Plzeňský Interobal hned od úvodu ukazoval svou kvalitu a než se hráči Rapidu stihli rozkoukat, prohrávali po třech minutách 0:3, když se v krátkém sledu prosadili Křivánek, Vnuk a Brazilec Vitinho. I když zbývalo do konce utkání spoustu času, bylo zřejmé, že Rapid bude těžko otáčet stav zápasu. Přesto se gólová bouře Plzně na nějaký čas zastavila a Rapid držel do 18. minuty třígólový odstup na favorita utkání. Právě v 18. minutě se ale Plzeň znovu dvakrát v řadě prosadila a odskočila do pětibrankového vedení. Největší šanci Rapidu v prvním poločasu měl Jan Šebek, ale v tváří tvář plzeňskému brankáři Němcovi neuspěl.

Ani ve druhé části utkání Plzeň nepolevila ze svého výkonu a i nadále vyučovala Rapid z vysoké školy futsalu. Plzeň ve druhém poločasu přidala dalších 7 branek, naopak Rapid i přes více příležitostí než v první části žádnou branku nevstřelil a musel se tak smířit s vysokou porážkou 0:12. Poslední utkání této sezóny odehraje Rapid příští týden na palubovce Chrudimi, která si zajistila v předposledním kole vítězství v základní části.

Ohlasy aktérů:

Martin Dlouhý (FC Rapid Ústí nad Labem): "Ve třetí minutě jsme prohrávali 0:3 a proti týmu jako je Plzeň je těžké vrátit se zpět do hry. Soupeř hrál ve velkém tempu. Po prvním poločase, který skončil 0:5, jsme chtěli hrát dále aktivně, nebránit výsledek a vstřelit nějaký gól. To se nám přes pár vyložených šancí nakonec nepodařilo, vysoké vítězství Interobalu je zasloužené."

Tomáš Vnuk (Interobal Plzeň): "Zápas v Ústí byl ve velkém tempu, i když to s ohledem na výsledek nevypadá. Rozhodl náš nástup, kdy jsme rychle odskocili na rozdíl tří branek a zápas kontrolovali celou dobu."

| STATISTIKY

 

Další aktuality

Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup
Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup 26.04.2024

Druhé semifinále v Praze mělo dramatičtější průběh, ale nakonec stejného vítěze. Slávisté sice už od patnácté vteřiny po Křemenově brance vedli, Interobal ale skóre zvrátil na svoji stranu a zvítězil 5:1. V úterý bude mít mečbol na postup.

Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě
Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě 26.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Helasem Brno a FK Chrudim se v pátek nehrálo. Důvodem byly náhlé zdravotní komplikace kapitána Chrudimi Matěje Slováčka během rozcvičení.

Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol
Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol 26.04.2024

V pátek večer jsou na programu druhé zápasy semifinále. Chrudim vyráží do Brna a Plzeň do pražského Edenu se stejným cílem - vyhrát podruhé a získat mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?