O rozlosování soutěže jsme vás v první polovině června informovali v tomto článku. Obhájce titul SK Interobal Plzeň narazí v prvním kole na Helas Brno. Nováček z Vysokého Mýta vyrazí do Kadaně a Bohemians na svém hřišti přivítají Liberec. 

Kluby nyní zajišťují pro své zápasy termíny a Ligovému sekretáři je definitivně nahlásí v první polovině července. Pak bude již rozlosování ročníku oficiální. Takto vypadá neoficiální rozlosování.

Pohled do klubů

Pojďme se podívat, co zajímavého do dnešního dne zveřejnily účastníci 1. Futsal ligy na svých webech či sociálních sítích. 

Bohemians Praha 1905 se těší do 1. Futsal ligy. Značka klokanů se do nejvyšší soutěže vrací poprvé od roku 2013, ovšem jde o naprosto jiný tým s jinou klubovou strukturou. Tehdejší držitelé názvu odhlásili 1. Futsal ligu po sezoně 2012/2013, kdy tým kolem Martina Dlouhého vypadl ve čtvrtfinále s Vysokým Mýtem. Domácí zápasy budou hrát klokani v SC Řepy. 

SK Interobal Plzeň ohlásil tři výrazné odchody. Po trenérovi Markovi Kopeckém se s kariérou rozloučil také Lukáš Rešetár. Přečíst si můžete rozhovor po povedené rozlučce. Na Slovensko se vrací i opora Gabriel Rick. Otazníky visí nad Peterem Kozárem. Spekuluje se, že by mohl vzít pozici po Marku Kopeckém. Definitivně jasno ale bude až se začátkem přípravy. 

FK Chrudim dohraje soutěžní ročník 2023/2024 až ve čtvrtek 20. června, kdy v semifinále regionální části Poháru SFČR vyzve TFT Pardubice. Utkání vypukne v Pardubicích ve 20 hodin. 

SK Slavia Praha ohlásil odchod slovenského reprezentantanta Filipa Vaktora. Kapitán Jan Homola se včervnu oženil a jeho tým postoupil do regionálního finále Poháru SFČR, ve kterém se utká s Absolutem Černý Dub. 

International FC Kadaň vypadl z Poháru SFČR v regionálním semifinále, kdy doma nestačil na sousední Chomutov. 

Právě Chomutov mění po roce název svého týmu a v soutěži bude znovu hrát pod názvem FC Baník Chomutov. Z jména tak zmizí generální partner Oxyworld. I proto klub otálí se zveřejňováním posil pro další ročník. 

FTZS Liberec postoupil do regionálního finále Poháru SFČR, v němž se utká s Olympikem Mělník. 

Žabinští Vlci Brno si po vypadnutí v premiérovém play off mohli užít fakt, že do národního týmu dodali své první dva hráče. V dubnu na Slovensku hráli Dominik Havlín a Tomáš Chráscina. Prvně jmenovaný se objevil i v nominaci trenéra Kopeckého na červnovou akci v Chorvatsku. Za repre si připsal už dva góly.

SK Olympik Mělník se rozloučil s dlouholetým trenérem Jakubem Němcem, který dal přednost pozici manažera reprezentací. Na jeho místo zatím usedl předseda Pavel Šuba, který dle svých slov stále hledá adekvátního trenéra pro svůj A tým. Sám se do trenérského řemesla nehrne. Jisté je, že v týmu zůstane reprezentant Jiří Vokoun, který podepsal s klubem další smlouvu.

FC Rapid Ústí nad Labem zatím jako jediný tým nedostal licenci pro 1. Futsal ligu. Pokud však v rámci odvolání dodá vše potřebné, měli by Severočeši soutěž hrát. Otazník visí nad dvojčaty Zápotockými. Oba patří Plzni a zřejmě se na západ Čech přesunou natrvalo. 

Uvidíme, jak další týdny rozhýbou přestupový trh a samotné kluby se zveřejňováním zajímavých informací. Zatím úplně mlčí tábor Nejzbachu a Helasu. 

Další aktuality

Bohemians slaví první historickou výhru!
Bohemians slaví první historickou výhru! 06.09.2024

Bohemians slaví první historickou výhru v 1. Futsal lize! V domácí hale sice prohrávali s Chomutovem 3:5, ale pak Klokani nastříleli šest branek a vyhráli 9:5! Kosina, Lízálek a Nekvasil dali po dvou brankách, jedním gólem k prvním třem bodům přispěli Hora, V. Holub a O. Holub.

Kadaň vyhrála v Mělníce a vede tabulku
Kadaň vyhrála v Mělníce a vede tabulku 06.09.2024

Čtyři branky brazilských hráčů zajistily další tři body pro zatím stoprocentní Inter Kadaň. Domácí Mělník dokázal snížit až v závěru na 1:4. Severočeši se po dvou kolech vyšvlihli do čela tabulky.

Rapid podruhé v sezoně remizoval. Překvapil v Brně
Rapid podruhé v sezoně remizoval. Překvapil v Brně 06.09.2024

Dva střelci zařídili v pátek večer v Brně remízu 2:2. Domácí Helas Brno před zraky nového vedení pouze remizoval s ústeckým Rapidem 2:2. Za domácí se dvakrát trefil Perina, za hosty Brazilec Hernandez.