Utkání začalo pěkně od podlahy a hned po 14 vteřinách hry nastřelil André z rozehrávky tyč. Na druhé straně zase podnikl průnik po levém křídle Kaká a míč nasměřoval do boční sítě. Hra měla spád a šance střídala šanci. Nebezpečně vypadala střela Záruby či seběhnutí Davida Drozda, stejně tak ale i brejk Západočechů dvou na jednoho. Na první gól se čekalo do 15. minuty a jeho autor byl hodně nečekaný. Brankář Interobalu Vahala zkusil střelou z poloviny hřiště prověřit svůj protějšek Victora, ten ale chytil míč do „koše“ a okamžitě jej vrátil přes celé hřiště do opuštěné klece. Vahala částečně napravil své zaváhání o minutu později, když nohou vykopl ránu Vincenza. Následně si Západočeši vzali oddechový čas, po němž se vrhli do útoku s cílem vyrovnat. To se jim bohužel povedlo 42 vteřin před sirénou, po rozehraném přímém kopu prostřelil Victora Kaká.


V ochozech bylo možno mimo jiné vidět předsedu SFČR Radka Loba, starostu města Heřmanův Městec Aleše Jiroutka či rekonvalescenta Matěje Slováčka, kteří všichni napjatě očekávali, co přinese druhý poločas. Ten začal akcí Igora, po níž se zjevil ve velké šanci Vincenzo, na druhé straně zase prokázal své umění nejlepší hráč střetnutí Kaká, jehož ránu likvidoval Victor. Postupem času začínala převaha Interobalu narůstat a hned dvakrát se dostal do zakončení Holý. Ve 27. minutě fauloval Victor pronikajícího Vnuka a Kaká dostal příležitost zahrávat penaltu, kterou mu ale chrudimský brankář zneškodnil! Domácí tato situace nakopla a Pavel Drozd prověřil Vahalu dokonce třikrát v krátkém sledu, ten však zůstal nepřekonán. Tedy až do 32. minuty, kdy se Východočechům povedl velký závar, při němž ještě Koudelka a Pavel Drozd neuspěli, Záruba ale vymetl šibenici – 2:1. Hned za minutu však mohlo být zase srovnáno, naštěstí brejk dvou na jednoho zastavil obětavým skluzem Vincenzo.

Plzeňská strana reklamovala ruku a na palubovce propukly emoce, po nichž se na straně Západočechů několikrát v rukou rozhodčího „žlutilo“. Na začátku 36. minuty se po nenápadné akci přesně z úhlu trefil Vitinho a začínalo se od nuly. Schylovalo se k prodloužení, když 67 vteřin před koncem další ranou z dálky otočil skóre Kaká (2:3). Domácí ihned přistoupili ke hře bez brankáře a dočkali se i velké šance na vyrovnání, 12 sekund před koncem však nastřelil Vincenzo jen tyč.

Z prvního bodu v sérii se tak radují Západočeši. Na jejich palubovce v plzeňské hale Lokomotivy bude také v pátek od 19:00 hodin finále pokračovat druhým zápasem.

Ohlasy aktérů:

Tomáš Koudelka (FK Chrudim): "První poločas byl hodně opatrný, i když si oba týmy vypracovaly nějaké šance. Naše velká chyba byla, že jsme nedokázali udržet vedení. Potom ke konci jsme ještě mohli vyrovnat, bylo to jedenáct vteřin před koncem a měli jsme šanci. Takové věci musíme ve finále trestat. Tlak byl před prvním zápasem na nás, teď bude na Plzni, i když ta si tady výhrou hodně pomohla. Kdybychom ale byli celé utkání horším týmem a trápili se, tak by to bylo horší, tohle byl hodně vyrovnaný zápas. Myslím, že takové budou všechny zápasy celé série. Do Plzně pojedeme s tím, že si budeme chtít vzít bod zpátky."

Michal Holý (Interobal Plzeň): "Byl to hodně vyrovnaný zápas, ve kterém rozhodovaly detaily. První poločas nás nenechala Chrudim moc hrát, druhou půlku jsme se do toho dostali víc. Paradoxně jsme po velkém nedůraazu prohrávali 1:2. Tyhle zápasy rozhodují detaily, my jsme nedali penaltu, pak v závěru přišel pro ně trochu smolný gól z dálky. Pak už měli jen minutu na vyrovnání, měli jsme před koncem při velkém závaru štěstí. Pro nás je důležité, že máme bod z venku, protože ten jsme, pokud chceme titul, potřebovali. Teď to musíme potvrdit doma."

| STATISTIKY

 

Další aktuality

Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně
Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně 25.07.2024

Reprezentační brankář Ondřej Daněk prodloužil svoji smlouvu s italským klubem ASD Mascalucia a bude i v příští sezoně hrát v Serii A2 elite, tedy druhou italskou ligu. Na jeho návrat do 1. Futsal ligy si tak budeme muset ještě počkat.

Helas Brno mění po 42 letech vedení,  propojuje se s akademií Orla Řečkovice
Helas Brno mění po 42 letech vedení, propojuje se s akademií Orla Řečkovice 04.07.2024

Legendární prvoligový klub Helas Brno, jenž se řadí mezi nejstarší tuzemské futsalové značky, mění po 42 letech majitele. Zakladatel Jan Loup předává štafetu novému pětičlennému vedení.

David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize
David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize 04.07.2024

Vedení futsalových Klokanů finišuje přípravy před startem letní přípravy na nejvyšší futsalovou soutěž. Při té příležitosti jsme vyzpovídali ředitele a zároveň hráče našeho klubu, Davida Ploce. Ten nám poodkryl, jak se zrodil administrativní postup do nejvyšší soutěže, klubové cíle pro nadcházející sezónu a také zmínil jednu z velkých věcí, která v létě Klokany čeká.