Inter Kadaň přijel do Modřic velice dobře takticky připravený, nepřipustil živelný průběh zápasu a v pravý moment dokázal potrestat chyby domácích. Ve 12. minutě zakončoval povedenou kombinaci po Chmelanově přihrávce Jiří Baran, navedl si míč do dobré pozice a přesnou polovysokou ránou poslal míč k zadní tyči branky Jana Viklického.

Domácí pak marně usilovali o vyrovnání. Dobývání postavené kadaňské obrany chyběl nápad, když už se podařilo dostat do dobrých šancí, tak střely skvěle pochytal Daniel Klečka, který si připsal první čisté konto své kariéry. V druhém poločase viděla slušně zaplněná hala také jen jednu branku a zase u ní byl Baran, který svůj kontr po chybné rozehrávce Vlků zatáhl před gólmana a v pravý moment nasměroval míč ke Caiovi, který měl už snadnou práci a poslal míč do sítě. 

Domácí stále nejsou teoreticky zachráněni, jejich ambice hrát play off trvají, ale důležité body odvezli z Modřic Severočeši. Ti teď mají soupeře z top 3 a budou kromě snahy vydolovat nějaké body také čekat, jak si povedou jejich soupeři o nejvýhodnější místo pro postup do play off.

Ohlasy aktérů: 

Radek Toman (trenér ŽV Brno): "Jsem nespokojený s výsledkem, bude to znít divně, ale s výkonem mohu být spokojený, minule jsme u nich dostali osm gólů, teď s námi měli víc práce. Když ale nedáme gól, tak nemůžeme vyhrát. Problém byl v obranném valu Kadaně, brankáři Klečkovi a naší neschopnosti."

Daniel Klečka (Kadaň):"Je to podle mě první nula v životě, mám z toho radost. Říkal jsem to i klukům, že mám častěji narozeniny než nulu. To se zatím potvrdilo, doufám, že už to teď zlomím. Náš cíl byl být do první šestky, což jsme myslím tímto výsledkem potvrdili. Máme teď těžký los, Chomutov ho má trochu příznivější. Svůj cíl jsme splnili, všechno ostatní bude nadstavba."

| STATISTIKY

Další aktuality

Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup
Plzeň bojovnou Slavii přehrála a má mečbol na postup 26.04.2024

Druhé semifinále v Praze mělo dramatičtější průběh, ale nakonec stejného vítěze. Slávisté sice už od patnácté vteřiny po Křemenově brance vedli, Interobal ale skóre zvrátil na svoji stranu a zvítězil 5:1. V úterý bude mít mečbol na postup.

Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě
Semifinále v Brně odloženo. Zdraví kapitána je na prvním místě 26.04.2024

Druhé semifinále play off mezi Helasem Brno a FK Chrudim se v pátek nehrálo. Důvodem byly náhlé zdravotní komplikace kapitána Chrudimi Matěje Slováčka během rozcvičení.

Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol
Z kabiny: Chrudim a Plzeň chtějí v pátek získat mečbol 26.04.2024

V pátek večer jsou na programu druhé zápasy semifinále. Chrudim vyráží do Brna a Plzeň do pražského Edenu se stejným cílem - vyhrát podruhé a získat mečbol na postup. Co zaznělo z kabin?