Na obou dvou týmech bylo od úvodního hvizdu znát, že jim na vstupu do Play-off hodně záleží. Vycházelo se že zajištěné obrany, ale i tak bylo k vidění několik zajímavých akcí před oběma brankami. Nerozhodné skóre bylo až do 13.minuty. V ní Směřička poslal vysoký centr na zadní tyčku. Klečka na balon nedosáhl a MILAN SVOBODA pak uklidil míč do prázdné branky - 1:0. Jednobrankové skóre vydrželo až do začátku 18.minuty. To DAVID CUPÁK z přímáku napálil balon po zemi na branku hostů. Míč ale tečoval těsně před Klečkou jeden z hráčů Kadaně a ten poté zapadl do branky hostu - 2:0. 8 vteřin před koncem prvního poločasu ale hosté snižují na rozdíl jedné branky. MICHAL SALÁK se po nastřelené tyčce prosazuje do prázdné branky Helasu - 2:1.  

Drama pokračuje na začátku druhého poločasu. Jen co začala 24.minuta utkání, tak hosté vyrovnávají. Chmelan se dostal na míč, na levé straně, po domácí minele a poslal ho rychle na osu. Tam byl volný CARDEAL DE JESUS CAIO CESA, který jej expedoval do odkryté části branky - 2:2. To byl ale teprve začátek toho dramatu. 31.minuta a hosté mají k dispozici slibnou standartku. CARDEAL DE JESUS CAIO CESA se na pravé straně opřel do balonu a prostřelil zeď Helasu, která se rozevřela a míč skončil v síti 2:3. Domácí ale rychle srovnávají. Neuběhla ještě ani minuta od poslední branky a je opět srovnano.  JAN HAVEL se dostal na pravé straně ke střele svou sinější nohou a prostřelil všechno, co mu stálo v cestě - 3:3. 38.minuta a hosté jdou znovu do vedení. Chmelan poslal na levé straně míč spoluhráči do běhu. Tím byl CARDEAL DE JESUS CAIO CESA, který zachytil míč těsně na hrací ploše a pak z úhlu prostřelil brankáře Helasu - 3:4. Dramaticky zápas ale ještě nekončí.

Čtyřicet vteřin před koncem druhého poločasu je opět srovnáno. MARTIN SMĚŘIČKA na pravé straně hrací plochy střílí a míč se zastavil až v sítí hostující branky - 4:4.  Jde se tak do prodloužení.

Píše se druhá minuta nastaveného času a Kadaň jde opět do vedení. CAIO z pravé strany překvapil Klímka, pod jehož tělem se míč na pravé tyčce dostal až do branky - 4:5. Domácí srovnávají deset vteřin před koncem prvního prodloužení. DAVID CUPÁK si po rohu navedl balon na pravačku a prostřeluje brankáře Klečku - 5:5.  Druhá polovina nastaveného času branku nepřinesla, a tak dnes rozhodnou pokutové kopy.

Rozuzlení rozstřelu přijde až v páté sérií, před kterou byli úspěšní všichni střelci. Pak si ale bere míč jeden z nejzkušenějších hráčů ligy David Filinger. Jako první ale neproměňuje a Martin Zdráhal tak může ukončit toho dramatické utkání. Proměnil, a tak si první bod této série připisuje Helas.

Kadaňský Cardeal De Jesus Caio Cesar si v zápase připsal čtyři branky, ale ani to hostům nestačilo. V pátek se série přesouvá do Kadaně.

Ohlasy aktérů:

Martin Směřička (Helas): "Důležité bylo získat první vítězství, ale stálo nás zbytečně příliš mnoho sil. Kadaň má zkušené hráče, Caio je výborný střelec, ale my jsme je ale dostali na koně svým nedůrazem a chybami. Myslím si, že jsme mohli dát víc branek šance jsme na to měli. Díky týmovému duchu jsme to dvakrát dotáhli a v penaltách jsme byli ti šťastnější."

Daniel Klečka (brankář Kadaně): "Zápas měl celkově náboj, bylo to rychlé nahoru dolů, pro diváky to byl parádní zápas, ale my jsme ti smutnější. V pátek hrajeme, zítra zregenerujeme a připravíme se na druhé utkání, před našimi diváky to bude určitě super, těšíme se na to. Věřím, že se  ještě více semkneme a budeme plnit to, co si řekneme, určitě nic nevzdáváme, budeme bojovat dál.  Ukázali jsme, že tahle série nebude jednoduchá ani pro jeden tým."

| STATISTIKY

Další aktuality

Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup
Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup 26.04.2024

Druhé semifinále v Praze mělo dramatičtější průběh, ale nakonec stejného vítěze. Slávisté sice už od patnácté vteřiny po Křemenově brance vedli, Interobal ale skóre zvrátil na svoji stranu a zvítězil 5:1. V úterý bude mít mečbol na postup.

Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě
Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě 26.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Helasem Brno a FK Chrudim se v pátek nehrálo. Důvodem byly náhlé zdravotní komplikace kapitána Chrudimi Matěje Slováčka během rozcvičení.

Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol
Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol 26.04.2024

V pátek večer jsou na programu druhé zápasy semifinále. Chrudim vyráží do Brna a Plzeň do pražského Edenu se stejným cílem - vyhrát podruhé a získat mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?