Celé play-off nás provází #THELASTDANCE a přítomní diváci měli jako první možnost zjistit pointu tohoto hesla- kapitán Lukáš Rešetár v úvodním videu oznámil definitivní konec kariéry a sklidil dlouhý potlesk ve stoje.

Samotná hra pak přinesla pět branek domácích, kdy se dvakrát trefil Michal Holý, po brance se prosadili Vitinho, Knobloch a vlastní branku připsal Jelínek. Kromě těchto pěti radostí jsme ale narazili na několik nedostatků ve hře. Liberecký tým se několikrát dostal do nebezpečných příležitostí, a jen zázrakem nevyužil ani jednu z nich.

Zásadním okamžikem utkání bylo zranění Lukáše Němce, kterého musel střídat Ondřej Vahala.

Pohledem čísel se ale jednalo o jasnou věc. Domácí nepřipustili drama a utkání ovládli 5:0. Tím Interobal bere první bod v sérii, která se tak přesouvá na půdu Liberce. Druhý zápas se pod Ještědem odehraje v pátek.

Ohlasy aktérů:

Marek Kopecký (trenér Interobalu): "Výhru bereme, protože na to se v play off hraje. Z některých stran to ale nebylo dobré, takže si máme co říct. Mrzí mě zranění brankáře, se kterým už nemůžeme letos počítat."

Dominik Vogt (brankář FTZS Liberec): “Plzeň se dostala do vedení už v prvním poločase po naší chybě. Soupeř je hrozně silný v kombinaci a dokážou si připravit akce až do prázdné brány. Myslím si, že jsme měli dost šancí, které jsme bohužel neproměnili. Určitě bychom si aspoň jeden gól zasloužili.”

Tomáš Jelínek (hráč FTZS Liberec): “Myslím si, že se ukázal problém, který nás trápí celou sezonu. I dnes jsme měli minimálně dvě vyložené šance, které ale nejsme schopni proměnit. Dalo by se říct, že je výsledek pro nás krutý, ale Plzeň ukázala svou kvalitu. Doufám, že je v domácím prostředí ještě více potrápíme.”

STATISTIKY 

Další aktuality

Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup
Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup 26.04.2024

Druhé semifinále v Praze mělo dramatičtější průběh, ale nakonec stejného vítěze. Slávisté sice už od patnácté vteřiny po Křemenově brance vedli, Interobal ale skóre zvrátil na svoji stranu a zvítězil 5:1. V úterý bude mít mečbol na postup.

Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě
Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě 26.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Helasem Brno a FK Chrudim se v pátek nehrálo. Důvodem byly náhlé zdravotní komplikace kapitána Chrudimi Matěje Slováčka během rozcvičení.

Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol
Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol 26.04.2024

V pátek večer jsou na programu druhé zápasy semifinále. Chrudim vyráží do Brna a Plzeň do pražského Edenu se stejným cílem - vyhrát podruhé a získat mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?