Utkání o postup do play off bylo velice zajímavým bojem ve kterém, především v prvním poločase dominovali brankáři. Zpočátku byli hosté více na míči a šli i do vedení, když přihrávka ze středu hřiště nakonec našla jiného adresáta, než kterému byla určena a ten se především díky této skutečnosti ocitl před zcela odkrytou brankou, do které pohodlně zavěsil (14. Gajdoš - 0:1). Během osmnácté minuty je ale skóre otočeno. Havlín nejprve se štěstím propasíroval po Formáčkově pasu míč do sítě a poté stejný hráč prostřelil ústeckého brankáře po úniku po pravé lajně svým typickým způsobem - 2:1. Poločas.

Okamžitě po změně stran jdou ŽV do dvoubrankového vedení, když se před brankářem Rapidu zjevil osamocený Formáček a pohotově zužitkoval Havlínovu přesnou přihrávku - 3:1. Definitivu vítězství domácího týmu přináší 31. a 32. minuta. Nejprve Havlín trestá nepřesnost hostujícího týmu při hře s vysunutým gólmanem a od poloviny hřiště běži proti opuštěné brance Rapidu (4:1) a poté si Chráscina navede od lajny míč na brankoviště a zavěšuje ho nad levé rameno hostujícího gólmana (5:1). Do konce padají ještě dvě branky. Brněnský Chrácina a ústecký Gajdoš si připisují svoje druhé trefy v utkání a zápas končí poměrem 6:2. 

Tímto vítězstvím se dostáváme v tabulce při rovnosti bodů díky lepšímu poměru vzájemných zápasů, před svého soupeře a naděje na umístění v první osmičce stále trvá. 

Ohlasy aktérů:

Dominik Havlín (ŽV Brno): "Bylo to hodně důležité vítězství, první cíl záchrany jsme zvládli, ten další je play off. Tenhle zápas nám napověděl. Na co to bude stačit uvidíme až po zápase s Chomutovem. Vzájemný zápas máme lepší i s Libercem. Musíme se teď pokusit s Chomutovem uspět a historicky postoupit do play off.Jsem rádi, že jsme to zvládli, byl to náročný zápas. Na hřišti se cítím dobře, jsem rád, že mám takovou minutáž. S Chráscinou jsme do klubu přišli spolu už od začátku, naše spolupráce nám svědčí."

Martin Gajdoš (Rapid): "Pro nás je tohle asi konec, do play off se už asi nedostaneme. Začali jsme utkání lépe, vytvářeli jsme šance, které jsem ale neproměňovali. V závěru jsme pak dostali dva rychlé góly a po přestávce další. Soupeř nám utíkal a proměňoval šance. Musíme bránění zlepšit. Čeká nás Plzeň s Chrudimí, dva nejlepší soupeři v lize, těžko se bude bodovat ale půjdem si to užít."

Jiří Zápotocký (Ŕapid): "Zápas se nám vůbec nepovedl. Soupeř byl ve všech aspektech rychlejší. Všude byli první, důraznější a přistoupili k utkání lépe než my. Od nás to byl velmi špatný výkon. Vlkům gratuluji k zasloužené výhře."

| STATISTIKY

Další aktuality

Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup
Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup 26.04.2024

Druhé semifinále v Praze mělo dramatičtější průběh, ale nakonec stejného vítěze. Slávisté sice už od patnácté vteřiny po Křemenově brance vedli, Interobal ale skóre zvrátil na svoji stranu a zvítězil 5:1. V úterý bude mít mečbol na postup.

Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě
Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě 26.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Helasem Brno a FK Chrudim se v pátek nehrálo. Důvodem byly náhlé zdravotní komplikace kapitána Chrudimi Matěje Slováčka během rozcvičení.

Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol
Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol 26.04.2024

V pátek večer jsou na programu druhé zápasy semifinále. Chrudim vyráží do Brna a Plzeň do pražského Edenu se stejným cílem - vyhrát podruhé a získat mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?