládla souboj s mistrovskou Plzní a zvítězila vysoko 8:2. Svěřenci Matěje Slováčka dominovali od samotného začátku, svůj poločasový čtyřbrankový účet po změně stran zdvojnásobili. Pavel Drozd zaznamenal hattrick.

Výsledky: Chrudim zdecimovala Plzeň před televizními kamerami
Výsledky: Chrudim zdecimovala Plzeň před televizními kamerami 09.09.2024

Druhé kolo 1. Futsal ligy nabídlo hned pět zápasů v pátek večer! Kolo dohrál pondělní televizní zápas na ČT sport, ve kterém fanoušci viděli reprízu loňského finále mezi Plzní a Chrudimí. 

Kadaň vyhrála v Mělníce a vede tabulku
Kadaň vyhrála v Mělníce a vede tabulku 06.09.2024

Čtyři branky brazilských hráčů zajistily další tři body pro zatím stoprocentní Inter Kadaň. Domácí Mělník dokázal snížit až v závěru na 1:4. Severočeši se po dvou kolech vyšvlihli do čela tabulky.