Ze zápisu domácích vypadli na poslední chvíli nemocný Ondřej Míča a Jan Křemen, k dispozici nebyl ani zraněný Antonín Hrdina. Do hry tak museli naskočit kouč Zdeněk Sláma i vedoucí mužstva Martin Brychta, v základu hrál juniorský mistr republiky Lukáš Kuča.

Liberec přijel do Prahy s otevřeným futsalem, poctivě napadal rozehrávku Slavie a vyrážel do kontrů. První poločas měl vyrovnaný průběh, hosté dopláceli na nepřesnou koncovku a také na pozorně chytajícího Vondráčka. Dobře chytal také jeho protějšek Jerasov. Aby všeho nebylo málo, tak ze hry musel odstoupit zraněný kapitán Homola a slávisté protáčeli sestavu po jednom hráči.

Po přestávce se diváci dočkali branky, po Kuchtově akci srazil míč za Jerasova hrudí ve 24. minutě zkušený Jošt zavírající vzorně zadní tyč. Slavia vedla 1:0. Protože další střelci neuspěli a zejména brazilským hráčům ve službách FTZS se nedařilo srovnat mířidla, přišla power play hostů. Při ní se parádně přes celé hřiště trefil Vondráček - 2:0. Svůj gól oslavil se slávistickými fanoušky, před kterými svlékl dres a k prvnímu svému gólu tak nafasoval i první žlutou kartu. Přesnou ránou přes celé hřiště se pak ještě trefil Filip Havrda - 3:0.

Tři góly tak daly slávistické razítko na třetí místo po základní části. Liberec čeká už jen duel na Helasu Brno a situaci kolem postupu do play off tak nemá pevně na svých futsalkách.

Ohlasy aktérů:

Zdeněk Sláma (trenér Slavie): "Museli jsme řešit spoustu absencí, onemocněli Ondra Míča a Jan Křemen, navíc se nám ještě zranil Honza Homola. Jsem za takové vítězství strašně rád, protože jsme předvedli zodpovědný výkon, pozorně jsme bránili a ukázali jsme, že máme silný tým, ať nastoupí kdokoliv. Rád bych pochválil osmnáctiletého Kuču, který byl dnes výborný. Liberec se stále zvedá, libí se mi, že jsou zkušenější a futsalovější. Ví, co chtějí hrát. O to víc si takového vítězství cením."

Daniel Vik (hráč FTZS): “Myslím si, že to dnes do defenzívy bylo z naší strany povedené utkání, ale zradila nás opět naše koncovka. Do zakončení jsme se dostávali, ale netrefovali jsme bránu. Zápas by asi vypadal jinak, kdyby nám tam něco spadlo. Zápas byl jinak podle mě vyrovnaný a rozhodla ho ta první branka Slavie.”

| STATISTIKY

Další aktuality

Dobré zprávy z Chrudimi: Matěj Slováček je v pořádku!
Dobré zprávy z Chrudimi: Matěj Slováček je v pořádku! 27.04.2024

V pátek 26.4.2024 se neodehrálo druhé utkání semifinálové série s Helasem Brno z důvodu zdravotních potíží chrudimského kapitána Matěje Slováčka. Nyní vám přinášíme informace, jak se bude celá série dále vyvíjet.

Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup
Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup 26.04.2024

Druhé semifinále v Praze mělo dramatičtější průběh, ale nakonec stejného vítěze. Slávisté sice už od patnácté vteřiny po Křemenově brance vedli, Interobal ale skóre zvrátil na svoji stranu a zvítězil 5:1. V úterý bude mít mečbol na postup.

Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě
Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě 26.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Helasem Brno a FK Chrudim se v pátek nehrálo. Důvodem byly náhlé zdravotní komplikace kapitána Chrudimi Matěje Slováčka během rozcvičení.