Většinu v něm získávají zástupci perspektivního klubu Orel Řečkovice, který pod názvem Fakademie provozuje největší futsalovo-fotbalovou akademii v ČR. Základem provázání obou klubů bude koncepční výchova nových talentů a jejich adaptace do vrcholového futsalu.

„Můj srdcový klub jsem se rozhodl předat lidem, kteří mají drajv, nadšení a kladou důraz na kvalitní práci s mládeží. Řečkovická akademie je unikátní a jsem přesvědčený, že díky spojení s naší tradiční značkou, zkušenostmi a infrastrukturou může vzniknout jeden z nejvýznamnějších futsalových projektů v Česku. Počítám s tím, že moje role v klubu bude už jen konzultační. Mládí vpřed,“ sdělil Jan Loup, zakladatel a předseda Helasu Brno, jehož vznik se datuje do roku 1982. „Oficiální změny ve vlastnické struktuře klubu chystáme na začátku sezóny. Už nyní se ale vytváří společné pracovní týmy pro oblast sportovního vývoje, dotací, marketingu či trenérského vzdělávání," doplnil vedoucí řečkovické futsalové akademie Petr Lesenský, který má strategické provázání obou klubů na starosti.

Vedení Helasu Brno se společně ujme pětice uznávaných odborníků, kteří mají zkušenosti mimo jiné i z reprezentačního futsalu. Fungování sportovního úseku bude mít pod patronací trenér reprezentační U17 a hlavní trenér Helasu Brno Tomáš Galia ve spolupráci s legendou klubu Davidem Cupákem, který by se po skončení hráčské kariéry měl stát novým předsedou klubu. Na marketing, partnery a rozšiřování mládežnické řečkovické akademie dohlédne Petr Lesenský, aktuální vedoucí A týmu futsalové reprezentace. S nastavením sekretariátu pomůže Petr Havlík, jenž se ve FAČR v minulosti podílel na implementaci informačních systémů do futsalového prostředí. Posledním dílkem personální mozaiky je předseda klubu Orel Řečkovice Petr Bořecký.

„Rozšíření spolupráce s prvoligovým Helasem je pro nás logickým krokem. V rámci naší futsalové akademie aktuálně registrujeme kolem 300 mladých hráčů ve věku do 15 let. K tomu jsme pro příští sezónu poprvé přihlásili celostátní dorostenecké a juniorské soutěže. Propojením s Helasem získáváme důležitý kontakt s vrcholovým futsalem, který je potřeba pro motivaci nejlepších hráčů. Do budoucna neskrýváme ambici vychovávat futsalisty od amatérů až po vrcholové české reprezentanty,“ doplnil Petr Bořecký, předseda klubu Orel Řečkovice.

 

Další aktuality

Bohemians slaví první historickou výhru!
Bohemians slaví první historickou výhru! 06.09.2024

Bohemians slaví první historickou výhru v 1. Futsal lize! V domácí hale sice prohrávali s Chomutovem 3:5, ale pak Klokani nastříleli šest branek a vyhráli 9:5! Kosina, Lízálek a Nekvasil dali po dvou brankách, jedním gólem k prvním třem bodům přispěli Hora, V. Holub a O. Holub.

Kadaň vyhrála v Mělníce a vede tabulku
Kadaň vyhrála v Mělníce a vede tabulku 06.09.2024

Čtyři branky brazilských hráčů zajistily další tři body pro zatím stoprocentní Inter Kadaň. Domácí Mělník dokázal snížit až v závěru na 1:4. Severočeši se po dvou kolech vyšvlihli do čela tabulky.

Rapid podruhé v sezoně remizoval. Překvapil v Brně
Rapid podruhé v sezoně remizoval. Překvapil v Brně 06.09.2024

Dva střelci zařídili v pátek večer v Brně remízu 2:2. Domácí Helas Brno před zraky nového vedení pouze remizoval s ústeckým Rapidem 2:2. Za domácí se dvakrát trefil Perina, za hosty Brazilec Hernandez.