Na úvod mi v krátkosti zhodnoťte utkání.

Do zápasu jsme nastupovali s tím, že jsme již jistými vítězi základní části, což se možná v úvodu trochu projevilo. Ústí k nám přijelo s cílem udělat nějaké body, do začátku vstoupilo dobře a dokonce vstřelilo úvodní gól. Postupem času jsme se ale dostali do hry a zbytek prvního poločasu už byl v naší režii. O přestávce jsme si v kabině řekli, co je potřeba zlepšit, což jsme ve druhé půli potvrdili a střetnutí dovedli do zdárného konce.

Prvních deset minut to „nebylo ono“. Co jste museli změnit?

Určitě přidat na větší agresivitě a větší chuti do hry. Opravdu jsme do zápasu vstoupili na můj vkus vlažněji, ale inkasovaný gól nás paradoxně nějakým způsobem probral. Poměrně rychle jsme srovnali, brzy přidali druhou a třetí branku a pak už to šlo.

Po přestávce jste přišli z kabiny docela dlouho, chvíli se na vás čekalo. To bylo kvůli nějakému ostřejšímu pohovoru od trenéra?

Takhle se to asi říct nedá. Diváci sami viděli, že první poločas nebyl z naší strany optimální, a tak jsme si potřebovali říct, jakým způsobem se chceme prezentovat, co chceme hrát a co zlepšit. To asi zabralo trošku delší čas.

Vy jste poprvé nastoupil v dresu Chrudimi. Jednalo se o vaše první ligové minuty?

První ne, v loňské sezoně jsem hrával za Nejzbach Vysoké Mýto. Ten v té době postupoval do první ligy, oslovil mě, já si to šel zkusit a futsal kombinoval s fotbalem. Odehrál jsem tam tuším nějakých jedenáct, dvanáct zápasů, takže mé první ligové minuty to nebyly. Ale první v chrudimském týmu určitě.

Za těch pár minut, co jste pobyl na hřišti, jste vstřelil branku a měl další dvě gólovky. Vždyť vy jste mohl mít hattrick…

Je to tak (úsměv). Musím říct, že v tuto chvíli ve mně převládají smíšené pocity, protože jsem na jednu stranu rád, že jsem se na palubovku dostal a že mi trenér dal důvěru, na druhou stranu jsem měl dvě stoprocentní šance a jednu takovou poloviční. Abych byl plně spokojený, chybělo k tomu více gólů.

Ve čtvrtfinále jdete na Žabinské Vlky Brno. Jaká to bude série?

Doufám, že rychlá (smích). A také věřím, že do ní doma vstoupíme vítězně (pozn. první zápas se hraje v Heřmanově Městci ve středu 20.3.). Žabinští Vlci mají vzestupnou formu, od začátku letošního kalendářního roku sbírají jednu výhru za druhou a nemyslím si, že půjde o lehká utkání. Pokud ale k sérii přistoupíme správně, tak se nebojím, že bychom přes soupeře do semifinále nepostoupili.

Další aktuality

Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup
Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup 26.04.2024

Druhé semifinále v Praze mělo dramatičtější průběh, ale nakonec stejného vítěze. Slávisté sice už od patnácté vteřiny po Křemenově brance vedli, Interobal ale skóre zvrátil na svoji stranu a zvítězil 5:1. V úterý bude mít mečbol na postup.

Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě
Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě 26.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Helasem Brno a FK Chrudim se v pátek nehrálo. Důvodem byly náhlé zdravotní komplikace kapitána Chrudimi Matěje Slováčka během rozcvičení.

Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol
Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol 26.04.2024

V pátek večer jsou na programu druhé zápasy semifinále. Chrudim vyráží do Brna a Plzeň do pražského Edenu se stejným cílem - vyhrát podruhé a získat mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?