Vstup do utkání brněnským hráčům vyšel. Sotva začala druhá minuta, tak se Helas dostal do vedení. TARIK LUKŠIJA táhl balón po přihrávce Zdráhala na levém křídle. Poté zvolil přízemní pokus na přední tyč, se kterým si Klečka neporadil. – 0:1. Domácí tým se ale nepoložil a snažil se vyrovnat. To se jim povedlo ve 14.minutě. Matěj Maur si poradil s atakujícím Lukšijou a předložil míč do strany. Na ní byl nachystán VITINHO a díky skvělé kličce poslal obránce Helasu "na párek" a pohotově zakončil za záda Mykytjuka – 1:1. O minutu později se Plzeň dostala do vedení. Exekuci přímého kopu vzal za své MICHAL HOLÝ, jenž nekompromisní ranou pod břevno nedal Mykytjukovi žádnou šanci – 2:1. Západočeši se mohli do poločasu radovat ještě jednou. V 18.minutě Matěj Maur po uvolnění sice nepřekonal Mykytjuka, jenomže k pohotové dorážce byl připraven JAROSLAV ZÁPOTOCKÝ – 3:1. Do kabin tak šli domácí hráči spokojenější. 

Po začátku druhého poločasu se domácí tým dostal do vedení o čtyři branky. Maura sice defenziva Helasu ve 24.minutě dokázala ubránit, jenomže z jiné pozice byl připraven JAROSLAV ZÁPOTOCKÝ. Ten se poté objevil osamocen před Mykytjukem, kterého překonal šikovným lobe – 4:1. Helas i tak neskládal zbraně a tým trenéra Galii to zkoušel i bez brankáře. Jenže přišla 36.minuta a Matěj Maur vysunul do samostatného úniku ADAMA KNOBLOCHA, který už proti Mykytjukovi věděl jak šancí naložit – 5:1. Tento stav pak vydržel až do konce.  

První utkání nové sezóny tedy Helasu bodově nevyšlo. To ale neznamená, že by jsme do dalších utkání šli se svěšenou hlavou. Právě naopak. Přesvědčit se o tom můžete v pátek večer kdy v hale Starez Aréna Vodova přivítáme tým Ústí nad Labem. 

Ohlasy aktérů: 

Jaroslav Zápotocký (SK Interobal Plzeň): "Jsem rád, že jsme zvládli první utkání sezony. Podařilo se nám odehrát velmi dobrý zápas, a samozřejmě mě těší, že jsem pomohl i bodově."

Andrej Mykytjuk (Helas Brno): „Do zápasu s Plzní jsme vkročili dobře a vstřelili první gól. Bohužel se soupeři podařilo do poločasu otočit na 3:1 a v druhém poločase si výhru pojistili. Myslím si však, že jsme podali odvážný výkon, na který budeme chtít navázat hned příští týden doma proti Ústí Nad Labem.”

| STATISTIKY

Další aktuality

Chrudim přejela mistra, Pavel Drozd nastřílel hattrick
Chrudim přejela mistra, Pavel Drozd nastřílel hattrick 09.09.2024

Chrudim s přehledem ovládla souboj s mistrovskou Plzní a zvítězila vysoko 8:2. Svěřenci Matěje Slováčka dominovali od samotného začátku, svůj poločasový čtyřbrankový účet po změně stran zdvojnásobili. Pavel Drozd zaznamenal hattrick.

Výsledky: Chrudim zdecimovala Plzeň před televizními kamerami
Výsledky: Chrudim zdecimovala Plzeň před televizními kamerami 09.09.2024

Druhé kolo 1. Futsal ligy nabídlo hned pět zápasů v pátek večer! Kolo dohrál pondělní televizní zápas na ČT sport, ve kterém fanoušci viděli reprízu loňského finále mezi Plzní a Chrudimí. 

Kadaň vyhrála v Mělníce a vede tabulku
Kadaň vyhrála v Mělníce a vede tabulku 06.09.2024

Čtyři branky brazilských hráčů zajistily další tři body pro zatím stoprocentní Inter Kadaň. Domácí Mělník dokázal snížit až v závěru na 1:4. Severočeši se po dvou kolech vyšvlihli do čela tabulky.