Chomutov přijel do Ústí nad Labem bez svých dvou nejproduktivnějších hráčů Filipa Gedeona a Filipa Schreinera, ale Rapid i přes tento fakt věděl, že ho nečeká jednoduché utkání. Tomu odpovídaly také první minuty, v nichž výborní fanoušci obou týmů viděli vyrovnanou podívanou. O něco lépe ale jen přece vstoupil do zápasu Rapid, který se dostal do vedení v 5. minutě branou Ondřeje Žežulky. Rapid měl i nadále více ze hry, ale i přes řadu slibných šancí se nemohl dlouho prosadit podruhé. To platilo do 16. minuty, kdy Rapid sehrál skvěle rohový kop po osvědčené ose Tomáš Vobořil a bratři Zápotočtí - 2:0. Rapid však neměl dost a hnal se za další brankou. V 18. minutě se blýskl zákrokem brankář Martin Džudža, založil rychlý protiútok přes Matěje Vondrku, jehož nástřel si srazil do vlastní branky hostující Klíma - 3:0 pro Rapid. Také Chomutov měl v prvním dějství řadu zajímavých situací, ale nedokázal je dotáhnout ke gólovému efektu.

V úvodních minutách druhého poločasu se snažil Chomutov o rychlé snížení, měl k tomu několik příležitostí, ale byl to naopak Rapid, který se prosadil ve 25. minutě po brance Jaroslava Nováka. A když ve 30. minutě sehrál Rapid pěkný signál, na jehož konci byl zakončující Alex Vávra a zvýšil tak na 5:0, vypadalo to, že je o výhře Rapidu rozhodnuto. Chomutov však rozehrál power-play, v níž během dvou minut vstřelil dvě branky a vrátil se na rozdíl tří branek. Rapid zareagoval nejlépe jak mohl, hrozící drama odvrátil svou brankou na 6:2 Jiří Zápotocký a definitivně zlomil odpor Chomutova. V závěrečných minutách, které měly lehce exhibiční nádech, se prosadil krásnou brankou Jaroslav Zápotocký a své druhé branky v utkání vstřelili Alex Vávra a Jaroslav Novák. Chomutov dokázal v posledních vteřinách pouze kosmeticky upravit skóre na 9:3 z pohledu Rapidu.

Rapid tak dokázal i ve druhém ligovém vzájemném střetnutí porazit Chomutov, čímž si upevnil osmé místo v tabulce a přiblížil se historickému postupu do play-off. Tomu můžou dát svěřenci Martina Dlouhého definitivu v dalším utkání, které bude vysíláno na ČT Sport Plus a Rapid v něm zajíždí příští pondělí na palubovku Žabinských Vlků Brno.

Ohlasy aktérů

Martin Dlouhý (FC Rapid Ústí nad Labem): "Na klucích bylo vidět, že z nás spadla obava z boje o záchranu. Prezentovali jsme se uvolněným výkonem v pohybu s množstvím šancí. Podle mého názoru měl první poločas skončit vyšším rozdílem. Celkově jsem se střetnutím spokojen a výsledek odpovídá předvedené hře."

Jan Brič (Chomutov): "Do Ústí nad Labem jsme přijeli v oslabené sestavě. Od začátku zápasu jsme tahali za kratší konec. Soupeř byl lepší, vytvořil si více brankových příležitostí a po zásluze zvítězil. Byli jsme na palubovce horším týmem."

| STATISTIKY 

Další aktuality

Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup
Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup 26.04.2024

Druhé semifinále v Praze mělo dramatičtější průběh, ale nakonec stejného vítěze. Slávisté sice už od patnácté vteřiny po Křemenově brance vedli, Interobal ale skóre zvrátil na svoji stranu a zvítězil 5:1. V úterý bude mít mečbol na postup.

Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě
Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě 26.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Helasem Brno a FK Chrudim se v pátek nehrálo. Důvodem byly náhlé zdravotní komplikace kapitána Chrudimi Matěje Slováčka během rozcvičení.

Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol
Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol 26.04.2024

V pátek večer jsou na programu druhé zápasy semifinále. Chrudim vyráží do Brna a Plzeň do pražského Edenu se stejným cílem - vyhrát podruhé a získat mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?