Utkání o postup do play off bylo velice zajímavým bojem ve kterém, především v prvním poločase dominovali brankáři. Zpočátku byli hosté více na míči a šli i do vedení, když přihrávka ze středu hřiště nakonec našla jiného adresáta, než kterému byla určena a ten se především díky této skutečnosti ocitl před zcela odkrytou brankou, do které pohodlně zavěsil (14. Gajdoš - 0:1). Během osmnácté minuty je ale skóre otočeno. Havlín nejprve se štěstím propasíroval po Formáčkově pasu míč do sítě a poté stejný hráč prostřelil ústeckého brankáře po úniku po pravé lajně svým typickým způsobem - 2:1. Poločas.

Okamžitě po změně stran jdou ŽV do dvoubrankového vedení, když se před brankářem Rapidu zjevil osamocený Formáček a pohotově zužitkoval Havlínovu přesnou přihrávku - 3:1. Definitivu vítězství domácího týmu přináší 31. a 32. minuta. Nejprve Havlín trestá nepřesnost hostujícího týmu při hře s vysunutým gólmanem a od poloviny hřiště běži proti opuštěné brance Rapidu (4:1) a poté si Chráscina navede od lajny míč na brankoviště a zavěšuje ho nad levé rameno hostujícího gólmana (5:1). Do konce padají ještě dvě branky. Brněnský Chrácina a ústecký Gajdoš si připisují svoje druhé trefy v utkání a zápas končí poměrem 6:2. 

Tímto vítězstvím se dostáváme v tabulce při rovnosti bodů díky lepšímu poměru vzájemných zápasů, před svého soupeře a naděje na umístění v první osmičce stále trvá. 

Ohlasy aktérů:

Dominik Havlín (ŽV Brno): "Bylo to hodně důležité vítězství, první cíl záchrany jsme zvládli, ten další je play off. Tenhle zápas nám napověděl. Na co to bude stačit uvidíme až po zápase s Chomutovem. Vzájemný zápas máme lepší i s Libercem. Musíme se teď pokusit s Chomutovem uspět a historicky postoupit do play off.Jsem rádi, že jsme to zvládli, byl to náročný zápas. Na hřišti se cítím dobře, jsem rád, že mám takovou minutáž. S Chráscinou jsme do klubu přišli spolu už od začátku, naše spolupráce nám svědčí."

Martin Gajdoš (Rapid): "Pro nás je tohle asi konec, do play off se už asi nedostaneme. Začali jsme utkání lépe, vytvářeli jsme šance, které jsem ale neproměňovali. V závěru jsme pak dostali dva rychlé góly a po přestávce další. Soupeř nám utíkal a proměňoval šance. Musíme bránění zlepšit. Čeká nás Plzeň s Chrudimí, dva nejlepší soupeři v lize, těžko se bude bodovat ale půjdem si to užít."

Jiří Zápotocký (Ŕapid): "Zápas se nám vůbec nepovedl. Soupeř byl ve všech aspektech rychlejší. Všude byli první, důraznější a přistoupili k utkání lépe než my. Od nás to byl velmi špatný výkon. Vlkům gratuluji k zasloužené výhře."

| STATISTIKY

Další aktuality

Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně
Daněk zůstává v Itálii, Hůla bude hrát ve Španělsku, Klečka do Plzně 25.07.2024

Reprezentační brankář Ondřej Daněk prodloužil svoji smlouvu s italským klubem ASD Mascalucia a bude i v příští sezoně hrát v Serii A2 elite, tedy druhou italskou ligu. Na jeho návrat do 1. Futsal ligy si tak budeme muset ještě počkat.

Helas Brno mění po 42 letech vedení,  propojuje se s akademií Orla Řečkovice
Helas Brno mění po 42 letech vedení, propojuje se s akademií Orla Řečkovice 04.07.2024

Legendární prvoligový klub Helas Brno, jenž se řadí mezi nejstarší tuzemské futsalové značky, mění po 42 letech majitele. Zakladatel Jan Loup předává štafetu novému pětičlennému vedení.

David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize
David Ploc: Cílem Klokanů je zabudování se v 1. Futsal lize 04.07.2024

Vedení futsalových Klokanů finišuje přípravy před startem letní přípravy na nejvyšší futsalovou soutěž. Při té příležitosti jsme vyzpovídali ředitele a zároveň hráče našeho klubu, Davida Ploce. Ten nám poodkryl, jak se zrodil administrativní postup do nejvyšší soutěže, klubové cíle pro nadcházející sezónu a také zmínil jednu z velkých věcí, která v létě Klokany čeká.