Remízu 4:4 s brněnským Helasem uhráli v předposledním kole 1. ligy futsalisté Olympiku. Ani bodový zisk se čtvrtým týmem tabulky už nestačil k udržení šance usilovat v závěrečném kole v Chomutově o účast ve čtvrtfinále. V play-off bude mělnický tým chybět poprvé po čtyřech předešlých účastech.

Ještě v poločase závěrečného domácího utkání to přitom vypadalo na přiblížení vytoužené osmé příčce na jediný bod. Po změně stran se ale náskok 3:0 rozplynul a Mělničtí nakonec byli rádi za srovnání v poslední minutě.

„První poločas byl z naší strany slušný, soupeř byl bez pohybu a nám se dařilo, co se řeklo v kabině, bohužel druhý poločas byl opět velice špatný, soupeř nás ve všech směrech přehrával a naštěstí nám vyšla hra bez brankáře… Bod uzavírá naši špatnou sezonu,” shrnul utkání za Olympik Tomáš Abrhám.

Sedmnáctý bod v soutěži sice znamenal snížení ztráty na osmý Liberec na tři body, jenže Mělník s ním, stejně jako s devátým Ústím, potápí horší bilance vzájemných zápasů. V případě rovnosti bodů by byl v minitabulce bez šance.

Hosté si remízou zajistili konečné čtvrté místo po základní části. Podle Jana Havla, který asistencí zavelel k obratu, byl výsledek 4:4 spravedlivý.

„Po naprosto katastrofálním začátku zápasu a celkově prvním poločase, kdy jsme nebyli schopni se vyrovnat soupeři v jediném aspektu hry, a po zásluze prohrávali 0:3, jsme do druhého poločasu nastoupili s naprosto opačným přístupem a nasazením. Zaslouženě jsme vyrovnali, v závěru dokonce i vedli. Bohužel v posledních třiceti vteřinách jsme inkasovali na 4:4,” řekl.

Ohlasy aktérů: 

Tomáš Abrhám (Olympik Mělník): „První poločas byl z naší strany slušný, soupeř byl bez pohybu a nám se dařilo, co se řeklo v kabině, bohužel druhý poločas byl opět velice špatný, soupeř nás ve všech směrech přehrával a naštěstí nám vyšla hra bez brankáře… bod uzavírá naši špatnou sezonu.”

Jan Havel (Helas Brno): „Po naprosto katastrofálním začátku zápasu a celkově prvním poločase, kdy jsme nebyli schopni se vyrovnat soupeři v jediném aspektu hry, a po zásluze prohrávali 3:0, jsme do druhého poločasu nastoupili s naprosto opačným přístupem a nasazením. Zaslouženě jsme vyrovnali, v závěru dokonce i vedli. Bohužel v posledních 30ti vteřinách před koncem jsme inkasovali na 4:4. Bod, dovolím si tvrdit, pro oba týmy spravedlivý a nám zaručující čtvrté místo v tabulce.”

| STATISTIKY

 

Další aktuality

Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup
Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup 26.04.2024

Druhé semifinále v Praze mělo dramatičtější průběh, ale nakonec stejného vítěze. Slávisté sice už od patnácté vteřiny po Křemenově brance vedli, Interobal ale skóre zvrátil na svoji stranu a zvítězil 5:1. V úterý bude mít mečbol na postup.

Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě
Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě 26.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Helasem Brno a FK Chrudim se v pátek nehrálo. Důvodem byly náhlé zdravotní komplikace kapitána Chrudimi Matěje Slováčka během rozcvičení.

Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol
Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol 26.04.2024

V pátek večer jsou na programu druhé zápasy semifinále. Chrudim vyráží do Brna a Plzeň do pražského Edenu se stejným cílem - vyhrát podruhé a získat mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?