Chomutovu se dařilo skórovat vždy na začátku poločasu. Po zbytek utkání nastřelili domácí tyče nebo je vychytal slávista Vondráček.

V první minutě skóroval po asistenci Gedeona D. Klíma. Hned po přestávce si oba hráči roli vyměnili a na 2:1 zvýšil Gedeon. Za Pražany vyrovnával ještě v prvním poločase po standardce Havrda.

Podruhé v utkání vyrovnali slávisté ve 23. minutě, kdy si po rohovém kopu našel míč Brychta a dostal ho za gólmana Nejedlého. V době, kdy byli hosté pod největším tlakem, přišla chyba v domácí rozehrávce a Kučovi se podařilo překonat vybíhajícího brankáře - 2:3.

Ohlasy aktérů

Zdeněk Sláma (trenér Slavie): "Jsem strašně rád, že jsme to zvládli vzhledem k naší marodce i síle Chomutova. Už to bylo v závěru o morálu, Chomutov nás zatlačil, pomohli jsme si hraním power play a musím říct, že nám domácí gól trochu darovali. Myslím si, že jsme sérii zvládli takticky a naší disciplínou, individuálně má Chomutov velice šikovné hráče. Ale na kluky jsem pyšný, v těžké situaci jsme si poradili a postoupili do semifinále."

Lukáš Vlach (Chomutov): “Cíl pro naší první sezónu v 1. lize byla záchrana. To, že jsme trápili do posledního zápasu Slavii, hráli s ní vyrovnané zápasy, ve kterých troufnu si říct jsme byli lepší, ale bohužel jsme doplatili na naší nezkušenost a individuální chyby. Velký poděkování patří našim fanouškům, o kterých se mluví v celé lize. Byly naším pátým hráčem od začátku sezóny. Za celou kabinu velké díky všem fanouškům a těšíme se na novou sezónu, ve které budeme zase silnější.”

| Statistiky

Další aktuality

Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně
Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně 25.07.2024

Reprezentační brankář Ondřej Daněk prodloužil svoji smlouvu s italským klubem ASD Mascalucia a bude i v příští sezoně hrát v Serii A2 elite, tedy druhou italskou ligu. Na jeho návrat do 1. Futsal ligy si tak budeme muset ještě počkat.

Helas Brno mění po 42 letech vedení,  propojuje se s akademií Orla Řečkovice
Helas Brno mění po 42 letech vedení, propojuje se s akademií Orla Řečkovice 04.07.2024

Legendární prvoligový klub Helas Brno, jenž se řadí mezi nejstarší tuzemské futsalové značky, mění po 42 letech majitele. Zakladatel Jan Loup předává štafetu novému pětičlennému vedení.

David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize
David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize 04.07.2024

Vedení futsalových Klokanů finišuje přípravy před startem letní přípravy na nejvyšší futsalovou soutěž. Při té příležitosti jsme vyzpovídali ředitele a zároveň hráče našeho klubu, Davida Ploce. Ten nám poodkryl, jak se zrodil administrativní postup do nejvyšší soutěže, klubové cíle pro nadcházející sezónu a také zmínil jednu z velkých věcí, která v létě Klokany čeká.