Před zraky reprezentačního trenéra Marka Kopeckého šli hosté ve 3. minutě do vedení po akci Záruba - Seidler a elitní snajper si otevřel další ze svých střeleckých účtů. Hosté měli dle předpokladu územní převahu. Domácí tým se snažil pozorně bránit, ale v šesté minutě se mu to při rozehrávce chrudimského rohu nepodařilo a hosté šli Krotilem po hezké kombinaci do dvoubrankového vedení. V 10. minutě se domácím vyplatilo poctivé napadání a po chybě v obraně hostujícího celku nastřelil brankář Chrudimi spoluhráče, od kterého tento doputoval až do sítě - 1:2. Minutu poté mohlo být vyrovnáno, ale domácí kanonýr Havlín razítkoval pouze tyčku. Ve 14. minutě skórovali hosté po neskutečné pumelici Davida Drozda, na kterou neměl domácí brankář vůbec šanci zareagovat. Hosté měli ještě několik příležitostí, ale skóre se do poločasu již neměnilo. Zajímavostí první půle bylo to, že nebyl odpískán ani jeden faul.

Po změně stran probíhalo utkání za převahy chrudimských, ti šli po dvou brankách brankách Davida Drozda (27. a 32.) do vedení 5:1 a zdálo se být rozhodnuto. Žabinští Vlci ale příkladně bojovali a závěr se změnil v nečekané drama. Šest minut před koncem se do levého víka trefil Chráscina a když minutu poté proměnil Havlín únik po levé lajně, svítil na ukazateli skóre stav 3:5! Domácí tým pocítil naději a podporován zaplněnou tribunou se hnal k další zteči branky hostí. Když ve 39. minutě prostřelil z dálky Jan Havel vše co mu stálo v cestě, bylo to již 4:5 a chrudimští znatelně znejistěli. Vlci se v závěrečné power play usilovně pokoušeli o vyrovnání, zatímco loňský vícemistr musel svoje hubené vedení bránit s vypětím všech sil. To se mu nakonec podařilo a mohl se tak radovat z prvních tří bodů v nové sezoně.

Ohlasy aktérů:

Radek Toman (trenér ŽV Brno): "Dnes jsme podali velmi dobrý výkon, na který je potřeba navázat v dalších zápasech. Chrudim byla v zápase vždy vepředu, ale nakonec jsme závěr zdramatizovali a nechybělo moc, abychom vyrovnali."

Max (hráč FK Chrudim): “Vyhráli jsme první zápas, to je náš první krok, samozřejmě výsledek není ideální, protože jsme měli zápas úplně pod kontrolou a pět minut do konce jsme dostal tři góly. Víme, že tohle se nám nemůže stávat. Musíme dávat větší pozor, jak jsem říkal, sezóna je teprve na začátku a já myslím, že den co den budeme určitě lepší.” 

| STATISTIKY

Další aktuality

Chrudim přejela mistra, Pavel Drozd nastřílel hattrick
Chrudim přejela mistra, Pavel Drozd nastřílel hattrick 09.09.2024

Chrudim s přehledem ovládla souboj s mistrovskou Plzní a zvítězila vysoko 8:2. Svěřenci Matěje Slováčka dominovali od samotného začátku, svůj poločasový čtyřbrankový účet po změně stran zdvojnásobili. Pavel Drozd zaznamenal hattrick.

Výsledky: Chrudim zdecimovala Plzeň před televizními kamerami
Výsledky: Chrudim zdecimovala Plzeň před televizními kamerami 09.09.2024

Druhé kolo 1. Futsal ligy nabídlo hned pět zápasů v pátek večer! Kolo dohrál pondělní televizní zápas na ČT sport, ve kterém fanoušci viděli reprízu loňského finále mezi Plzní a Chrudimí. 

Kadaň vyhrála v Mělníce a vede tabulku
Kadaň vyhrála v Mělníce a vede tabulku 06.09.2024

Čtyři branky brazilských hráčů zajistily další tři body pro zatím stoprocentní Inter Kadaň. Domácí Mělník dokázal snížit až v závěru na 1:4. Severočeši se po dvou kolech vyšvlihli do čela tabulky.