V domácí brance naskočil za distancovaného Victora Espindolu devatenáctiletý gólman Michal Špánik a nevedl si vůbec špatně. Hned v úvodu předvedl několik jistých zákroků. Proti dvěma střelám Kaká mu pomohla tyč jeho branky. Stejně jako v prvním utkání šla Chrudim v domácí hale do vedení. V desáté minutě po ubráněném rohu putoval míč po ose André - Ewerton - Igor a posledně jmenovaný zblízka otevřel skóre: 1:0 pro Chrudim. Svěřenci Marka Kopeckého ale do poločasu vyrovnali, když se po Rešetárově střele dostal míč ke Kaká, který ho levačkou přesně namířil za Špánikova záda - 1:1.

Po přestávce nasadila Chrudim hned od začátku power play s Radimem Zárubou jako brankářem v poli, ale Interobal dokázal tuto herní variantu velice dobře ubránit a nepouštěl domácí do nebezpečných situací. Rozhodující moment třetího finále tak přišel ve 25. minutě, kdy Špánik skvěle zlikvidoval Vnukovu šanci, po následném souboji ale přišla penalta. Kaká, který v prvním zápase penaltu neproměnil střelou přes nohu, tentokrát namířil na pravou stranu a zvýšil na 2:1 pro Plzeň. V následujícím emotivním průběhu už další branka nepadla, domácí navíc přišli o trenéra Josého Alessia, který dostal za nesportovní chování ve 34. minutě červenou kartu. Zbytek zápasu tak dokoučoval Max. Plzeň si soustředěným a disciplinovaným výkonem došla pro druhý bod v sérii.

Finálová série pokračuje v pátek na palubovce Interobalu Plzeň, výkop je v 18 hodin. Obhájci titulu budu mít první možnost sérii ukončit a získat svůj třetí titul. 

Ohlasy aktérů: 

Radim Záruba (FK Chrudim): "Těžko se hledají slova, vedli jsme, dost to připomínalo ten první zápas. Bohužel to nevyšlo, co se dá dělat. Musíme se připravit na pátek, abychom sérii vrátili zpátky a pak už to tady doma zlomili. Power play nebyla špatná, ale zakončení jsme neměli z ideálních pozic. Bohužel to byly nástřely a střely z úhlu, které si obrana zvládla uhlídat a nedostali jsme se k žádné tutovce. Už jsme ukázali, že máme sílu na to, abychom to v Plzni zvládli, takže věřím, že to zvládneme a vrátíme sérii sem zpět."

Marek Kopecký (trenér Interobalu Plzeň): "Začali jsme velice dobře, šli jsme do Chrudimi velice dobře, měli jsme šance a závary, pak jsme bohužel dostali po našem rohu z brejku jeden gól. My jsme si ale před zápasem s klukama něco řekli a šli jsme si za tím. Chrudim samozřejmě reagovala s power play a klobouk dolů před klukama, jak jsme to vydrželi a ubránili. Klukům jsem říkal, že musíme být maximálně koncentrovaní a myslím si, že jsme to zvládli hlavně v našich hlavách. Máme druhý bod a přesouvá se to k nám, máme teď trochu delší čas na regeneraci."

STATISTIKY

Další aktuality

Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně
Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně 25.07.2024

Reprezentační brankář Ondřej Daněk prodloužil svoji smlouvu s italským klubem ASD Mascalucia a bude i v příští sezoně hrát v Serii A2 elite, tedy druhou italskou ligu. Na jeho návrat do 1. Futsal ligy si tak budeme muset ještě počkat.

Helas Brno mění po 42 letech vedení,  propojuje se s akademií Orla Řečkovice
Helas Brno mění po 42 letech vedení, propojuje se s akademií Orla Řečkovice 04.07.2024

Legendární prvoligový klub Helas Brno, jenž se řadí mezi nejstarší tuzemské futsalové značky, mění po 42 letech majitele. Zakladatel Jan Loup předává štafetu novému pětičlennému vedení.

David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize
David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize 04.07.2024

Vedení futsalových Klokanů finišuje přípravy před startem letní přípravy na nejvyšší futsalovou soutěž. Při té příležitosti jsme vyzpovídali ředitele a zároveň hráče našeho klubu, Davida Ploce. Ten nám poodkryl, jak se zrodil administrativní postup do nejvyšší soutěže, klubové cíle pro nadcházející sezónu a také zmínil jednu z velkých věcí, která v létě Klokany čeká.