V domácí brance naskočil za distancovaného Victora Espindolu devatenáctiletý gólman Michal Špánik a nevedl si vůbec špatně. Hned v úvodu předvedl několik jistých zákroků. Proti dvěma střelám Kaká mu pomohla tyč jeho branky. Stejně jako v prvním utkání šla Chrudim v domácí hale do vedení. V desáté minutě po ubráněném rohu putoval míč po ose André - Ewerton - Igor a posledně jmenovaný zblízka otevřel skóre: 1:0 pro Chrudim. Svěřenci Marka Kopeckého ale do poločasu vyrovnali, když se po Rešetárově střele dostal míč ke Kaká, který ho levačkou přesně namířil za Špánikova záda - 1:1.

Po přestávce nasadila Chrudim hned od začátku power play s Radimem Zárubou jako brankářem v poli, ale Interobal dokázal tuto herní variantu velice dobře ubránit a nepouštěl domácí do nebezpečných situací. Rozhodující moment třetího finále tak přišel ve 25. minutě, kdy Špánik skvěle zlikvidoval Vnukovu šanci, po následném souboji ale přišla penalta. Kaká, který v prvním zápase penaltu neproměnil střelou přes nohu, tentokrát namířil na pravou stranu a zvýšil na 2:1 pro Plzeň. V následujícím emotivním průběhu už další branka nepadla, domácí navíc přišli o trenéra Josého Alessia, který dostal za nesportovní chování ve 34. minutě červenou kartu. Zbytek zápasu tak dokoučoval Max. Plzeň si soustředěným a disciplinovaným výkonem došla pro druhý bod v sérii.

Finálová série pokračuje v pátek na palubovce Interobalu Plzeň, výkop je v 18 hodin. Obhájci titulu budu mít první možnost sérii ukončit a získat svůj třetí titul. 

Ohlasy aktérů: 

Radim Záruba (FK Chrudim): "Těžko se hledají slova, vedli jsme, dost to připomínalo ten první zápas. Bohužel to nevyšlo, co se dá dělat. Musíme se připravit na pátek, abychom sérii vrátili zpátky a pak už to tady doma zlomili. Power play nebyla špatná, ale zakončení jsme neměli z ideálních pozic. Bohužel to byly nástřely a střely z úhlu, které si obrana zvládla uhlídat a nedostali jsme se k žádné tutovce. Už jsme ukázali, že máme sílu na to, abychom to v Plzni zvládli, takže věřím, že to zvládneme a vrátíme sérii sem zpět."

Marek Kopecký (trenér Interobalu Plzeň): "Začali jsme velice dobře, šli jsme do Chrudimi velice dobře, měli jsme šance a závary, pak jsme bohužel dostali po našem rohu z brejku jeden gól. My jsme si ale před zápasem s klukama něco řekli a šli jsme si za tím. Chrudim samozřejmě reagovala s power play a klobouk dolů před klukama, jak jsme to vydrželi a ubránili. Klukům jsem říkal, že musíme být maximálně koncentrovaní a myslím si, že jsme to zvládli hlavně v našich hlavách. Máme druhý bod a přesouvá se to k nám, máme teď trochu delší čas na regeneraci."

STATISTIKY

Další aktuality

Bohemians slaví první historickou výhru!
Bohemians slaví první historickou výhru! 06.09.2024

Bohemians slaví první historickou výhru v 1. Futsal lize! V domácí hale sice prohrávali s Chomutovem 3:5, ale pak Klokani nastříleli šest branek a vyhráli 9:5! Kosina, Lízálek a Nekvasil dali po dvou brankách, jedním gólem k prvním třem bodům přispěli Hora, V. Holub a O. Holub.

Kadaň vyhrála v Mělníce a vede tabulku
Kadaň vyhrála v Mělníce a vede tabulku 06.09.2024

Čtyři branky brazilských hráčů zajistily další tři body pro zatím stoprocentní Inter Kadaň. Domácí Mělník dokázal snížit až v závěru na 1:4. Severočeši se po dvou kolech vyšvlihli do čela tabulky.

Rapid podruhé v sezoně remizoval. Překvapil v Brně
Rapid podruhé v sezoně remizoval. Překvapil v Brně 06.09.2024

Dva střelci zařídili v pátek večer v Brně remízu 2:2. Domácí Helas Brno před zraky nového vedení pouze remizoval s ústeckým Rapidem 2:2. Za domácí se dvakrát trefil Perina, za hosty Brazilec Hernandez.