Vstup do utkání Baníku vůbec nevyšel a po 11 sekundách prohrával 0:1. Oba dva brankáři byli ze začátku poločasu ve velké permanenci. Největší šance měli Gedeon a Doleček, ale ani jeden neskóroval. Helas po většinu utkání hrál více na balónu a vypracoval si slibné šance, ale balón za zády Honzy Nejedlého v brance neskončil. Baník v 15. minutě potrestal brněnskou neefektivu a Doleček vyrovnal stav utkání. V 17. minutě se prosadil Filip Gedeon a Baník šel poprvé do vedení. Už to vypadalo, že domácí hráči si pohlídají závěr utkání, ale dvěma brankami otočil stav utkání David Cupák. Do šaten tedy odcházeli šťastnější hráči z jihomoravské metropole.

Ve druhém poločase Baník znovu velmi rychle inkasoval a po gólu Lukšija prohrával už o dva góly. Oba dva týmy se dlouho dobu střídali ve vytváření gólových příležitostí. V 28. minutě svoji první branku v nejvyšší futsalové lize vstřelil teprve šestnáctiletý Ondřej Kupilík a vedení Helasu se smrsklo o jednu branku. O minutu později si hráči Helasu okamžitě vzali dvoubrankové vedení zpět a David Cupák si připsal čtvrtou branku v utkání. V 31. minutě Helas odskočil na rozdíl tří branek a s šancema Baníku to vypadalo bledě. Naději vykřesal v 37. minutě Petr Nový, který snížil na 4:6. Bohužel Baník už další branku nepřidal a Helas si zkušeně závěr utkání pohlídal a vyhrál 6:4.

Ohlasy aktérů:

Ondřej Kupilík (Chomutov): “Zápas jsem si užil. Atmosféra v hale byla pro mě neskutečným zážitkem. Kluci v kabině mě podporovali celý zápas, a to mi hodně pomohlo. Sice dnes tři body nezůstaly doma, ale zápas jsme odmakali.”

Milan Svoboda (Helas Brno): „Velmi důležitý zápas, který zřejmě rozhodl o lepší výchozí pozici do play-off. Jsem rád, že dlouhá cesta byla vítězná. Plnili jsme dobře pokyny, které jsme si řekli a snažili se zbrzdit největší přednosti Chomutova.”

| STATISTIKY

Další aktuality

Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup
Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup 26.04.2024

Druhé semifinále v Praze mělo dramatičtější průběh, ale nakonec stejného vítěze. Slávisté sice už od patnácté vteřiny po Křemenově brance vedli, Interobal ale skóre zvrátil na svoji stranu a zvítězil 5:1. V úterý bude mít mečbol na postup.

Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě
Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě 26.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Helasem Brno a FK Chrudim se v pátek nehrálo. Důvodem byly náhlé zdravotní komplikace kapitána Chrudimi Matěje Slováčka během rozcvičení.

Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol
Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol 26.04.2024

V pátek večer jsou na programu druhé zápasy semifinále. Chrudim vyráží do Brna a Plzeň do pražského Edenu se stejným cílem - vyhrát podruhé a získat mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?