Na obou dvou týmech bylo od úvodního hvizdu znát, že jim na vstupu do Play-off hodně záleží. Vycházelo se že zajištěné obrany, ale i tak bylo k vidění několik zajímavých akcí před oběma brankami. Nerozhodné skóre bylo až do 13.minuty. V ní Směřička poslal vysoký centr na zadní tyčku. Klečka na balon nedosáhl a MILAN SVOBODA pak uklidil míč do prázdné branky - 1:0. Jednobrankové skóre vydrželo až do začátku 18.minuty. To DAVID CUPÁK z přímáku napálil balon po zemi na branku hostů. Míč ale tečoval těsně před Klečkou jeden z hráčů Kadaně a ten poté zapadl do branky hostu - 2:0. 8 vteřin před koncem prvního poločasu ale hosté snižují na rozdíl jedné branky. MICHAL SALÁK se po nastřelené tyčce prosazuje do prázdné branky Helasu - 2:1.  

Drama pokračuje na začátku druhého poločasu. Jen co začala 24.minuta utkání, tak hosté vyrovnávají. Chmelan se dostal na míč, na levé straně, po domácí minele a poslal ho rychle na osu. Tam byl volný CARDEAL DE JESUS CAIO CESA, který jej expedoval do odkryté části branky - 2:2. To byl ale teprve začátek toho dramatu. 31.minuta a hosté mají k dispozici slibnou standartku. CARDEAL DE JESUS CAIO CESA se na pravé straně opřel do balonu a prostřelil zeď Helasu, která se rozevřela a míč skončil v síti 2:3. Domácí ale rychle srovnávají. Neuběhla ještě ani minuta od poslední branky a je opět srovnano.  JAN HAVEL se dostal na pravé straně ke střele svou sinější nohou a prostřelil všechno, co mu stálo v cestě - 3:3. 38.minuta a hosté jdou znovu do vedení. Chmelan poslal na levé straně míč spoluhráči do běhu. Tím byl CARDEAL DE JESUS CAIO CESA, který zachytil míč těsně na hrací ploše a pak z úhlu prostřelil brankáře Helasu - 3:4. Dramaticky zápas ale ještě nekončí.

Čtyřicet vteřin před koncem druhého poločasu je opět srovnáno. MARTIN SMĚŘIČKA na pravé straně hrací plochy střílí a míč se zastavil až v sítí hostující branky - 4:4.  Jde se tak do prodloužení.

Píše se druhá minuta nastaveného času a Kadaň jde opět do vedení. CAIO z pravé strany překvapil Klímka, pod jehož tělem se míč na pravé tyčce dostal až do branky - 4:5. Domácí srovnávají deset vteřin před koncem prvního prodloužení. DAVID CUPÁK si po rohu navedl balon na pravačku a prostřeluje brankáře Klečku - 5:5.  Druhá polovina nastaveného času branku nepřinesla, a tak dnes rozhodnou pokutové kopy.

Rozuzlení rozstřelu přijde až v páté sérií, před kterou byli úspěšní všichni střelci. Pak si ale bere míč jeden z nejzkušenějších hráčů ligy David Filinger. Jako první ale neproměňuje a Martin Zdráhal tak může ukončit toho dramatické utkání. Proměnil, a tak si první bod této série připisuje Helas.

Kadaňský Cardeal De Jesus Caio Cesar si v zápase připsal čtyři branky, ale ani to hostům nestačilo. V pátek se série přesouvá do Kadaně.

Ohlasy aktérů:

Martin Směřička (Helas): "Důležité bylo získat první vítězství, ale stálo nás zbytečně příliš mnoho sil. Kadaň má zkušené hráče, Caio je výborný střelec, ale my jsme je ale dostali na koně svým nedůrazem a chybami. Myslím si, že jsme mohli dát víc branek šance jsme na to měli. Díky týmovému duchu jsme to dvakrát dotáhli a v penaltách jsme byli ti šťastnější."

Daniel Klečka (brankář Kadaně): "Zápas měl celkově náboj, bylo to rychlé nahoru dolů, pro diváky to byl parádní zápas, ale my jsme ti smutnější. V pátek hrajeme, zítra zregenerujeme a připravíme se na druhé utkání, před našimi diváky to bude určitě super, těšíme se na to. Věřím, že se  ještě více semkneme a budeme plnit to, co si řekneme, určitě nic nevzdáváme, budeme bojovat dál.  Ukázali jsme, že tahle série nebude jednoduchá ani pro jeden tým."

| STATISTIKY

Další aktuality

Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně
Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně 25.07.2024

Reprezentační brankář Ondřej Daněk prodloužil svoji smlouvu s italským klubem ASD Mascalucia a bude i v příští sezoně hrát v Serii A2 elite, tedy druhou italskou ligu. Na jeho návrat do 1. Futsal ligy si tak budeme muset ještě počkat.

Helas Brno mění po 42 letech vedení,  propojuje se s akademií Orla Řečkovice
Helas Brno mění po 42 letech vedení, propojuje se s akademií Orla Řečkovice 04.07.2024

Legendární prvoligový klub Helas Brno, jenž se řadí mezi nejstarší tuzemské futsalové značky, mění po 42 letech majitele. Zakladatel Jan Loup předává štafetu novému pětičlennému vedení.

David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize
David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize 04.07.2024

Vedení futsalových Klokanů finišuje přípravy před startem letní přípravy na nejvyšší futsalovou soutěž. Při té příležitosti jsme vyzpovídali ředitele a zároveň hráče našeho klubu, Davida Ploce. Ten nám poodkryl, jak se zrodil administrativní postup do nejvyšší soutěže, klubové cíle pro nadcházející sezónu a také zmínil jednu z velkých věcí, která v létě Klokany čeká.