Hned od začátku utkání byla znát technická vyspělost a fyzická připravenost hostujícího celku, která domácím hráčům dělala velké problémy. Obzvláště v kombinaci s dobrým vstupem Chrudimi do utkání. Ve 4. minutě přihrávku Vincenza uklízí míč přes brankáře Klímka na vzdálenější tyč ANDRE. Za další minutu to bylo už o dvě branky. Evertonovu přihrávku poslal do brněnské sítě prudkou střelou VINCENZO. Na začátku desáté minuty se hosté opět prosazují a zdá se, že je rozhodnuto. Přihrávku Evertona poslal do sítě VINCENZO, tedy stejná spolupráce jako při předchozí brance. Za tohoto stavu se Helas Brno začal nadechovat. Z části i díky hře bez brankáře, kterou byl nucen otupit tlak skvěle hrající Chrudimi. V přečíslení 5 na 4 si domácí celek vytvořil několik slibných náznaků, ale bez výraznější šance na změnu stavu. Jak to může být jednoduché ukazují hosté v 17. minutě. Chybu v rozehrávce, kterou dělá Balog, trestá IGOR čtvrtou brankou.

Druhou polovinu utkání nezačal Helas špatně. Mladí hráči v domácím dresu, kteří mají za svým jménem dovětek - náct,  se oba zasloužili o první Helasu. Nejprve střílel Krištof, hostující brankář Espindola vyráží střelu  před sebe a HANÁK posílá do sítě! Nadšení v hale ale po pár desítkách vteřin opět mírní Pavel DROZD, který předvedl oku lahodící zakončení. Hráče Helasu to ale nepoložilo. Začátek 29. minuty a máme tu druhý domácí gól. Rohový kop Matejova tečuje před brankou do sítě TARIK LUKŠIJA. Pro toho je to druhý domácí zápas po sobě co se zapsal mezi střelce – 2:5.  Když pak v 35. minutě domácí přidají další branku, tak je ještě veseleji. Šestnáctiletý Krištof si připisuje druhou přihrávku utkání. Střelcem branky je MILAN SVOBODA.  Poslední slovo však mají hosté, ve 37. minutě se Luis na chvíli pomazlil s míčem a předává na IGORA, který jeho přihrávku posílá za Klímkova záda. Více toho už brankáři ani na jedné straně nedovolili, a tak se konečné skóre zastavilo na výsledku 3:6 pro velmi dobře hrající Chrudim.

Ohlasy aktérů:

Martin Směřička (Helas Brno): „Chrudim na nás v úvodu nastoupila vysokým presingem a diktovala tempo hry, výsledkem byly i góly, které jsme inkasovali. Museli jsme tedy sáhnout po power play a snažit se Chrudim vyřadit z tempa. V druhém poločase se nám výsledek podařilo zkorigovat, ale soupeř si závěr zápasu zkušeně pohlídal a zamezil překvapení.”

Max (hráč FK Chrudim):,,Odehráli  jsme skvělý první poločas, začali jsme přesně tak, jak chtěl trenér. Domácí často hráli power play, bohužel jsme dostali tři góly, musíme rozebrat, kde jsme udělali chyby a ty opravit, protože je nechceme opakovat. Na druhou stranu jsme hráli proti hodně dobrému soupeři, takže důležitá výhra a pokračujeme dál."

| STATISTIKY

Další aktuality

Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup
Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup 26.04.2024

Druhé semifinále v Praze mělo dramatičtější průběh, ale nakonec stejného vítěze. Slávisté sice už od patnácté vteřiny po Křemenově brance vedli, Interobal ale skóre zvrátil na svoji stranu a zvítězil 5:1. V úterý bude mít mečbol na postup.

Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě
Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě 26.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Helasem Brno a FK Chrudim se v pátek nehrálo. Důvodem byly náhlé zdravotní komplikace kapitána Chrudimi Matěje Slováčka během rozcvičení.

Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol
Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol 26.04.2024

V pátek večer jsou na programu druhé zápasy semifinále. Chrudim vyráží do Brna a Plzeň do pražského Edenu se stejným cílem - vyhrát podruhé a získat mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?